0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Трябва ли цветна снимка?
« -: Декември 09, 2005, 10:44:59 am »
Здравейте момичета .Предварително да се извиня ако въпроса ви се стори глупав,но все пак...да питам.За инсеминация задължителна ли е  цветната снимка след успешна бременност преди 4 години и доказан мъжки фактор който незнайно как е успял първия път. :roll: Благодаря предварително за отговорите.Поздрави и успех на всички :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #1 -: Декември 09, 2005, 10:48:17 am »
Задължително е да се проверят тръбите - с цветна снимка или хидротубация.
Четири години са голям срок.
*
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #2 -: Декември 09, 2005, 11:06:23 am »
Няма смисъл да правиш инсеминация без цветна снимка.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #3 -: Декември 09, 2005, 19:53:28 pm »
Цитат на: Lali
Задължително е да се проверят тръбите - с цветна снимка или хидротубация.
Четири години са голям срок.

Лали, а ти като по-опитна можеш ли да ми отговориш задължително ли е след цветна снимка да се пие антибиотик? И защо не ако отговора е Не и защо да ако отговора е Да? Просто по този въпрос нямам никаква предства как трябва да се процедира. Дано да не прозвучах нахално. Малко по-рязко се изразявам. Просто съм си такава.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #4 -: Декември 09, 2005, 21:26:50 pm »
Дано съм ти полезна-от това,което съм чела тук /а и от опит,де/знам,че антибиотик се изписва задължително след цв.снимка за да се предотвратят евентуални инфекции по тръбите,защото все пак това си е някава интервенция при,която се вкарва течност в тръбите и могат да попаднат всякакви "гадинки" там.Особено ако има някаква вагинална инфекция например,"нещата" могат да отидат и навътре.С две думи-пият се за всеки случай.
*

Starlet

• 1937
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #5 -: Декември 10, 2005, 17:52:57 pm »
И аз така знам, но исках да попитам все пак да не би аз да съм в грешка. Благодаря ви
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #6 -: Декември 10, 2005, 22:50:53 pm »
На мен пък не ми предписаха никакъв антибиотик. Миналата година ми правиха цветната снимка и абсолютно нищо не съм пила, може би защото ми бяха тотално запушени тръбите.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #7 -: Декември 11, 2005, 03:12:54 am »
На мен не ми предписаха антибиотик.
И да ми бяха предписали аз нямаше да пия, защото съм противник на антибиотиците, особено когато се пият превантивно.
Проблеми нямаше.
*

Starlet

• 1937
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #8 -: Декември 11, 2005, 14:36:46 pm »
На мен не ми предписаха антибиотик.
И да ми бяха предписали аз нямаше да пия, защото съм противник на антибиотиците, особено когато се пият превантивно.
Проблеми нямаше.

Ох ама мен ме е страх нали все влача някакви бактерии. От години не съм виждала чиста микробиология и през месец правя почти, та сега чак не повярвах че имам чиста такава. А ми се ще да не се стига до сраствания и да се качи инфекция нагоре по-тръбата ми. Само тя ми остана.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #9 -: Декември 11, 2005, 14:38:39 pm »
О, ако имаш такива проблеми, непременно трябва да започнеш антибиотик предварително.
Аз никога не съм имала бактерии и затова.
*

Starlet

• 1937
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #10 -: Декември 11, 2005, 14:42:48 pm »
О, ако имаш такива проблеми, непременно трябва да започнеш антибиотик предварително.
Аз никога не съм имала бактерии и затова.

Ами аз така и направих вече. За всеки случай поне аз да съм спокойна.  :)  И да не се притеснявам а и без това съм грипава в момента все на едното ще помогне
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Re: Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #11 -: Декември 12, 2005, 16:56:29 pm »
Цитат на: feodora
Здравейте момичета .Предварително да се извиня ако въпроса ви се стори глупав,но все пак...да питам.За инсеминация задължителна ли е  цветната снимка след успешна бременност преди 4 години и доказан мъжки фактор който незнайно как е успял първия път.

Аз правих лапароскопия преди първата си инсеминация. Задължително е да са проверени тръбите.

Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #12 -: Декември 13, 2005, 11:07:59 am »
Здравейте какво обезболяващо да взема преди цветна снимка,а антибиотика нали се изписва след нея.Ужасно ме е страх ще правя снимка след седмица.
*

Starlet

• 1937
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #13 -: Декември 13, 2005, 12:10:28 pm »
Ами да ти кажа незнам какво обезболяващо точно. Трябва да питаш лекаря си. На мен специално ми биха две инжекции. Едната мускулно другата директно вътре във влагалището или в матката неразбрах точно. Така и не попитах какво точно ми биха. А за антибиотика се изписва след снимката, но не винаги това лекарят ще прецени. Аз понеже все влача някакви възпаления и затова ме достраша като не ми изписаха антибиотик
*

meshko106

Re: Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #14 -: Декември 13, 2005, 14:54:42 pm »
Цитат на: feodora
Здравейте момичета .Предварително да се извиня ако въпроса ви се стори глупав,но все пак...да питам.За инсеминация задължителна ли е  цветната снимка след успешна бременност преди 4 години и доказан мъжки фактор който незнайно как е успял първия път. :roll: Благодаря предварително за отговорите.Поздрави и успех на всички :)

Здравей, и аз ще споделя собствен опит. Преди инсеминация е задължително да се провери проходимостта на тръбите, иначе си даваш парите малко на вятъра. Цветна снимка се прави между 8 и 12 ден от цикъла, като преди това се изследва влагалищен секрет, който трябва да е чист, за да се пристъпи към снимката. Преди самата снимка ми бяха казали да пия 2 спазмалгона и 2 след нея. Антибиотици не са ми предписвали. И аз съм противник на безцелното взимане на антибиотик за щяло и нещяло. Ако е чист секретът, няма от какво да се притесняваш. Желая ти най-хубавия коледен подарък. :)
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #15 -: Декември 13, 2005, 21:10:11 pm »
Ами точица,аз преди снимката пих Аулин и доктора ми би някаква мускулна инжекция..Не ми помогна изобщо.После разбрах,че било по-добре-но-шпа.Трябва да си хапнала нещо /сладичко,например/ и според мен да помолиш доктора да ти сложи упойка.Болката е за кратко и после се забравя.Споко.После е голям кеф,като знаеш резултата - вече.Не се притеснявай - всичко ще е наред !Струва си да я направиш.Щом толкова момичета тук сме минали през това и ти ще можеш !Ние сме с теб!И после да разкажеш как е минало. :hug2:
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #16 -: Декември 13, 2005, 21:27:18 pm »
най-малко 5 часа преди упойка нито се яде нито се пие.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #17 -: Декември 13, 2005, 21:47:14 pm »
Преди пълна упойка,обаче.Тази е месна.Трябва пациента задължително да е контактен - в съзнание,за да реагира ако нещо стане.
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #18 -: Декември 13, 2005, 22:19:10 pm »
Моите снимки бяха с пълна упойка.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Трябва ли цветна снимка?
« Отговор #19 -: Декември 14, 2005, 09:22:53 am »
Мойта снимка беше без упойка и без болкоуспокояващо - болка има, неприятно е, ама се търпи! Нема начин - целите ни са високи!
Късмет, миличка!