0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За Дуфастона
« -: Декември 09, 2005, 10:26:53 am »
Здравейте!
Преди два дни бях на преглед и гинеколожката ми изписа Дуфастон x1 таблетка дневно от 16 до 25 ден. На въпроси ми защо да го пия тя ми отговори : "За да се регулира цикълът ти". Но моят цикъл си е много редовен, най-много с един ден разлика, а освен това е и дълъг- 34 дни е по принцип. Когато си правя тестове за овулация я засичам на 18-19 ден. Тук четох, че дуфастона не се пие преди овулация, а след нея.Значи ли това, че аки го пия от 16- ден няма да имам овулация. И изобщо според вас нужно ли е да го пия в моя случай?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За Дуфастона
« Отговор #1 -: Декември 09, 2005, 10:39:27 am »
По-добре го пий след овулация.
За Дуфастона
« Отговор #2 -: Декември 09, 2005, 11:05:49 am »
А изследвала ли си прогестерон? Все пак Дуфастона е за нисък прогестерон, щом ти го дават след овулацията.
*
За Дуфастона
« Отговор #3 -: Декември 09, 2005, 11:26:05 am »
Изследвала съм го, нямам ниски показатели. На мен ми предписват дуфастона преди овулация, така изглежда.
За Дуфастона
« Отговор #4 -: Декември 09, 2005, 11:42:21 am »
Цитат на: erika
Изследвала съм го, нямам ниски показатели. На мен ми предписват дуфастона преди овулация, така изглежда.

На теб просто са ти го изписали, както и на повечето! Заучено нещо - който има проблем да пие Прогестерон от 15/16 ден, ама кога му е овулацията, какъв му е прогестерона - кво ти пука.
Моят съвет е, ако го пиеш да го пиеш след овулацията. Следи я по някакъв начин - дали с температура, тестове или според симптоми.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
За Дуфастона
« Отговор #5 -: Декември 09, 2005, 12:01:44 pm »
според мен трябва да ходиш да ти проследят овулацията и веднага след нея да ги започнеш.Иначе няма смисъл.
<br />
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
За Дуфастона
« Отговор #6 -: Декември 09, 2005, 14:13:51 pm »
подкрепям мнението на z22!
тая гинеколожка явно е от онези, които карат по шаблона и изобщо не мислят.
няма причина да ти се предписва дуфастон, ако имаш редовен цикъл, редовна овулация, нормален прогестерон след овулация.

ако ти си доказала за себе си, че имаш овулация редовно и то около 18-19 ден, безумно би било някой да ти предписва дуфастон от 16-ти ден!
19-19 ден овулация при 34 дневен цикъл прави идеална 14-15 дневна лутеална фаза.

въпросът е дали наистина имаш редовна овулация? ето това е добре да се види с 1-2 цикъла проследяване на фоликулите с УЗ. тогава е удачно да направиш и едно изследване на прогестерона 7 дни след овулацията. препоръчвам да потърсиш друг лекар за целта.

а дуфастон по тая схема не пий...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

За Дуфастона
« Отговор #7 -: Декември 09, 2005, 14:50:49 pm »
И моя съвет  да го пиеш след овулация ако изобщо решиш да го пиеш.Вижда ми се доста безсмисленно да го взимаш изобщо при положение,че всичко ти е наред.Може би трябва да се консултираш с още един специалист преди да го започнеш.
Разумът е даден на човек, за да разбере, че не може да се живее само с разум
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
За Дуфастона
« Отговор #8 -: Декември 09, 2005, 17:17:24 pm »
И на мен ми изписаха дуфастон,преди да започнат изследванията.Обясниха ми,че е за регулиране на цикъла.Защото всички последващи изследвания на хормоните следват някаква схема,т.е.правят се на определени дни от менстурацията.Изписвайки ми дуфастона,лекаря изчисли точно кога ще ми дойде и кога трябва да отида за кръвните изследвания.Та,предполагам ,че и на теб затова ти ги изписват.А не е изключено наистина да е стандартна процедура на всички гинеколози.Дано скоро се похвалиш с две чертички на теста.
        Весели празници.
За Дуфастона
« Отговор #9 -: Декември 09, 2005, 18:10:02 pm »
Не всички Ниема и не е стандартна процедура.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
За Дуфастона
« Отговор #10 -: Декември 09, 2005, 19:35:34 pm »
0000000
*

mimss

• *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
За Дуфастона
« Отговор #11 -: Декември 09, 2005, 19:40:42 pm »
У, че черно бе лейди  :x

И на мен 1 гинка се опита да ми изпише Дуфастон "ей така, за всеки случай". Да сме "побутнели" малко процесите да мърдат по-живо. След това услужливо ми разгърна лъскав рекламен календар "Бебетата на г-н Дуфастон".

Ама аз съм магаре. И не го пия.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
За Дуфастона
« Отговор #12 -: Декември 10, 2005, 11:37:22 am »
Ледена луна,все пак явно на доста момичета е изписан Дуфастон без особена причина така,че явно така пише в учебниците на докторите и те не си правят труда да вникнат в точния проблем.Радвам се ,че явно си попаднала на по-добър специалист,който е открил точната причина.
За Дуфастона
« Отговор #13 -: Декември 19, 2005, 18:34:43 pm »
Хайде и аз за дуфастона:( днес бях на фоликуметрия-13-ти ден и фоликул 22,8 мм.гинката ми изписа дуфастон от 15 до 25 ден (обяснение - да съм го пиела във втората част от цикъла,било добре). В сряда (15-ти ден от цикъла) пак съм на фоликуметрия,за да видим дали се е спукал фоликула.Та кажете ми-да го пия ли тоя дуфастон и за какво:( че нещо не ми се започва да го пия-да не ми се обърка цикъла-както съм чела за някои момичета тук.Каква е идеята да го пия-обяснете ми:) мерси предварително.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За Дуфастона
« Отговор #14 -: Декември 19, 2005, 18:36:12 pm »
Ами практиката е дуфастон да се пие след овулацията, защото е възможно да я затормози.
За Дуфастона
« Отговор #15 -: Декември 19, 2005, 18:41:32 pm »
да де -на мен ми се пада след овулацията-ама не ми е ясна идеята да го пия това.Защо е необходим тоя дуфастон-след овулацията ?и преди да ме питате как са ми хормоните-да кажа че ще ги правя януари,и сега нямам идея дали са в норма или не.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
За Дуфастона
« Отговор #16 -: Декември 19, 2005, 19:09:19 pm »
защото ще подпомогне евентуална бременност.
<br />
За Дуфастона
« Отговор #17 -: Декември 19, 2005, 19:21:11 pm »
Розичке, с всичко друго съм съгласан, но с 10 дни Дуфастон - не! Дуфастона не се спира, докато не дойде М.
Според мен няма причини да не го пиеш. Няма да ти разстрои цикъла, споко. И няма да ти разбута хормоните. Само може да ти помогне.
За Дуфастона
« Отговор #18 -: Декември 19, 2005, 19:48:27 pm »
Мерси за мениеята момичета-много съм ву благодарна :P ами зайко-какво да правя тогава-като ми го е изписала за 10 дена-2*1 на ден.то и без това трябва да ми дойде  около 3.01 а дуфастона с тия 10 дена ше го пия до 01.01 така че пак спирането му е близо до новия цикъл. Да го започвам ли от 21.12 зайко-какво мислиш?
За Дуфастона
« Отговор #19 -: Декември 19, 2005, 20:50:31 pm »
Започваш го след като докторката види, че се е спукал фоликула. И го пиеш докато ти дойде. Няма да го спираш преди това. Това ми се струва една от "малките" грешки на лекарите - да предписват Дуфастон за 10 или за n на брой дни. Той се пие докато дойде М. (а е малка грешка, щото имат и мнооого по-големи; тази мога да им я простя ;) )