0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Диана

Защо не опитате с лечебен глад?
« -: Ноември 19, 2004, 11:31:42 am »
Скъпи момичета!
Винаги като чета писмата ви ми се свива сърцето,че не мога да ви помогна. Яд ме е,че държавата нехае по въпросите на стерилитета,ето вчера се прочете някакъв резултат за абортите и ражданията,но нито дума,че държавата не плаща нищо за изследвания и т.н. на ВСИЧКИ бездетни семейства.
Искам да ви предложа нещо - защо заедно с всичко останало,вместо да се ходи по врачки,екстрасенси и съмнителни знахари,не се подложите на гладуване.Средства да него не се изискват,дори се спестяват!Посъветвайте се с доктори,които са специалисти,прочете книги по тези въпроси.Не се знае може някоя от вас да забременее без лекарства,манипулации и хиляди там сложни,скъпи и не рядко болезнени процедури!
Трудно е,но е по-лесно от хилядите процедури,а и не се налага да се тровите с хапчета,които помагат за едно,а вредят на друго.Има т.нар. "гладни бебета".Защо Вашето да не е следващото????
Успех на всички!
С вас съм!
Горе главата!
Бог да ви благослови изобилно!
Бог е с всяка една от вас поотделно!
Re: Защо не опитате с лечебен глад?
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2006, 19:47:02 pm »
Попаднах сега на тази тема и от известно време доста ме вълнува. Чела съм книги и съм чувала от хора че целебния глад много помагал при стерилитет при жените. Аз след трето неуспешно ин витро вече не знам дали да не опитам и този глад. Много ви моля, момичета, ако има някоя от вас, която го е прилагала и има резултат нека да напише как и е повлиял или ако е чула за някого. Чувала съм че премахва сраствания и излишни тъкани и също че регулира страхотно хормоните. Моля пишете ако знаете нещо.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2006, 20:51:34 pm »
Аз пък не съм чувала от достоверен източник, нито познавам двойка, постигнала ефект чрез гладуване. Обратното, познавам достатъчно на брой девойки, снабдили се с отрицателните ефекти на гладуването. При мъжете пък изобщо не може и да се мисли за ползи.

Надявам се, че посетителите на този форум са достатъчно грамотни, за да не подлагат здравето си на риск чрез гладуване.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2006, 21:08:18 pm »
Категорично съм против гладуването, разтройват се хормоните, често менструацията спира и започват нови проблеми.
*
« Отговор #4 -: Октомври 16, 2006, 21:37:07 pm »
Според д-р Байкова,
лечебният глад е недоказан метод за лечение на каквото и да е, защото просто при някои хора помага, но при други допълнително вреди. Тя е категорично против при хормонални проблеми да се практикува глад, защото това водело до допълнителен дисбаланс на хормоните. Продължителен глад пък увреждал яйчниците и спирал менструациата.
Единствено препоръчва глад при хора с много тежки болести, когато всичко е опитано вече, като последна надежда така да се каже.
*
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2006, 09:47:04 am »
Не съм пробвало лечебното гладуване, но веднъж с едни великденски пости си разтроих цикъла.

Малко скептично съм настроена към този метод на действие

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2006, 09:57:07 am »
Категорично съм против гладуването, разтройват се хормоните, често менструацията спира и започват нови проблеми.

Това е отговорът!
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2006, 11:16:52 am »
Вече не знам как да си помогна и затова реших дали да не опитам и това но излиза че май няма полза...Благодаря ви момичета за отзива :)
Днес бях при сина на проф. Налбански - доц.Налбански в майчин дом да се консултирам и му споменах за глада и той ми каза че би могъл да се препоръчва само на много пълни жени и то с единствената цел да свалят килограми-при тях се получавало затлъстяване и на самите органи: бъбреци, яйчници и те като се обвият в тлъстина не могат да функционират провилно. В общи линии също каза, че не е най-добрия вариат за хормоните единствено е това, че човек може да си пречисти кръвта така и организма. А за сраствания ако има беше категоричен, че единсвения начин да се махнат е оперативен.

*
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2006, 12:43:12 pm »
Скъпи момичета!
Винаги като чета писмата ви ми се свива сърцето,че не мога да ви помогна. Яд ме е,че държавата нехае по въпросите на стерилитета,ето вчера се прочете някакъв резултат за абортите и ражданията,но нито дума,че държавата не плаща нищо за изследвания и т.н. на ВСИЧКИ бездетни семейства.
Искам да ви предложа нещо - защо заедно с всичко останало,вместо да се ходи по врачки,екстрасенси и съмнителни знахари,не се подложите на гладуване.Средства да него не се изискват,дори се спестяват!Посъветвайте се с доктори,които са специалисти,прочете книги по тези въпроси.Не се знае може някоя от вас да забременее без лекарства,манипулации и хиляди там сложни,скъпи и не рядко болезнени процедури!
Трудно е,но е по-лесно от хилядите процедури,а и не се налага да се тровите с хапчета,които помагат за едно,а вредят на друго.Има т.нар. "гладни бебета".Защо Вашето да не е следващото????
Успех на всички!
С вас съм!
Горе главата!
Бог да ви благослови изобилно!
Бог е с всяка една от вас поотделно!

Mnogo mi e podozritelen tozi tekst..."kato 4eta pismata vi", "ne moga da vi pomogna na vsi4ki", "Bog e s vsiaka edna ot vas pootdelno"...Namirisva mi malko na bojestveno-reklamni raboti...

Niama kredor, Lali!
Alexandra
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Октомври 17, 2006, 13:25:31 pm »
То сайта го няма, ти КРЕДОР търсиш. :?
*
« Отговор #10 -: Октомври 17, 2006, 13:50:32 pm »
Вече не знам как да си помогна и затова реших дали да не опитам и това но излиза че май няма полза...Благодаря ви момичета за отзива :)
Днес бях при сина на проф. Налбански - доц.Налбански в майчин дом да се консултирам и му споменах за глада и той ми каза че би могъл да се препоръчва само на много пълни жени и то с единствената цел да свалят килограми-при тях се получавало затлъстяване и на самите органи: бъбреци, яйчници и те като се обвият в тлъстина не могат да функционират провилно. В общи линии също каза, че не е най-добрия вариат за хормоните единствено е това, че човек може да си пречисти кръвта така и организма. А за сраствания ако има беше категоричен, че единсвения начин да се махнат е оперативен.
Смятам, че отслабване с глад е нетрайно, увреждащо храносимилателната система, натоварващо психиката и със спорен резултат върху вътрешните органи. Т.е. и при много пълни хора (жени) по-добре е според мен човек да се  консултира със специалист по храненето за ефективен режим на хранене, отколкото да се предприемат рисковани драстични неща с несигурен ефект.
« Последна редакция: Октомври 17, 2006, 13:55:36 pm от Lan »
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2006, 14:58:45 pm »
Аз определено не се нуждая чак толкова от отслабване , а повече исках да разбера за ефекта на глада върху проблемите със женския стерилитет, но май се оказва че нама голям ефект, както се твърди в книгите. А аз определено ви вярвям момичета, защото знам че и вие като мен сте пробвали какво ли не и знаете доста неща. В крайна сметка всички се стремим към едно и също но аз вече се чувствам съвсем объркана. Май ще трябва пак да се подлагам на лапароскопия, за да разбера какво ми е положението, защото в момента вече не знам на кой доктор да вярвам и кое от казаните от тях неща е истината. А най-лошото е че вече и психически започвам да рухвам  :?

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #12 -: Октомври 17, 2006, 15:49:23 pm »
Марина, много отчаяние лъха от твоите постинги :( Като прочета нещо такова и за пореден път в ума ми се завъртат въпроси - защо? честно ли е това? Това отчаяние ни кара да търсим надежда и в най-безумните идеи.  Да пробваме всичко, за което чуем, че "на едно семейство, което дълго време нямало дете, помогнало" ...
Какво казва лекарят ти за неуспешните инвитрота? Би трябвало да търси причината за неуспеха. Пожелавам ти следващото да е вече успешно! И само хубави неща да ти се случват от тук нататък :goodluck:

« Отговор #13 -: Октомври 17, 2006, 18:29:33 pm »
Благодаря ти много, последното ин витро ми беше успешно, но за кратко - нямаше пулс и се виждаше размазано, спряхя лекарствата и след 6-7 дни в 7-ма седмица прокървих и всичко приключи. И сега консултирайки се с други специалисти в областта разбирам някои не толкова добри неща за моя случей и за Репробиомед. Всъщност не обърнаха достатъчно внимание на хормоналния ми дисбаланс по време на стимулациите може би, шашнаха ме с предположение за извънматочна, което ме притесни страшно много и тогава получих силни болки и те  ме чакаха да ме оперирват, заедно с това  и бета ЧХГ-то както се качваше постепенно взе да спада и последва аборт. Оказва се сега че малко през пръсти са ги вършили докторите в там. Освен това абсолютно неправилно ме насочиха да правя 3 инвитро едно след друго през 1 месец. Това водело до увреждане на яйчника и той започва да не реагира добре на стимулация. И сега като се замесля първия път имах 8 яйца, втория и третия път едва-едва и то с много инжекции 4-5, добре че поне повечето се оплождаха. А и друго не мога да разбера как е възможно да строят хотел на морето, а да не си подновяват техниката и да работят с втора употреба вкарана от Холандия, която както е ясно там изхвърлят защото е  поне на 10-15 години най-вероятно.

*
« Отговор #14 -: Октомври 19, 2006, 22:09:17 pm »
Здравейте моми4ета. Искам да попитама какво имате в предвид ле4ебен глад, колко дни се прави и в какво се състой най-ве4е т.е. какви плодове в колко 4аса и т.н. Благодаря ви предварително.

*
« Отговор #15 -: Октомври 19, 2006, 23:03:18 pm »
 Гладът си е глад (повече от пет последователни дни), със съпътстващо първо намаляване на храненето, после захранване. Колко е "лечебен" вече е друга тема  :lol:. Преминаването на режим с повишена консумация на плодове е друго нещо.
 Във всеки случай ако ще тръгваш по този път се консултирай със специалист по храненето. Не разчитай на неточни, непълни (защото във форум няма как да са други), макар и сигурна съм, много добронамерини напътствия.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #16 -: Октомври 20, 2006, 07:24:27 am »
Лично аз съм много против гладуване!!!!!!!!Пробвах преди време и нищо хубаво неизлезе от това!По скоро ако има проблем с наднорменно тегло съм за разделно хранене за известен период.Това е бавен но сигурен метод......и не толкова вреден колкото гладуване.Спазвах го 2-3 месеца и бях свалила няколко килца. :D
*
« Отговор #17 -: Октомври 20, 2006, 12:54:49 pm »
Гладуване ,но в смисъл на чаи и плодове за известно време,а след него хранене без изкуствени храни,захар и пр,т.е. предимно на плодове и заленчуци с ограниячаване/но не напълно без/продукти от животински произход.Аз така се спражих със стомашните ми проблеми.А що се отнася до стерилитета-може да допълва лекарствата,така поне аз мисля.Все пак като се замислите какви отрови консумираме,как въобще да да сме здрави?Аз ли4но зарязах лекарсвата и преминах на билки и природосъобразно хранене.
« Отговор #18 -: Октомври 20, 2006, 16:50:06 pm »
Да ви кажа момичета че аз все пак реших да се пробвам-вече съм така 7-ми ден  :lol: Прилагам този по системата на Лидия Ковачева с плодове и е по-мек вариант. Взех си книжката и я прочетох там си пише всичко. Освен тово много ме подкрепиха колежките от офиса, а те вече са го правили по няколко пъти поради различни причини и твърдят че има смисъл. Казват че доста проблеми със здравето си са решили по този начин. :babyflips:

« Отговор #19 -: Ноември 03, 2006, 13:22:38 pm »
за лечебния глад съм чувала от баба ми не съм го пробвала още защото съм доста слаба и незнам какви ще бъдат последствията но посъветваите се с някои възрастен и тои ще ви каже че по селата когато изкат да оплодят някое живото го оставят да гладува няколко дена