0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За Дуфастона
« Отговор #20 -: Декември 19, 2005, 21:12:34 pm »
ето какво ми написа PUHCO,на лични-понеже искаше да знае колко струва ФМ и ми каза и това:
Цитат
здрасти,дуфастона се изписва при недостатъчна функция на жълтото тяло и за по-дебела лигавица,но най-добре е след овуто на 7ден да се направи изследване на прогестерона и ако той е в норма нямаш нужда от хапчетата,много лекари го изписват ей тъй,без да са търсили има ли причина да се приема  Ти пак като идеш при нея деликатно и намекни да ти пусне един прогестерон,да видим какво ще ти каже.а тя какво обяснение ти даде за изписаните хапчета?

вече определено започнах да се обърквам:)но предполагам, зайко ако го пия няма да се променят нивата на прогестерона,така че после да си имам проблеми,или има такава опасност... :?: та това ми е последното питане-да не ви притеснявам повече :P
За Дуфастона
« Отговор #21 -: Декември 19, 2005, 21:16:24 pm »
Розичке, няма да имаш проблеми от дуфастона, споко.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
За Дуфастона
« Отговор #22 -: Декември 19, 2005, 21:27:48 pm »
Цитат на: little_rabbit
. И го пиеш докато ти дойде. Няма да го спираш преди това. Това ми се струва една от "малките" грешки на лекарите - да предписват Дуфастон за 10 или за n на брой дни. Той се пие докато дойде М. (а е малка грешка, щото имат и мнооого по-големи; тази мога да им я простя ;) )

зайко ,а това важи ли за утрогестана-вагинално.
<br />
За Дуфастона
« Отговор #23 -: Декември 20, 2005, 06:27:17 am »
Цитат на: z22
зайко ,а това важи ли за утрогестана-вагинално.

Не, Зори, затова подчертавам - Дуфастон. Утрогестана орално, обаче, също като Дуфастона не пречи на М. За разлика от вагиналното му приложение...
*
За Дуфастона
« Отговор #24 -: Декември 20, 2005, 11:19:34 am »
Е аз пак не разбирам защо мойта лекарка ми го изписа преди овулация тоя Дуфастон. И пак за 10 дни, а не докато ми дойде. Тя даже и не ми обърна внимание, че цикълът ми е дълъг. Аз й обяснявам, че овулацията ми е на 19 ден, а тя : "Е, ти няма да забременееш точно месец така или иначе :o !"
За Дуфастона
« Отговор #25 -: Декември 20, 2005, 12:25:26 pm »
Ерика, от твоята лекарка се иска да прояви малко мисъл, но тя упорства и не желае да мисли. Дуфастона си има показания и ако тя ти го изписва от преди овулацията, значи не мисли. Недей да го пиеш по нейната схема. Или не го пий въобще. Няма какво да ти регулира цикъла, и моят е 34 дни ;) А това хич не е лошо.

А ако ти се разправя - попитай я директно - защо ти предписва Дуфастона преди овулацията. Има ли някакви съмнения. И не смята ли, че дуфастона може да попречи, когато е по такава схема.
За Дуфастона
« Отговор #26 -: Декември 21, 2005, 10:51:22 am »
Хайде и аз да кажа две думи.
Рабитче, защо да се продължава Дуфастона до М, след като се докаже с тест, че бременност няма? Дуфастонът също се случва да забавя М!
Относно пиенето по принцип: освен за удебеляване на лигавицата, служел и за разрехавяване - по добра рецептивност, така разправят.
И аз се замислям защо го пих два пъти след инсеминация, като се има предвид, че лигавицата ми е много дебела - даже малко към по-опасната горна граница, граничеща с хиперплазия, а ЛФ дълга (15-16 дни), прогестеронът и той съвсем в норма. Чудя се дали въобще да го пия следващия път :roll:  Единствено това за разрехавяването ако е вярно, има някаква логика...
Скоро по тоя въпрос направих малък преглед на галерията графики във ФФ - от прегледаните успешни цикли след инсеминация, 13 бяха без прогестерон, а 8 със. Като предположим, че тия 8 може би са имали проблем с прогестерона, лигавицата или ЛФ...
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За Дуфастона
« Отговор #27 -: Декември 21, 2005, 10:53:50 am »
Отрицателният тест около датата на М. не означава, че бременност няма.
Иначе за дуфастона си права, Фреши. Ако няма показания за пиене може би не трябва да го взимаш.
За Дуфастона
« Отговор #28 -: Декември 21, 2005, 10:58:59 am »
Аз си мисля, че след инсе има смисъл от Дуфастон или Утрогестан. Още повече, ако е стимулиран цикъла.

Фреши, за разрехавяване не се ли слагаше малък Прегнил? Не съм сигурна, де.
За Дуфастона
« Отговор #29 -: Декември 21, 2005, 11:05:18 am »
Фреши, за разрехавяване не се ли слагаше малък Прегнил? Не съм сигурна, де.

Доколкото на мен ми обясниха, за разрехавяване бил прогестерона, а прегнилът "лъжел" организма, жълтото тяло да произвежда собствен прогестерон повече - т.е. и двете са за прогестерон - едното го набавяш от вън, другото стимулира собствената продукция.

Лали, защо на мен пък не ми се случи да имам отрицателен тест на 14-ти ден, а пък бременност да има! Моето мнение е, че си е много ясно кога опитът е неуспешен. Аз лично спирах Дуфастона след отрицателния тест.

П.С. То пък датата на очаквания М при мен си е 16 дни след ову, така че може и това да има значение - тогава всичко е доста ясно.
Благодаря ти, Бени!

За Дуфастона
« Отговор #30 -: Декември 21, 2005, 11:07:37 am »
Фреши, при мен Дуфастона или оралния Утрогестан не забавя М. И не съм ги спирала преди да ми дойде. Няма сила, която да попречи на един М., ако е решил да идва (освен ако силата не е вагинален Утрогестан ;) )
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За Дуфастона
« Отговор #31 -: Декември 21, 2005, 11:10:17 am »
На мен лично нито дуфастон, нито орален, нито вагинален утрогестан ми сприра идването на М.
Взимала съм ги винаги до последно.
За Дуфастона
« Отговор #32 -: Декември 21, 2005, 11:13:31 am »
Е, Лалинка, ти си изключение, което потвърждава правилото ;)

Всъщност, аз не съм пробвала с вагинално приложен Утрогестан и не знам при мен как би подействало  :oops:
За Дуфастона
« Отговор #33 -: Декември 21, 2005, 11:15:36 am »
Е аз пък поразпитах, и доста момичета споделиха, че Дуфастон им забавя М!
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За Дуфастона
« Отговор #34 -: Декември 21, 2005, 11:19:25 am »
Не, няма такова нещо.
Статистиката е, че вагиналният прием на утрогестан забавя малко М.
За Дуфастона
« Отговор #35 -: Декември 21, 2005, 13:35:47 pm »
Лали, не ми се рови по архивите, но доста момичета писаха, че Дуфастонът им е забавил М. Разпитах и тук, и в БГ Мама.
И на мен ми го позабави.

Явно е различно при всеки. Даже сега си спомням, че четох обяснение - зависело от нивото на естествения прогестерон.
Благодаря ти, Бени!

За Дуфастона
« Отговор #36 -: Декември 21, 2005, 17:23:09 pm »
аз май няма да го пия тоя дуфастон сега-защото немога да спазя схемата от 15 до 25 ден. днес бях пак на узи и се оказа че фоликула нараства-от 22,8 на 28,5 сега-ама е пред спукване(днес ми е 15-ти ден)-така че още нямам ову...а и като ме гледа гинката каза че е доволна от лигавица и всичко-така че май ще хартиса сега тоя дуфастон-па каквото стане :P
За Дуфастона
« Отговор #37 -: Май 17, 2006, 10:52:29 am »
На мен също ми предписаха Дуфастон като трябва да го пия от 16 ден 10 дни последователни..... а за овулация едва ли имам Туи като съм с много висок Тестостерон:( старх ме е да го пия за да не ме обърка нещо но нямам начин вече съм решила твърдо че ми е време да забременея мучим се вече 3 г и нищо:( и съм готова на всичко:( Лекаря ми предписа и Бромоцриптин вс ден прием сутрин и вечер за регулиране на мес цикъл и овулацията/.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
За Дуфастона
« Отговор #38 -: Май 22, 2006, 13:09:33 pm »
Е, Лалинка, ти си изключение, което потвърждава правилото ;)

Аааааа, не е само Лалинка  :D  и при мен нямаше никакво закъснение когато приемах Утрогестан, а си го взимах до последно и М си ми идваше точно на датата  :wink:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За Дуфастона
« Отговор #39 -: Май 22, 2006, 21:14:35 pm »
Фреши, ти си изключението. Сигурна съм за статистиката.