0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Гонал-Ф и естествена овулация след това?
« Отговор #20 -: Декември 15, 2005, 23:09:52 pm »
Цитат на: little_rabbit
Дкала, имаш 4 неуспешни инсета и това, което май няма много шансове (възможно е, струва ми се, някой поне да се спука, но така или иначе няма да правите инсеминация - ще действате по стария начин). Замисли се - при тежък мъжки фактор се прави ИКСИ. Според мен достатъчно са те мъчили с инсетата. Време е за тежката артилерия.

Ами, и аз така си мислех, въпреки че при нас не става въпрос за тежък мъжки фактор.
*
« Отговор #21 -: Декември 15, 2005, 23:18:22 pm »
Цитат на: Tutto
Мисля си, че в Израел си знаят работата. Те са доста напред с инвитрото и медицината. А доколкото знам е и безплатно. А при тежки мъжки фактор не се правят инсеминации, а икси. От това, което чета разбрах, че процедират правилно-изследвали са нивата на хормоните и са спряли. Ако беше в БГ това нямаше да се случи(спомням си албенади с 20-те фоликула- при стимулация с меногон и инсеминацията). А и аз имам вече доста личен опит. Доколкото съм запозната много от нашите специалисти по стерилитет ходят да се учат в Израел.

Тук наистина репродуктивната медицина е много напреднала. Разбира се , не подценявам нивото и в Бг, просто не съм запозната. Информацията ми е ограничена-каквото прочета във форумите. Тези медикаменти, за които някой писа по-горе, не се използват вече, незнам по какви причини. За инсеминации при нестимулирани цикли също не съм чувала тук, за тях също знам от форумите. Но това няма значение....важното е да стигнем за където сме тръгнали...
« Отговор #22 -: Декември 16, 2005, 10:06:50 am »
dKala, аз вместо да ти помагам само питам, но би ли написала точно как стои въпросът с мъжкия фактор? Колко беше морфологията, колко стана, има ли други отклонения. За мен е много интересно и образователно да чуя как се прави в други страни.

Успех, Мила! :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #23 -: Декември 16, 2005, 11:47:10 am »
Цитат на: FreshBreeze
dKala, аз вместо да ти помагам само питам, но би ли написала точно как стои въпросът с мъжкия фактор? Колко беше морфологията, колко стана, има ли други отклонения. За мен е много интересно и образователно да чуя как се прави в други страни.

Успех, Мила! :D

не се притеснявай...аз се чувставам неудобно, че не мога да помогна с информация. При нас първата спермограма беше с лоша морфология, около 2% читави. Не ни предложиха лечение, веднага започнахме със стимулациите и инсеминациите. Междувременно показателите на спермата се подобряваха, съдя по данните от преработения материал, дават ми да се информирам непосредствено преди инсеминацията. Други отклонения нямаме. Мнението на наблюдаващия лекар е, че става въпрос за "лоша статистика", каквото и да означава това. Ако те интересува конкретна процедура, мога да проверя и да разпитам.
Стискам палци! Късмет и успех и на теб!
Gonal-F
« Отговор #24 -: Декември 17, 2005, 22:28:40 pm »
Малко се вкл. късно в темата, но преди 2 години по това време ми беше втората стимулация с Гонал-Ф за инсеминаци(поредната пета, от които 2 с Кломид една спонтанна и 2 с Гонал-Ф). Стимулациите ги правих тук в Америка и ме следяха отблизо заради хиперстимулациите-ултразвук и кръв през ден. Аз реагирах много добре и бях направила доста фуликули с нормални размери- знаех за опасността от многоплодова бременност- подписах документи за това. Пукнаха фуликулите с Овидрел и след това две инсеминацииедна след друга и при тях се полу4и бременост, която за съжаление завърши с мисед. Имаше обаче само едно ембрион4е и си беше  в матката-друг е въпроса защо се полу4и мисед и до сега не знам отговора.
Според мен имаш реален шанс за естесвена овулация и бих си купила тестове за овулация и правила много" кекс" преди и след това :o , каквото и да казват лекарите.
Струва си да опиташ.
Късмет!!!!!
*
Re: Gonal-F
« Отговор #25 -: Декември 18, 2005, 09:30:48 am »
Цитат на: atina
Малко се вкл. късно в темата, но преди 2 години по това време ми беше втората стимулация с Гонал-Ф за инсеминаци(поредната пета, от които 2 с Кломид една спонтанна и 2 с Гонал-Ф). Стимулациите ги правих тук в Америка и ме следяха отблизо заради хиперстимулациите-ултразвук и кръв през ден. Аз реагирах много добре и бях направила доста фуликули с нормални размери- знаех за опасността от многоплодова бременност- подписах документи за това. Пукнаха фуликулите с Овидрел и след това две инсеминацииедна след друга и при тях се полу4и бременост, която за съжаление завърши с мисед. Имаше обаче само едно ембрион4е и си беше  в матката-друг е въпроса защо се полу4и мисед и до сега не знам отговора.
Според мен имаш реален шанс за естесвена овулация и бих си купила тестове за овулация и правила много" кекс" преди и след това :o , каквото и да казват лекарите.
Струва си да опиташ.
Късмет!!!!!

Ехе, късно се включи, но пък качествено...Благодаря ти за окуражителните думи. Късмет и на теб!