0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Гонал-Ф и естествена овулация след това?
« -: Декември 14, 2005, 17:41:49 pm »
Здравейте момичета,
след 4 неуспешни инсеминации и съответно стимулации (3 с Chlomid и 1 с Puregon), този цикъл ме стумулираха с Gonal-F. След 7 дена по 112 единици произведох около 7 фоликула с размери между 17 и 22 мм. Наблюдаващият лекар отказва да проведе предизвика овулация медикаментозно (с Ovitrelle) и да продължи цикъла с инсеминация заради високият риск от многоплодна бременност и странични ефекти от спукването на толкова много фоликули (нареждане на Министерство на здравеопазването). Той е на мнение, че заради високите нива на хормоните и многобройните фоликули, естествена овулация може и да не настъпи. Въпросът ми е: какви са шансовете за естествена овулация и евентуална бременност. Моля ви, ако някой се е сблъсвал с подобно стечение на обстоятелствата, да даде мнение!
Благодаря!
« Отговор #1 -: Декември 15, 2005, 10:14:27 am »
Здравей, за съжаление не съм компетентна да ти отговоря, сигурна съм че други момичета ще го направят, но мога ли да ти задам 1-2 въпроса:
Лекарят колко фоликули е целил с последната стимулация и за коя държава става въпрос?

Желая ти успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #2 -: Декември 15, 2005, 10:48:24 am »
благодаря ти за отговора  :) незнам колко фоликула е целил, за всичките стимулации и инсеминации досега, никога не са ме уведомявали, че има стремеж към определен брой. Става въпрос за Израел, при една от процедурите пак бях на косъм с 5 фолилула след стимулация с Chlomid, но тогава решиха да продължат.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Re: Гонал-Ф и естествена овулация след това?
« Отговор #3 -: Декември 15, 2005, 16:01:11 pm »
Цитат на: dkala
След 7 дена по 112 единици произведох около 7 фоликула с размери между 17 и 22 мм. Наблюдаващият лекар отказва да проведе предизвика овулация медикаментозно (с Ovitrelle) и да продължи цикъла с инсеминация заради високият риск от многоплодна бременност и странични ефекти от спукването на толкова много фоликули (нареждане на Министерство на здравеопазването).

Нещо не мога да рзбера за какво говориш и какво точно питаш?
Хем те стимулират, хем няма да пукат фоликулите...а пък ще правят инсеминация??!!!
И ....какви са тез агресивни стимулации N на брой за инсеминации? Ма те ще те скапят бре!!!

« Отговор #4 -: Декември 15, 2005, 16:18:41 pm »
Оги, аз доколкото разбрах са канцелирали инсеминацията, защото се притесняват да не се оплодят много на брой яйцеклетки от наличните 7. Също ми е интересно за споменатите регулации от Министерството на здравеопазването?
Благодаря ти, Бени!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #5 -: Декември 15, 2005, 16:27:21 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Оги, аз доколкото разбрах са канцелирали инсеминацията, защото се притесняват да не се оплодят много на брой яйцеклетки от наличните 7.

Ами нали за това са УЗИтата, че да се следят тези неща навреме?! Инжекцийте са скъпи и ми изглежда адски безотговорно да блъскаш  човека, да му съсипваш здравето и джоба и накрая нищо. Странно ми е и затова питам за пояснение.
А до колкото разбрах момичето пита дали е възможно самички да се спукат? Според мен толкова много фоликули сами ще им е трудничко.

*
« Отговор #6 -: Декември 15, 2005, 16:27:45 pm »
не четеш, там е работата....:-)
"Наблюдаващият лекар отказва да проведе предизвика овулация медикаментозно (с Ovitrelle) и да продължи цикъла с инсеминация заради високият риск от многоплодна бременност и странични ефекти от спукването на толкова много фоликули (нареждане на Министерство на здравеопазването). Той е на мнение, че заради високите нива на хормоните и многобройните фоликули, естествена овулация може и да не настъпи."
Може би неясно се изразявам. Стимулират ме с цел инсеминация. В процеса на стимулация се оказвам с прекалено много фоликули,които наблюдаващият лекат отказва да "спука" медикаментозно и да завърши цикъла с инсеминация, заради високите шансове от многоплодна бременност и странични ефекти от прилагането на Ovitrelle при високи нива на определени хормони. Също твърди, че естествена овулация може да настъпи, а може би не. Въпросът ми беше, какви са шансовете такава да настъпи по естествен път.
По какво съдиш, че стимулациите са агресивни. И какво като са N на брой? Поправи ме, ако греша, но повечето момичета са преминали точно N на брой инсеминации и стимулации. Нещо убягва ли ми, или не съм те разбрала правилно?
Благодаря ти все пак.
« Отговор #7 -: Декември 15, 2005, 16:35:55 pm »
Струва ми се, че България е нормална държава именно откъм здравна помощ (колкото и да не ни се вярва).

Дкала, защо доктора те стимулира въобще, след като реагираш така бурно? И защо след като е видял 7 фоликула, не премине към ин витро (в България струва ми се, че биха постъпили точно така). Но да те остави със 7 кисти - не съм съгласна. Доктора е за бой. Не знам как стоят нещата, но бих те посъветвала да смениш клиниката. Чувала съм, че в Израел се поемат неограничен брой ин витро опити (ако си поданик на държавата, де).

След като си правила стимулации с Кломид и Пурегон, доктора е трябвало да предвиди как ще реагирашщ на Гонал-а и да не ти слага толкова високи дози.

Пиши нещо повече за теб, с мъжки фактор ли сте. Ако ти се пише, де ;)
« Отговор #8 -: Декември 15, 2005, 16:37:02 pm »
dKala, разбрахме ти въпроса какви са шансовете фоликулите сами да се спукат и дано някой по-компетентен може да ти отговори :D  Ти все пак не пропускай шансовете :wink:
Оги имаше предвид, че би трябвало по време на стимулацията да те следят ежедневно на УЗ, за да коригират дозата, ако тръгнат много фоликули, но така или иначе се случват такива неща (ама и аз като преводачка се изживях :oops: ).
И тук се правят стимулирани инсеминации, първо с Кломифен цитрат, после с други препарати. Ако искаш разкажи повече поради какви показания правите инсеминации?

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #9 -: Декември 15, 2005, 16:44:34 pm »
Цитат на: dkala
не четеш, там е работата....
По какво съдиш, че стимулациите са агресивни. И какво като са N на брой? Поправи ме, ако греша, но повечето момичета са преминали точно N на брой инсеминации и стимулации. Нещо убягва ли ми, или не съм те разбрала правилно?

За последен път ще ти отговоря, защото не ми харесва тона, с който коренспондираш с мен. Искренно искам да ти помогна с каквото мога.
Та...агресивни са, защото се ползват силни инжекции. Ако не си чувала за яйчников резерв, може да се информираш от този сайт.
Както вече писах е безотговорно да правиш стимулации и поради някакви си закони да ти канселират процедурите. Това се отразява негативно на здравето ти. Намаляват яйчниковият ти резерв за нищо. А и доктора би трябвало да умее да владее тези граници. Опитно зайче ли си или не?!
Тук в БГ стимулации с Гонал и Пурегон се правят най-вече при инвитро. Е има и инсета, но не толкова много на брой, както са те подкарали теб. Плюс това успешните инсета ги правят и с по-евтини инжекции като  Меногон, Мерионал и др. Скъпите са инвитрата.
Това е лично мое мнение и виждане, което не е миродавно. Далеч съм от тази мисъл.
Късмет!

*
« Отговор #10 -: Декември 15, 2005, 16:55:28 pm »
ами мен почти ежедневно ме следиха....тук в Израел обикновено се прави така: започва се с минимална доза на стимулиращия препарат или от 3 или от 5 ден на цикъла. Следва УЗИ и кръвен тест на всеки 2 дена, като дозите варира според реакциите. В конкретния случай, след първият УЗИ ми казаха да продължа още 2 дена със същата доза 112 единици. На последвалият УЗи вече се видяха много фоликули и следват развитията,които описах по-горе.
Що се отнася до предвиждането на "бурната ми реакция"...при стимулацията с Прегнил например, едва произведох 2-3 фоликула от 150 единици. След това започнах цикъл с 75 единици Гонал, на които изобщо не реагирах, т.е. първите 2 УЗИ не показаха растеж на фоликулите. Наложи се спешно да пътувам за Бг тогава и прекъснах цикъла, но така или иначе, мисля, че щаха да го канцелират.
А въпросът ми беще продиктуван от "удавник за сламка се хваща":-) какви са шансовете, ако разчитаме на себе си... :D
Момичета, благодаря ви за отзивчивостта.
*
« Отговор #11 -: Декември 15, 2005, 16:56:35 pm »
Towa, koeto sym razbrala e, che stimulaciite s Gonal i Puregon s nishto ne uvrejdat zdraweto na jenata. Razbira se, bez da se stiga do hiper- stimulaciq. Ako se stigne do hiperstimulaciq, opasnostta idva ot ednovremennoto pukwane na tolkowa mnogo folikuli. Dosta po- opasna za qchnikowiq rezerv e stimulaciqta s Klomid, otkolkoto s Gonal. Gonal-yt i drugite chisti FSH preparati po nikakyw na4in ne wliqqt wyrhu qichnikowiq rezerv, ako izobshto ima takowa ponqtie.

A kak edin organizym shte se powliqe ot stimulaciqta e Boja rabota.

Nqma Kredor!
*
« Отговор #12 -: Декември 15, 2005, 17:03:02 pm »
Съжалявам, ако тонът ми те е обидил. Нищо лично. Благодаря ти за отзивчивостта. Интересуваше ме отговор на конкретния ми въпрос. Темите, към които ме препращаш не са предмет на този разговор, въпреки, че са по темата. Не подценявай аудиторията.
Благодаря ти, все пак, че показа желание да помогнеш.
 :D
*
« Отговор #13 -: Декември 15, 2005, 17:14:16 pm »
mogat da se puknat sami, napylno e weroqtno. ami ako tozi pyt se hwanat 3, 4,5 .... kakwo shte prawish? moje li da se reducira broikata?
pitai kolko shte struwa invitroto i po- dobre naprawo invitro, zashto da gi gubish tiq folikulcheta. Invitroto ne e strashno kato procedura, strashno e chakaneto, a ti pri vsichki sluchai shte si chakash. ...
*
« Отговор #14 -: Декември 15, 2005, 17:17:55 pm »
Чувала съм, че в Израел се поемат неограничен брой ин витро опити (ако си поданик на държавата, де).
Това е така, аз има чудесна здравна застраховка.  

Пиши нещо повече за теб, с мъжки фактор ли сте. Ако ти се пише, де ;)[/quote]
Ами, от моя случай като че ли няма какво толкова да се научи. Мъжкият фактор е "лоша морфология". Подобряват се показателите, но така или иначе, не се получава. Явно попадам в "лошата статистика"...:-)
Успех и късмет на всички, момичета!
*
« Отговор #15 -: Декември 15, 2005, 17:24:56 pm »
Цитат на: Kaffee
mogat da se puknat sami, napylno e weroqtno. ami ako tozi pyt se hwanat 3, 4,5 .... kakwo shte prawish? moje li da se reducira broikata?
pitai kolko shte struwa invitroto i po- dobre naprawo invitro, zashto da gi gubish tiq folikulcheta. Invitroto ne e strashno kato procedura, strashno e chakaneto, a ti pri vsichki sluchai shte si chakash. ...

Ясно ми е, че няма да се спукат всичките....но аз останах с впечатление, че нито един няма да се спука по естествен път, заради въпросните високи хормонални нива и многобройността на фоликулите. Затова реших да питам....
Що се отнася до редуцирането...тук е стандартна процедура. За инвитро доводите ми не са финансови. Просто лекарите предпочитат да опитат няколко стимулирани инсеминации преди това.
« Отговор #16 -: Декември 15, 2005, 19:16:23 pm »
Дкала, имаш 4 неуспешни инсета и това, което май няма много шансове (възможно е, струва ми се, някой поне да се спука, но така или иначе няма да правите инсеминация - ще действате по стария начин). Замисли се - при тежък мъжки фактор се прави ИКСИ. Според мен достатъчно са те мъчили с инсетата. Време е за тежката артилерия.
« Отговор #17 -: Декември 15, 2005, 19:30:47 pm »
Мисля си, че в Израел си знаят работата. Те са доста напред с инвитрото и медицината. А доколкото знам е и безплатно. А при тежки мъжки фактор не се правят инсеминации, а икси. От това, което чета разбрах, че процедират правилно-изследвали са нивата на хормоните и са спряли. Ако беше в БГ това нямаше да се случи(спомням си албенади с 20-те фоликула- при стимулация с меногон и инсеминацията). А и аз имам вече доста личен опит. Доколкото съм запозната много от нашите специалисти по стерилитет ходят да се учат в Израел.
« Отговор #18 -: Декември 15, 2005, 19:34:50 pm »
Цитат на: Tutto
Ако беше в БГ това нямаше да се случи(спомням си албенади с 20-те фоликула- при стимулация с меногон и инсеминацията).

Туто, познавам момиче, което при стимулация за инсе направи 6 фоликула и всъщност направиха ин витро. В България.
« Отговор #19 -: Декември 15, 2005, 19:51:07 pm »
И това е възможно, но зависи от парите. В бг не е безплатно инвитрото. Те някои правят и по 9 фоликула при стимулация с кломид, но не правят инвитро, а инсе са правили... Това, че знаеш за такъв случай говори добре за въпросния лекар, но вероятно са имали пари за инвитро. То разликата в цената е доста голяма.