0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цветна снимка
« Отговор #280 -: Април 16, 2011, 08:51:46 am »
Мими, редът в общи линии е следния:
 - месеца преди ЦС правиш микробиология на влагалищен секрет - ако има проблем първо се лекува, ако всичко е ок за следващия цикъл може да насрочите дата за ЦС
 - ЦС се прави в първите чисти дни след менструацията (около до 12-13 от цикъла)
(на мен свещички не са ми изписвали, ако няма проблем с микробиологията просто няма смисъл, а ако е имало проблем, той първо се лекува)
 - ден-два преди снимкита някои лекари назначават ПКК и урина
 - след самата снимка (също зависи от лекаря) може да се назначи някой антибиотик за всеки случай
 - за упойките - не всички лекари слагат такива при тази манипулация - моите две снимки бях с обезболяващо (май се казваше атропин) - слагат го половин час по-рано и като подейства правят снимката.

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #281 -: Април 16, 2011, 08:52:44 am »
Мими, първо да кажа, че изглеждаш страхотно! :)

Моята ЦС беше с упойка, така че не съм взимала нищо обезболяващо преди това. Отидох гладна и жадна, самата процедура отне 15-20 мин. и след като полежах известно време ме пуснаха да си ходя. Чувствах се прекрасно, никакви симптоми, че ми е правена някаква манипулация /само няколко капки кръв/. Пих антибиотик 10 дни и това е.

Желая ти успех! :bighug:
*
« Отговор #282 -: Април 16, 2011, 09:37:15 am »
Благодаря ви Serendipity и Радостинка... :bighug:
*
« Отговор #283 -: Април 16, 2011, 10:28:42 am »
...можете ли да ме насочите към място в София без клиника Малинов , където да направя ЦС , както и цените на процедурата изследванията преди нея. Имам чиста МБ от преди няколко месеца, не съм запозната с останалото.
Аз лично след кратко търсене се спрях на два варианта:

- Репробиомед, ул. Д-р Петър Берон 5а партер (до Ндк е близо), тел. за записване 02/855-01-02   http://invitrobg.com/catalog/%D0%98%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%9C%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%91%D0%B8%D0%BE%D0%9C%D0%B5%D0%B4
цена 150 лв (не знам дали влиза упойка), 8-12 ден от цикъла, да се обадя за час и да нося чиста микробиология

- д-р Янакиева, бул. Мария Луиза 92 (до централна жп и авто гари)
http://invitrobg.com/catalog/%D0%98%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%90%D0%A1%D0%9C%D0%9F-%D0%9C%D0%A6-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-2000-%D0%9E%D0%9E%D0%94, пн-пт 08-14, мисля че 120 е цената при нея (без упойка), чиста микробиология, 6-10 ден от цикъла, тел. за връзка мога да ти дам на лични. Ако нямаш лекуващ лекар може да те извика на преглед преди снимката (предполагам ще е около 40-50 лв, аз лично мисля да го пропусна). Непременно питай за адрес ако се обадиш, защото имам подозрения че местят центъра - излизат два адреса напоследък.

Ориентировъчно съм написала, може да има леки неточности. Микробиологията искат да е направена точно преди цикъла, или поне същия месец. В 'Тина Киркова' също е 150 лв, но не съм им звъняла засега. Три други клиники (вкл. Малинов) ми казаха че правят само на вътрешни пациентки. Честно казано вече се замислям, ако си запиша час за Малинов дали само със записания час ще им стана пациентка.

Аз реших че няма да искам упойка, но тъй като ме е страх все пак да не направя спазъм на тръбите и да стигна до безпричинно лапаро, ще си купя ректални свещички: Тиклотил (14 лв) или Профенид (6 лв). Поставят се (една вечерта,) една сутринта, една малко преди снимката. Би трябвало да обезболяват.

Хубаво е за вас като двойка да имате направена спермограма - никой няма да иска да я показвате за цветна снимка. Най-много да ви питат.
« Последна редакция: Април 16, 2011, 10:43:14 am от lili2011 »
*
« Отговор #284 -: Април 16, 2011, 10:53:59 am »
Аз си чакам чистата микробиология и ще правя най-накрая цветна снимка. Когато имах чиста микробиология реших че първо трябва да излекувам уреаплазмата, сега я излекувах, но от антибиотика имам гъби. Междувременно ми се възпали левия яйчник или тръба и съвсем ме е страх какво би показала снимката, а не знам какво да направя. Ако взема пак антибиотик - гъбите ще останат, ако чакам пък да не стане по-зле... Смотана работа.
« Отговор #285 -: Април 16, 2011, 14:59:45 pm »
Лили, мисля че възпаленията не са за пренебрегване, по-добре оправи това, а тя ЦС няма да избяга.

Когато пише АБ винаги си искай противогъбично и пробиотици.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #286 -: Април 16, 2011, 16:25:31 pm »
Лили, мисля че възпаленията не са за пренебрегване, по-добре оправи това, а тя ЦС няма да избяга.

Възпалението (а честно казано и гъбите) ми се появиха след слагане на меден тампон повече пъти, отколкото беше нужно - съответно средата се промени твърде много. Последния месец имах силни болки в яйчниците, матката и тръбите, които отшумяват вече, но според мен се възпалиха :(. Двамата лекари, при които ходя не считат че има нещо притеснително, но мен ме притеснява леката болка, която все още чувствам вляво (ако натисна). Не знам откъде да намеря съвет при прекаляване на терапия с мед - какво да правя сега. Не знаех, че може да се прекали, тази терапия винаги ми е вършила чудесна работа. Като приключа с гъбите ще накарам лекаря пак да направи обстоен и внимателен преглед (така и така ще ми пуска пак микробиология за цветната снимка) и ще реша според каквото ми каже.
« Отговор #287 -: Април 16, 2011, 18:17:17 pm »
Извинявам се за отклонението от темата.., но :)
Лили, какво имаш предвид под "меден тампон" и това назначено от лекар ли е?

*
« Отговор #288 -: Април 16, 2011, 20:39:44 pm »
О,медения тампон е просто тампон с мед,който се поставя и се преспива с него...Хич не е за препоръчване,това нарушава киселата среда на влагалището и резултата е видим-гъбична инфекция....Надали е назначен от лекар при Лили....
« Отговор #289 -: Април 16, 2011, 21:29:34 pm »
За първи път чувам подобно нещо, аз никога не бих рискувала с подбни истории...

*
« Отговор #290 -: Април 16, 2011, 21:53:02 pm »
Аз съм го чувала но и аз не бих рискувала с такова нещо...
*
« Отговор #291 -: Април 18, 2011, 12:26:39 pm »
...това нарушава киселата среда на влагалището и резултата е видим-гъбична инфекция...
Така е, прави се при нарушена среда, и я оправя перфектно. Винаги ми е вършел много добра работа. Но ако се прави без нужда има обратен ефект (не го знаех преди, не ми се беше случвало).
На последния преглед ме засилиха, че вероятно има проблем, изписаха ми глобули профилактично (!), а явно е нямало нужда... и аз си подхраних много добре гъбите, които избуяха повече от нормалното (средата е станала твърде алкална). Решението да направя тампон с мед вместо да поставям глобули беше мое, но явно не е имало никакъв проблем за оправяне, просто доктора да е искал да се презастрахова, понеже знаеше че ще правя цветна снимка. Повече там долу не пипам, освен ако изрично не се докаже че има проблем с микробиология.
*
« Отговор #292 -: Април 18, 2011, 22:35:31 pm »
Цитат
Аз също,когато пия Антибиотици задължително пия с тях Кандизол...Едното с първия прием на А. а 2-рото след 1 седмица....Никога не пия А. без него иначе кандидата е налице веднага а тя е адски упорита....
*
« Отговор #293 -: Април 19, 2011, 09:29:43 am »
Момичета  :D темата не беше ли за цветната снимка!???? 8O
*
« Отговор #294 -: Април 19, 2011, 10:26:11 am »
Мисля,че не сме излизали от темата...Тук обсъдихме в 2-3 поста че микробиологията трябва да е Ок за да се направи и снимката....Прочети и тогава пак попитай :)
*
« Отговор #295 -: Април 20, 2011, 19:44:10 pm »
Момичета,не слагайте нищо там повече. Само предписаното от лекар.
И аз съм го чувала това за меда но никога не съм го правила.

Относно ЦС и аз съм правила ,преди много години и си спомням че ми правиха също микробиология преди това ,но пък не ми дадоха упойка. Беше малко неприятно но не нетърпимо ,след това ден два бледо розаво зацапване .Минава бързо.

Дано всичко да е наред с тръбите.
*
« Отговор #296 -: Май 09, 2011, 17:43:45 pm »
- ЦС се прави в първите чисти дни след менструацията (около до 12-13 от цикъла)
Как така първите чисти дни са 12-13? Това ще рече поне 10 дни цикъл ли?
Какъв е конкретно проблема да се направи в първите чисти дни - например 5-6 от 4 дневен цикъл? Дано някой ми отговори, защото спешно трябва да взема решение.
*
« Отговор #297 -: Май 09, 2011, 17:50:47 pm »
Лили, чети внимателно  :wink:
ЦС се прави обикновено до 10-12 ден от цикъла, като този ден трябва да е чист, т.е без менструално кървене или зацапване.
Направи консултация с лекар дали може в толкова ранен ден от месечния цикъл да се направи ЦС.
« Последна редакция: Май 09, 2011, 17:55:50 pm от Мецани »
*
« Отговор #298 -: Май 09, 2011, 18:06:33 pm »
ЦС се прави обикновено до 10-12 ден от цикъла, като този ден трябва да е чист, т.е без менструално кървене или зацапване.
Направи консултация с лекар дали може в толкова ранен ден от месечния цикъл да се направи ЦС.

Да, моя грешка, сори.
Казаха ми от горепосочените две места 8-12 ден, като за 8-ми съм сигурна. Искаше ми се да узная причините, поради които не се прави по-рано. Бтв, с изненада установих, че и 'Репробиомед' и други водят пациентите си в 'Тина Киркова', където се прави снимката. Ако е така не може ли човек направо в 'Тина Киркова' да си запази час? Мислех че снимки се правят на различни места, а явно просто от различно място ти взимат парите.

Все пак в Зачатие пише следното: 'HSG трябва да се направи от 2 до 5 дена след като менструацията свърши, за да е сигурно че не сте бременна.' Значи спокойно мога да направя на 6-ти ден от 3-4-дневен цикъл.
« Последна редакция: Май 09, 2011, 18:17:36 pm от lili2011 »
« Отговор #299 -: Май 13, 2011, 12:30:55 pm »
Лили,
ако не ме лъже паметта д-р Табакова работи в Тина Киркова. Това е причината ЦС на Репробиомед да се правят там.
А защо не се препоръчва директно да си отидеш в Тина Киркова, надявам се да можеш сама да си отговориш...

Ако цикъла ти е 3 дни, мисля, че няма проблем да отидеш на 6-ия дати се направи ЦС. Трябва да е в първите чисти дни, като е хубаво до тогава да има и  въздържание.
Моя цикъл е 4 дни и правих ЦС на 7-ми.