0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: цветна снимка
« Отговор #380 -: Юни 03, 2013, 14:41:57 pm »
Аз платих 190лв. за ЦС в АГ Варна. Беше по кошмарно и от първата снимка правена в АГ София.
Ох, знам как се чувстваш!!! И при мен беше така - никакви обезболяващи не ме 'хващат' и съответно снимката е нещо ужасно (и при мен втория път повече).

Много съжалявам, дано не ти се налага повече!!!  :bighug:
*
« Отговор #381 -: Юни 23, 2013, 22:48:21 pm »
Здравейте, момичета! Да разкажа за моята цветна снимка, направена в бургаския ин витро център.
В 10 часа трябвше да е снимката, в 10.30 ми биха 1 амп спазмалгон и ми казаха да ида в 12.30  Shocked
В 12.30 започна въвеждането на инструментариума, 2 пъти го поставя - беше ужасно болезнено, след 2-3 секунди се изхлузва и излиза. На третото поставяне почти изгубих съзнание. Това продължи към 7 минути. Последва въвеждане на 2 кубика контраст - тази болка ми се видя блага - все едно ще ми идва цикъл, вдигна се рентгрновото легло, щракнаха ме и това е. Това с контраста продължи към 1,5-2 мин. За радост двете тръби пропуснаха и то съвсем бързо! След това станах, обух се и си тръгнах. Сега нямам болки, само кървя.
Поздрави на всички Ви!
« Отговор #382 -: Юни 26, 2013, 15:56:31 pm »
Здравейте! И аз правих  цветна снимка преди два дни. Много бях притеснена, но всичко мина. Моята снимка беше без упойка, но ми бяха казали да си сложа свещички Профенид - една вечерта преди снимката, една сутрината и третата преди снимката. Пих и един аулин. При мен болката беше много силна и я усетих три пъти за по около 15-20 секунди по време на вкарването на контрастната материя. След процедурата се чувствах много добре, имах само лек дискомфорт, както и зацапване. За моя радост тръбите са проходими , но се установи двурога матка.

« Отговор #383 -: Юни 26, 2013, 16:42:01 pm »
Момичета има ли значение кога се прави снимката?Преди цикъл или след?Ох предстой ми ама още не знам кога.

« Отговор #384 -: Юни 26, 2013, 17:17:38 pm »
Момичета има ли значение кога се прави снимката?Преди цикъл или след?Ох предстой ми ама още не знам кога.
До към 10-тия ден на цикъла май. И на мен ми предстои следващия месец, та така знам от доктора. При всички положения трябва да ти е свършило и тогава.
*
« Отговор #385 -: Юни 26, 2013, 17:43:19 pm »
Задължително трябва да ти е спрял цикъла и до 10 ден някъде се прави ЦС, но лекаря при който ще я правиш, е ти обясни всичко.

« Отговор #386 -: Юни 28, 2013, 20:48:30 pm »
Абе момичета днес се чух със клиниката и ми казаха,че първите чисти дни трябва да си направя биохимия и хламидии, при тях било 65лв,какво да правя? Дайте ми съвет моля ви.

« Отговор #387 -: Юни 28, 2013, 22:49:00 pm »
Абе момичета днес се чух със клиниката и ми казаха,че първите чисти дни трябва да си направя биохимия и хламидии, при тях било 65лв,какво да правя? Дайте ми съвет моля ви.
За хламидия не знам... моята беше от миналата година, Но за микробиология знам със сигурност, че трябва да се направи и да няма проблеми, както и да не си имала контакт с партньора ти, за да е сигурно, че няма бременност защото все пак си е рентген/ то май затова гледат да я правят преди евентуалната овулация/. То най- добре доктора, който ще ти прави снимката да ти каже какво точно да направиш.

След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

« Отговор #388 -: Юли 01, 2013, 09:30:33 am »
Благодаря за отговора, искам да попитам точно как се правят микробиологията и хламидията, защото нямам идея.Какви са точно изследванията и трябва ли нещо по-специално да знам,благодаря

*
« Отговор #389 -: Юли 01, 2013, 11:56:15 am »
Благодаря за отговора, искам да попитам точно как се правят микробиологията и хламидията, защото нямам идея.Какви са точно изследванията и трябва ли нещо по-специално да знам,благодаря
Взема се намазка от влагалището, мисля че го прави само гинеколог. Не трябва да си поставяла вагинални таблетки поне 2-3 дни, също да си правила промивки и други такива. Мисля че е добре и да не си имала полов акт поне 24 часа.
За хламидия може да се пусне кръвен тест вместо намазка, но ако ще ги правиш заедно по-добре намазка. По-коректен е теста, а това е много важно в случая.
« Отговор #390 -: Юли 01, 2013, 12:47:25 pm »
bojinova88,  lili2011 ти е отговорила доста изчерпателно, аз за хламидията ходих на кожно- венерически и ми взеха намазка, както и на партньора занесох за изследване урина като трябваше да е най- първата сутрешна, а не стерилна. Това беше едно от първите изследвания, които пуснахме за да го изключим като причина и явно моя док е преценила, че не е необходимо ново преди снимката.

« Отговор #391 -: Юли 02, 2013, 19:33:46 pm »
Благодаря ви момичета,много мило че бяхте толкова бързи.Само, че аз утре ще ходя за изследванията и все още се чудя трябва ли да ям,пия или нещо такова, защото тази на рецепцията не ми обясни нищо.Много съм досадна извинявам се много

« Отговор #392 -: Юли 02, 2013, 20:24:07 pm »
Благодаря ви момичета,много мило че бяхте толкова бързи.Само, че аз утре ще ходя за изследванията и все още се чудя трябва ли да ям,пия или нещо такова, защото тази на рецепцията не ми обясни нищо.Много съм досадна извинявам се много
:) можеш да ядеш и да пиеш

*
« Отговор #393 -: Септември 16, 2013, 17:48:40 pm »
alexxxa, когато е с упойка също ли можем да ядем и да пием преди ЦС? Момичета, искам да ви попитам и тъй като при последната ми цитонамазка преди 6 месеца излезе, че имам цервицит и го лекувах, сега трябва ли преди Цветната снимка да пускам и цитонамазка? Вие пускали ли сте цитонамазка преди ЦС? Пуснах вече микробиология, микоплазма, уреаплазма и изследване за хламидии с ДНК.
« Отговор #394 -: Септември 17, 2013, 09:17:39 am »
Моята цветна снимка беше с пълна упойка и ми казаха гладна и жадна да съм, така и направих, предполагам, че ако не е с упойка няма проблем с това.
*
« Отговор #395 -: Септември 17, 2013, 17:02:21 pm »
сега трябва ли преди Цветната снимка да пускам и цитонамазка? Вие пускали ли сте цитонамазка преди ЦС? Пуснах вече микробиология, микоплазма, уреаплазма и изследване за хламидии с ДНК.
Аз лично не съм правила цитонамазка преди ЦС, но не са ми искали такава.
Най-добре попитай лекаря, който ще ти я прави, дали е необходимо. yahoo_33

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #396 -: Септември 19, 2013, 17:02:13 pm »
alexxxa, когато е с упойка също ли можем да ядем и да пием преди ЦС? Момичета, искам да ви попитам и тъй като при последната ми цитонамазка преди 6 месеца излезе, че имам цервицит и го лекувах, сега трябва ли преди Цветната снимка да пускам и цитонамазка? Вие пускали ли сте цитонамазка преди ЦС? Пуснах вече микробиология, микоплазма, уреаплазма и изследване за хламидии с ДНК.

Ами зависи от упойката, тогава трябва да ти кажат лекаря и анестезиолога щом ще си с упойка, най- добре питай и за цитонамазката също. На мен ми правиха защото ми съвпадна с това че всяка година си пускам цитонамазка и микробиология, но имам спомен, че моя док относно цветната снимка държеше да е чиста микробиологията. иначе хламидията ми беше по- отдавна, но не ме караха нова да правя.

« Отговор #397 -: Септември 19, 2013, 19:31:30 pm »
Предстои ми и на мен ЦС и уж бях много куражлийка, ама започна да ме е малко страх  :?
« Последна редакция: Септември 19, 2013, 20:42:51 pm от Catcat »
« Отговор #398 -: Октомври 20, 2013, 12:54:33 pm »
Момичета, преди цветната снимка освен микробиология и изследвания за микоплазма, уреаплазма и хламидия, трябва ли да се пускат други? Предстои ми цветна снимка с пълна упойка и съм готова с изброените изследвания, но някъде прочетох, че е необходима и пълна кръвна картина, а от кабинета на док не ми споменаха нищо за това. Притеснявам се да не отида за снимка, а да ме върнат заради въпросното изследване. Вие пускали ли сте кръвна картина преди цветната снимка?
*
« Отговор #399 -: Октомври 20, 2013, 19:00:30 pm »
някъде прочетох, че е необходима и пълна кръвна картина, а от кабинета на док не ми споменаха нищо за това. Притеснявам се да не отида за снимка, а да ме върнат заради въпросното изследване. Вие пускали ли сте кръвна картина преди цветната снимка?
Да, на мен ми искаха ПКК. yahoo_33

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари