0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, чета тук хубави неща за доктор Александров,/аз имам час при него за януари/, но миналата седмица ходихме с мъжа ми да направим спермограма-в клиника Кисьови.Ние не сме от Варна, съответно не си носихме материала, както ни препоръча жената по телефона. Много се притеснявах, да не пратят милия пак в тоалетната, и то малко остана, тъй като се оказа, че помещението което се използа за усамотение на мъжа, е един от кабинетите, който до половин час ще се заеме от друг лекар. Лелката/същата, с която говорих по телефона/ни прати там,даде едно списание и..... една пласмасова чашка от кафе 8O. Досега сме правили в лабораторията в нашия град и Майчин дом, но все са ни давали стерилно шишенце, но тази чашка много ме изуми. Резултата е, че нищо не стана, милия се притесни много от обстановката, то в коридора имаше доста пациенти, а и от щората на врата, ние добре ги виждахме. Абе много кофти обстановка, аз много се разочаровах, очаквах нещо по-цивилизовано. Ако някой е правил в клиника Кисьови спермограма, кажете винаги ли е така??? И друго- до колко време трябва да се занесе материала, и съответно ако се занесе по-късно, как ще се отрази това
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Купувате си стерилно контейнерче ( може и за урина, че е по-голямо)
от аптеката.
Ние носихме материал от в къщи, но живеем във Варна.
Док каза, че до 30-40 мин. трябва да се занесе.
*
Ще си купим контейнерчето, няма проблем, но ми стана странно, че ни дадоха такава чашка.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Амиииииии странно е. 8O
*
Ако няма да се прави микробиология, няма проблем да не е стерилен съдът. Все пак и на мен ми се струва малко нецивилизовано за няма организация на единственото читаво място за спермограма във Варна. :?
Относно времето и изискванията за пренасяне на материала - Да се носи близо до тялото и да стигне до лабораторията до 30-40 мин.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Мъжа ми прави спермограма там и мина по следния начин.Отидохме, чакахме към час и половина,което обезсмисля често носенето до половин час от вкъщи, щото не ми е ясно как ще минем за половин час тая опашка :(.Като се начакахме, влязохме, дадоха му на мъжа ми  една пласмасова чашка за кафе, отиде до тоалета, след 5 минути се върна в кабинета и почна гледането под микроскоп за около 2-3 минути, та чак се замислих по каква система толкова бързо ги броят сперматозоидите. Надраска 5те реда доктора и това беше. Най-неудобното беше тоалета и минаването с чашката сперма пред цялата опашка. :?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Като ви чета, момичета, тръпки ме побиват.. Ама какво е това нещо,бе  8O Може ли такива работи. Сещам се за едни профилактични прегледи в службата, когато се налагаше да се разхождаме с чашка урина по коридора от тоалетната до импровизирания лекарски кабинет. Ами че това е унизително направо.  :o

*
Като ви чета, момичета, тръпки ме побиват.. Ама какво е това нещо,бе  8O Може ли такива работи. Сещам се за едни профилактични прегледи в службата, когато се налагаше да се разхождаме с чашка урина по коридора от тоалетната до импровизирания лекарски кабинет. Ами че това е унизително направо.  :o

Е, така е , ама сега като се замисля всички от опашката са ходили с чашката след нас, така че най-малко от тях е трябвало да се притесняваме.
*
И какво излиза, да извикам доктора у нас, така ли  :oops: Аз го мъча милия, да не вярваме на спермограмата от нашата лаборатория, а да направим при Александров, а то никакви условия там, че то при нас е къде-къде по цивилизовано!!!! Имам чувството, че се въртим в омагьосан кръг. И мен да ме карат, не бих могла да си дам материала в тази обстановка.
*
Добре де,ако не сте от Варна,отидете на хотел .....по-близко до клиниката,все ще  го занесете този материал за половин час!
« Последна редакция: Декември 29, 2007, 13:05:04 pm от mgbg »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
Добре де,ако не сте от Варна,отидете на хотел .....по-близко до клиниката,все ще  го занесете този материал за половин час!
Не е в това въпроса. Редно е да се замислим след като си плащаме за въпросната услуга дали  не трябва и условията да са по-цивилизовани.  :( И на моя мъж му се случи да дава материал в реномирана клиника защото аз го убедих, че така трябва, а се окза, че буквално пред вратата е пълно с хора и дори някой се беше пробвал да влезе в стаята по същото време, когато и той беше там  8O Мисля си, че е редно да се помисли за това.. :?

*
Процедурата едва ли ще я променим близките години.Затова трябва да ходим по тези места с нагласата, че всички там са с един проблем и да мислим за целта,която ако постигнем, лесно ще забравим тези часове болка, унижение, възмущение и стрес.
*
Не е в това въпроса. Редно е да се замислим след като си плащаме за въпросната услуга дали  не трябва и условията да са по-цивилизовани.  :( И на моя мъж му се случи да дава материал в реномирана клиника защото аз го убедих, че така трябва, а се окза, че буквално пред вратата е пълно с хора и дори някой се беше пробвал да влезе в стаята по същото време, когато и той беше там  8O Мисля си, че е редно да се помисли за това.. :?

ТАка е ,права си...Но какво да се прави-в Бг кой ти мисли за това как се чуства пациента.И като няма условия в клиниката-да мислим как да си го направим без излишен стрес,нали?
*
няма какво да се чудите-сменяйте клиниката.В Бг има клиники с много добри условия за даване на материал
*
.В Бг има клиники с много добри условия за даване на материал
Къде? Помагай
*
ние сме ходили в сф,но да не ни обвинят в реклама виж л.с.
*
Ако някой има инфо за това къде са човешки условията кажете. Предстои ни спермограма и моят мъж единственото от което се притеснява е да не го "заврат" (цитирам) в някоя тоалетна или нещо подобно.Насочихме се към Варна за Александров, но ако условията там са такива много ще се замисля. Не сме от Варна или София и вариянта с това да си носим материал от вкъщи отпада. Просто няма смисъл.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
Абе в София сме ходили в две клиники и за едната вече ви разказах  :D В другата пак не те завират в тоалетна, но стените са тънки и през цялото време може да слушаш как лаборантите си говорят за разни работи..За третата реномирана клиника- не знам. Явно картинката навсякъде е една и съща..
А, междудругото, доколокото момичетата са се изказвали тук, знам, че във Варна спермограми по Крюгер не се правят. Ако греша- поправете ме.  :)

*
Май все пак наистина във Варна не се правят СГ по Крюгер

Да права си,и аз да се включа,във Варна не правят сг по Крюгер,освен ако не закупят апарат.Когато ходихме при Конова,тя искаше да я направим там,въпреки че имахме 2 обикновенни- добри ,но ние решихме да изчакаме,питахме я дали във Варна неправят защото ние поблизко,или някъде в района,но тя бе категорична,че мъжете от Варна идват при тях.Дай боже за напред да правят и във Варна.