0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отскоро правим опити с моя партньор и се сблъсквам с въпроси във връзка с това какво трябва и не трябва да ям, пия и т.н. Освен, че трябва да избягвам кофеин, алкохол и цигари има ли нещо още което е важно да знам по този въпрос?
Ако променя начина на хранене за известно време, ще попречи ли това на забременяването. Имам предвид да не ям месо например за седмица?
Опити за забременяване и начин на хранене
« Отговор #1 -: Декември 10, 2005, 11:44:11 am »
същото е като да спреш цигарите за седмица, няма никакъв ефект.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #2 -: Декември 10, 2005, 12:15:08 pm »
Ако всичко ти е наред и нямаш серозни проблеми с теглото си няма смисъл да се затормозяваш да мислиш какво да ядеш или не.Вслушвай се в сигналите,които ти дава тялото ти и си угаждай възможно най-много.Ако работите за бебе забрави диетите и си яж каквото ти е вкусно-най-важното е да си създадеш пълен комфорт на душичката :lol: а пък то ако ще става ще става инъче,по-добре да незнаеш какво те чака.. :(
« Отговор #3 -: Декември 10, 2005, 15:33:56 pm »
Привет, Джой. Най-добре не се втелясвай толкаво и не се мъчи да създадеш идеалната среда за забременяване (ако въобще има такава). Най-важно е спокойствието, а това, че не трябва да се седи на задимено, пък да не се пуши...така най-лесно се психясва защото започваш да си мислиш "Уж всичко правя като по учебник, а то все не става". А ако се чудиш дали Коледните пости биха ти навредили - не мисля...те нали даже са полезни  :wink:
Успех!
*
« Отговор #4 -: Декември 10, 2005, 17:48:03 pm »
:)
От време на време ме прихващат мании да се храня здравословно и го правя отдавна, но не постоянно...Сега естествено са ме прихванали отново, но не смея да си променя хранителния режим, за да не стресирам нещо хормоните и разбъркам овулацията...
Може би сте прави, че започвам да се психясвам и да се вглеждам твърде много в нещата. А сме опитали едва 2 пъти. Не ми се иска да си помислям,как бих се чувствала, ако неуспешните опити са пъти повече...
*
« Отговор #5 -: Декември 10, 2005, 19:46:44 pm »
Извинявай JOY , но нещо не разбрах как така сте опитвали два пъти?!?Имаш предвид , че два пъти не сте се пазили ? А иначе мисля , че няма особено значение хранителния режим. Но ако имаш проблеми с теглото опитай да ги преодолееш.Наднорменото тегло вреди.

*
« Отговор #6 -: Декември 10, 2005, 21:58:33 pm »
Вече втори месец не се получава. Това имам предвид под два пъти. Може би не съм се изразила правилно. Предстои трета възможност и се надявам на успех този път:)
А с наднормено тегло чак нямам проблеми. В норма съм си, но ако се отпусна, вероятно бързо ще напълнея. Чела съм някои неща за здравословното хранене и по тази причина често предприемам ограничаване от месо и храни, съдържащи различни видове Е  - емулгатори, консерванти, подобрители и т.н. Макар, че в днешно време няма начин да им избяга човек :)
*
« Отговор #7 -: Декември 10, 2005, 22:31:07 pm »
И аз имам "заложби" да ставам огромна.Веднъж вече бях 95кг и само аз си знам как стигнах до 60кг.Но оттам нататък е сложното - постоянно мислиш и се ограничаваш.При мен поне след като отслабнах /вече 6години/ цикъла ми се нормализира.Преди това беше кошмар - кървища поне по 8-9 дни.Затова си мисля,че наднорменото тегло е проблем при забременяване.

*

Anonymous

« Отговор #8 -: Декември 10, 2005, 23:27:07 pm »
Polojila si seriozni usiliq. Bravo ne teb! Iziskva se dosta volq i samodisciplina!
*
« Отговор #9 -: Декември 10, 2005, 23:34:13 pm »
Пардон, пропуснах да се логна. Та действително се изискват много усилия и те поздравявам, че си имала волята!
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #10 -: Декември 11, 2005, 09:40:55 am »
Не разбрах при два месеца опити какво си се зашашкала.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
« Отговор #11 -: Декември 11, 2005, 12:22:38 pm »
Ако възникват въпроси, добре е човек да потърси отговорите им, независимо колко са опитите, които е направил. Все още не съм се шашнала чак толкова, просто вече се интересувам.
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
Re: Опити за забременяване и начин на хранене
« Отговор #12 -: Декември 11, 2005, 16:09:57 pm »
Цитат на: JOY
Отскоро правим опити с моя партньор и се сблъсквам с въпроси във връзка с това какво трябва и не трябва да ям, пия и т.н. Освен, че трябва да избягвам кофеин, алкохол и цигари има ли нещо още което е важно да знам по този въпрос?

Ето за това говоря.
Цитат
Все още не съм се шашнала чак толкова

Първият ти постинг на друго ми навява...че и другите постинги и те.
Успех все пак.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
« Отговор #13 -: Декември 12, 2005, 11:35:36 am »
DANI_J,

БРАВО НА ТЕБ! Наистина завидно постижение, опитвам да си представя какво ти е коствало! Абсолютно си права, че наднорменото тегло е една от основните причини за нередовен цикъл и оттам често за незабременяване.

ДЖОЙ,

Дай си време и се наслаждавайте на всичко, без затормозяващи мисли!!! Пий си Фолиевата киселина и Герикапс (вит. А+Е), ако го ползваш. Ако не са ти препоръчали нещо конкретно, не се шашкай!  Желая ти скорошен успех!
« Отговор #14 -: Декември 12, 2005, 17:34:14 pm »
Джой,

А при теб всичко наред ли е? Имам предвид редовен цикъл, овулация и т.н. Правите го в определени дни с цел бебе или не си засичала? Мисля, че е по.добре първо да изчистиш тези фактори и после да мислиш за храненето.
Успех и от мен.  :crossfingers:
*
« Отговор #15 -: Декември 12, 2005, 20:45:37 pm »
Здрасти BLUEMOON,
Благодаря за подкрепата :) Не съм знаела до сега, че се препоръчва Герипакс при опити за забременяване. Чувала съм, че подобен комплекс витамини е полезен за половата система и зрението. Трябва ли да ми бъде изписан от лекар?

Здравей Shushito,
Имам цикъл с различна продължителност - от 28 до 36 дни. Често болезнен, но не винаги. Няколко пъти съм обсъждала въпроса с гинеколога ми. Обичайното, което ми казва е, че хормоналното ниво може да се повлияе от различни фактори, като промяна в начина на хранене /диета/, смяна на сезоните..."Виж как ще бъде следващия път и ако пак има проблем ще ти изпиша прогестерон". Наскоро отидох и при друг гинеколог за консулт, който ми каза почти същото - хормонален дисбаланс със сезонен характер, може да се повлияе от диети например...и ми изписа Дуфастон. Пропуснах да го послушам този път...Ще видим по нататък. Разбираш и защо си мисля, че храненето има значение...
По отношение на правенето на бебе естествено първия месец не съм се старала да уцеля дните на овулация. Романтиката от идеята, че сме решили да творим беше на преден план :). Втория месец вече попогледнах календара... Постарахме се да сме активни в дните между най ранната възможна и най късната възможна овулация, т.е след 12 ден през ден...до към 26 - тия. Сега вече меря БТ.
Вероятно вървя по пътя на повечето момичета и жени...
« Отговор #16 -: Декември 12, 2005, 20:58:46 pm »
Цитат на: JOY
Не съм знаела до сега, че се препоръчва Герипакс при опити за забременяване. Чувала съм, че подобен комплекс витамини е полезен за половата система и зрението. Трябва ли да ми бъде изписан от лекар?

Джой, герикапса (геритамин или под друго име) не бива да се пие след овулацията. По-добре не го взимай, но фолиева трябва да си купиш задължително.
Късмет!
*
« Отговор #17 -: Декември 12, 2005, 22:21:02 pm »
Благодаря, little_rabbit!
*
« Отговор #18 -: Декември 12, 2005, 22:53:17 pm »
Little rabbit,

а защо не бива да се пие Геритамин по-време на бременност?

« Отговор #19 -: Декември 13, 2005, 06:32:47 am »
Цитат на: gabi32
Little rabbit,

а защо не бива да се пие Геритамин по-време на бременност?

Габи, не помня защо, но имаше нещо. А и по принцип не бива да се прекалява с вит. А.