0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

МБ преди цветна снимка
« -: Декември 15, 2005, 22:27:27 pm »
Нещо съм смутена и разтревожена ...  :roll:

Днес бях на преглед в МД, почва сериозно търсене на причината бебо да не иде. Радвам се, защото ме похвалиха, че имам "много големи хубави яйчници"  ... Сега остава и снимката да е хубава... че като знам какъв съм карък ...  :oops:

Трябва да си направя цветна снимка, но лекарката ми каза, че нямало нужда от МБ. За сметка на това не повярва на двете PCR изследвания за хламидия от последните месеци, които са отрицателни и иска кръвен тест и то за IgG. Имам прекарана хламидия и като знам колко бавно спада IgG, като нищо ще е положителен  :?  8O А за мен това кръвното изследване изобщо не е показателно ...  :evil: Да си пускам ли МБ на своя глава? Ако кръвния тест не е в норма ... няма ли да ми изпишат лекарства без всъщност да има нужда от тях?  :?  :(
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
МБ преди цветна снимка
« Отговор #1 -: Декември 15, 2005, 22:31:56 pm »
на мен преди лапарото в МД също не ми казаха да правя МБ,а е хубаво да си я направиш.
<br />
*
МБ преди цветна снимка
« Отговор #2 -: Декември 16, 2005, 09:07:14 am »
На мен преди цветната снимка в МД ми бяха казали само да си направя за хламидия и не са ми казвали да си правя МБ!
Успех!
МБ преди цветна снимка
« Отговор #3 -: Декември 16, 2005, 09:47:49 am »
Наистина, в МД не искат МБ преди каквато и да била интервенция. Предполагам разчитат на това, че първо нали те преглеждат - и ако има някакво течение, могат да преценят и да те насочат към МБ, също разчитат и на ПКК и утайка. Все пак, обаче, както са те посъветвали и другите момичета, вземи си пусни една МБ, да си спокойна. Аз скоро бях пред подобен казус и не си пуснах МБ, защото нещо не се организирах, междувременно при мъжа ми изолираха бактерии и аз голям страх брах, преди да си направя МБ след това и да видя, че няма проблеми. За хламидията не съм компетентна :oops:

Успех!
Благодаря ти, Бени!

МБ преди цветна снимка
« Отговор #4 -: Декември 16, 2005, 10:49:30 am »
доколкото съм чела и знам-задължително е преди цветна снимка да се пусне МБ,за да не се разпространи някоя инфекция по време на манипулацията при снимката.при мен само заради една кандида,която цъфна на МБ ми се отложи снимката докато я утрепя:)така че ти си знаеш най-добре,но съвета ми е да направиш микробиологията :!:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
МБ преди цветна снимка
« Отговор #5 -: Декември 16, 2005, 10:50:38 am »
Здравей и моя съвет е да си пуснеш една МБ на своя глава. Защото не само хламидиите са опасни за половите органи все пак целта е при цветната снимка да не се вкарат нагоре към тръбите бацили. А по въпроса за писиара, какво да ти кажа. На запад и изток хората го ползват отдавна, а тук наскоро започнаха и то някои лекари да го споменават, но не съм сигурна че всички лекари осъзнават колко по-точен е този метод за изследване на болести предавани по полов път и не само по полов път. В Русия има пакет от определен бр. болести които се изследват в рамките на един работен ден. И струва някъде около 5-6 лв. в наша валута. Дори препоръчват на девойките завърнали се от лятна ваканция в чужбина да го ползват  :lol: . А ако не е тайна коя е лекарката при която ходиш. Ако не ти е удобно тук пусни ми на лична. Аз лично съм ходила при трима различни лекари в МД и не останах доволна от методите им на работа.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Ironic_
« Отговор #6 -: Декември 16, 2005, 15:03:01 pm »
Ironic_,

И моето мнение е на всяка цена да си пуснеш МБ преди цветната снимка!
По-добре да се окаже излишно след добър резултат, отколкото пропуснато с последствия след това! След ЦС би трябвало да ти дадат антибиотик и витамини.

Желая ти успех!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
МБ преди цветна снимка
« Отговор #7 -: Декември 16, 2005, 17:52:56 pm »
Моят лекар не изискваше микробиология и аз не съм настоявала.
Ако човек няма проблеми смятам, че е излишно.
МБ преди цветна снимка
« Отговор #8 -: Декември 16, 2005, 17:55:56 pm »
Цитат на: Lali
Ако човек няма проблеми смятам, че е излишно.

А аз как да знам дали имам проблеми ако не си направя МБ?  :wink:
Може да имам нещо, което не се проявява с течение или някакъв осезаем симптом, но да ми направи беля ако не го открия навреме  :?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
МБ преди цветна снимка
« Отговор #9 -: Декември 16, 2005, 18:00:07 pm »
Ами ако нямаш необичайно течение /защото аз имам втората половина на цикъл, което е нормално за мен/, ако нямаш сърбежи, ако няма мирис, ако вярваш на партньора си, ако не си често боледуваща, микробиологията е излишна.
МБ преди цветна снимка
« Отговор #10 -: Декември 16, 2005, 18:09:21 pm »
... ако не си често боледуваща...

Другото окей, ама ей тука ми е слабото място, точно преди няколко дни спрях Зинат. След антибиотик просто не знам каква може да е ситуацията долу  :?

И какво мислиш за този кръвен тест за хламидии, който ми искат? Той ме притеснява два пъти повече от МБ, защото IgG ако не ми е спаднало в норма ще ми изпишат още антибиотик, а не е хубавоооо ...  :help:

Аз един черен дроб имам само, а преди време над година и половина съм пила всеки ден по три вида хапчета заради други проблеми ...  :evil:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
МБ преди цветна снимка
« Отговор #11 -: Декември 16, 2005, 18:39:25 pm »
Аз лично с хламидии не се занимавам. Забелязала съм, че и за повечето лекари това е мътна работа.
Мътна работа, с неприятности.
Ако имаш дълговременен партьор мисля, че е излишно изследване.
Разбира се, изборът си е твой.
Аз не съм се изследвала и няма да се изследвам.
Ух ...
« Отговор #12 -: Декември 16, 2005, 18:45:43 pm »
Тъмна Индия, а?  :(

Лали, аз си имам пълно доверие на партньора, ама съм прекарала хламидиите преди това, лекувала съм ги, успешно уж ... и сега съм в шах, защото имам не едно отрицателно изследване, а личния ме съветва да не вярвам на кръвен тест, защото стойностите спадат бавно след лечението  :roll:

Благодаря все пак! Ще видим какво ще измисля  :roll:
МБ преди цветна снимка
« Отговор #13 -: Декември 16, 2005, 19:18:23 pm »
ако вярваш на партньора си

Лалинка, на това се смеят гинеколозите (особено пловдивските  :lol: ). Аз обаче - не. Мнението ми е като твоето. Вярвам и точка. Въпреки това съм се изследвала за хламидии, защото бивше гадже имаше и трябваше да проверя дали нямам и аз.
*
МБ преди цветна снимка
« Отговор #14 -: Декември 16, 2005, 19:20:47 pm »
Аз съм с моя мъж от 4 години, имам му пълно доверие, както и той на мен. Но преди да се запознаем съм имала и други връзки. Така,че може ли от тогава да съм пипнала нещо и да не се проявява за толкоз време?Незнам дали да си правя тест ?? Вие какво мислите? Правила съм МБ и цитонамазки, но досега нищо не е излизало. Смисъл една обикновена МБ и цитонамазка, може ли да открие хламидии или само ако лекарят ги е посо4ил да се изследват.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
МБ преди цветна снимка
« Отговор #15 -: Декември 16, 2005, 19:29:40 pm »
Може да съм смешна, но аз вярвам безусловно на партньора си.
Той е и доста страхлив :wink:
Защото колкото повече знаеш, повече те е страх.
Е, микробиология и цитонамазки си правя периодично.

Денди, не си товари главицата излишно. :lol:
Обичайте се.
*
МБ преди цветна снимка
« Отговор #16 -: Декември 16, 2005, 19:44:58 pm »

Денди, не си товари главицата излишно. :lol:
Обичайте се.

Лали, все едно чух доктора си! Той последно това ми каза  :lol: