0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
PCR тест
« Отговор #20 -: Декември 17, 2005, 12:40:22 pm »
Starlet е дала линк към един сайт на руски език, където има обяснение:
http://www.med2000.ru/n1/n12.htm
А най-общо казано това тест при който се търси наличие на ДНК-то на хламидията. Или го  имаш, или го нямаш. Не се мери количестово антитела както при т.н. сух тест. Смята се за най-точен в момента.

Изследване за хламидия във Варна - къде?
« Отговор #21 -: Декември 17, 2005, 15:53:50 pm »
Така като гледам, май се ориентирах към Евамед. Виждам, че няма ясно становище къде се прави това изследване със достоверни резултати.
Аз се чудя защо след като на всякъде се тръби, че е задължително да се прави преди забременяване лекарите не ни насочват. Аз лично си разпечатах от тук един списък със задължителни изследвания и го показах на докторката - казах й така и така това искам да си изследвам - нямаше какво да ми каже, само че се наложи да я сменя в последствие :!:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #22 -: Декември 17, 2005, 21:04:49 pm »
Цитат на: peta
Ами в крайна сметка всеки сам си решава къде да отиде и дали да отиде точно там където го е насочил даден лекар или да избере друго място, нали? А някой все пак ще ми обясни ли каква е разликата между РСR теста и сухият тест или са едно и също нещо? :?

Най-просто обяснено обикновенният кръвен тест за хламидия се базира на основата на антитела които се образуват в организма когато човек е боледувал от дадена болест или в момента боледува. Така да се каже при грип се образуват едни антитела при хламидия други. Въпроса е че са приети едни референтни стойности на тези антитела и когато при изследване се окаже че си около или над тях се приема че в момента боледуваш (от хламидия в случая). Тънкостта тука е че дори и след преболедуване е възможно да запазиш дълго време високи референтни стойности на антителата. Което значи че дълго време ще те бъкат с антибиотици за да те излекуват, а всъщност ти вече си излекуван просто имунната ти система все още не е "забравила" болестта. В същото време всеки вирус като жив организъм има собствена ДНК наречена РНК. И за да осигури понататъшното си развитие той оставя белези (така да се каже) в човешката ДНК от собствената си РНК. ПиСиАр  теста е изключително точен точно поради това че той изследва нашата ДНК за наличие на РНК. Тоест там има две положения или го имаш или го нямаш вируса в теб. Такива неща като референтни стойности не съществуват. Стана доста дълго извинявам се, но и нека предупредя всички момичета, че много често се случва в днешно време да си мислиш, че си направил ПСР а всъщност данните да се базират на основата на теста за антитела. Видите ли някакви цифри и референтни стойности срещу тях най-вероятно това не е ПСР тест. Сухият тест е всъщност вид микробиология така да се каже. Взема се секрет от влагалището на сух тампон и се изследва за наличието на антитела за хламидия просто това е друг метод на вземане на материал за изследване. Малко по-точен е от кръвния, но също няма гаранция. Ако някой го интересува по-подробно за метода на изследване ПСР нека прочете линка който съм дала в по-горните си постинги и който Габи32 е припомнила след това. Успех момичата и нека тестовете за хламидия да са отрицателни!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #23 -: Декември 17, 2005, 21:29:00 pm »
Извинявайте,ама тоя ПСР тест кръвен ли е или от секрет и моля ви дайте няколко адреса къде се правят тези изследвания за да можем и ние да не се лутаме в търсене на отговора дали кръвния или цервикалния са верни и да пием лекарства ,а да няма резултати.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #24 -: Декември 17, 2005, 21:37:35 pm »
Цитат на: butterfly
Извинявайте,ама тоя ПСР тест кръвен ли е или от секрет и моля ви дайте няколко адреса къде се правят тези изследвания за да можем и ние да не се лутаме в търсене на отговора дали кръвния или цервикалния са верни и да пием лекарства ,а да няма резултати.

Не не е кръвен взема се секрет от влагалището на сух тампон като при цервикалния. За Варна обаче незнам къде се прави ПСР. Виж мнението на Ироник по-горе е дала телефони на една лаборатория във Варна където си е правила ПСР.
« Отговор #25 -: Декември 17, 2005, 21:49:12 pm »
Благодаря ти,ще погледна но ако някой знае и за други градове освен Варна моля да пише.
*
« Отговор #26 -: Декември 17, 2005, 22:08:55 pm »
Хламидия Trach. - Ig M и Ig G aнтитела ELISA 18,00 лв
Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA 12,00 лв
Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA 12,00 лв
Хламидия Trach. - Ig M антитела ELISA 12,00 лв
Chlamidia Pneumonie Ig M ELISA 23,00 лв

Кое от всички да избера? Може би първото?
« Отговор #27 -: Декември 17, 2005, 22:12:26 pm »
Първото, да.
*
« Отговор #28 -: Декември 17, 2005, 22:14:54 pm »
Добре де, аз не разбрах заслужава ли си да го направя - кръвният тест или няма смисъл, защото не дава верни резултати. Според Вас?
« Отговор #29 -: Декември 17, 2005, 22:19:46 pm »
Има сми да изследваш точно ИгГ и ИгМ накуп. Първото ще покаже дали някога си имала хламидия, второто - дали имаш в момента.
*
« Отговор #30 -: Декември 18, 2005, 13:03:57 pm »
Dendy,

струва ми се, че извадката е от ценоразписа на Цибалаб. Аз лично бих направила следващия ред. Малко по-скъпо, но според мен си заслужава. Starlet е обяснила доста подробно защо.

Chlamidia ДНК-PCR тест 29.70 лв

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #31 -: Декември 18, 2005, 23:28:56 pm »
Здравейте! Да споделя и аз моя опит с хламидиите.За пръв път чух за това чудо преди 5 год.,когато още не знаех какво ме чака.Доктора ,   при който тогава ходех ми каза,че кръвните тестове не били много точни /въпреки,че той ми направи точно такъв 8O /.Трябвало да се изследва цервикален секрет-при жената и секрет от уретера от мъжа.Също ми каза,че няма симптоми и може да доведе до стерилитет.Нещо не ми стана много ясно защо - тогава /2000 г./ имах положителен резултат-лекувах се и после излезе отр.Мъжа ми така и не се изследва и 2004 г. и двамата имахме отр. резултат.Страх ме е пак да повторим изл.,защото току виж пак излязлъл положителен резултат.А инъче 2004 г. ,изследванията ги правихме в лаб."Ева" във Варна - била най-добрата лаб. уж :wink: Незнам дали наистина е така,но останах доволна от резултата. 8)
*

Starlet

• 1937
« Отговор #32 -: Декември 19, 2005, 09:27:39 am »
Е моя опит е по-плачевен. Правя един цервикален тест за хламидия на сух тампон. Поради шестото ми чувство пускам и друг такъв в София след 3 дни. Първият направен в Плевен е на границата лекарят казва че имам хламидия, а втория много под нормата. Още повече че този в Плевен трябваше да бъде уж ПиСиАр. Аз вземам теста от София и му го бия в челото че е лъжец и измамник защото на всичкото отгоре бяха ми записали два резултата в плевенския тест. Хващам и теста от Плевен и него му го бия в челото че това не е ПиСиАр. Резултата лекаря стигна до там в наглостта си че се изкара че той ми е платил теста а не аз. За всеки случай обаче пих тъпите лекарства и ме хванаха бъбреците от силния антибиотик. А и да не забравя плевенчанина се мъчеше да ме обеди да си закупя от него антибиотика защото го нямало по аптеките или ако съм имала познати в чужбина да си го набавя така. Е да ама не намерих си го в първата попаднала ми пред очите аптека и то на половин цена от обявената от него. Та така с моите хламидии.
« Отговор #33 -: Декември 26, 2005, 19:51:12 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
[b...иначе за лекар незнам кой да ти препоръчам освен станева от майчин дом-аз съм доволна от нея.[/b][/color]

Аз те съветвам да внимаваш с тази лекарка. Аз лично не съм изобщо доволна от нея. Само мили думи на никого не трябват.
Лятото ходих на преглед при нея за да ми каже дали се е спукала кистата ми. Тя ме увери, че съм ОК, даже го написа и се подписа, а като отидох в София за подготвителната инжекция за инвитрото се оказа, че кистата си е там. Показаха ми я на екрана - е колкото и да не разбирам то се виждаше ясно - голямо черно петно.
Иначе по темата за хламидията. Кръвна проба може да се даде и в ХЕИ, а за ДНК анализ се взема секрет. Единственото място където правят такова изследване е МЦ"Ева Медикъл", кв. Чайка, бл. 51, тел. 30 64 96.
Дано да съм била полезна.
« Отговор #34 -: Декември 26, 2005, 23:35:57 pm »
ами за момента съм при нея-незнам при кой друг да ходя:(поне ми прави нужните изследвания без да се дърпа като предната......и аз вече незнам какво да правя...знам че е добре да имаш доверие на лекаря си...но аз като по принцип трудно се доверявам на някой.....а какво остава за лекари......ано и аз не се разочаровам от нея,но времето ще покаже....
*
« Отговор #35 -: Декември 27, 2005, 12:13:04 pm »
Извинете ме, че измествам темата, но не е ли задължение на общопрактикуващите гинеколози да ни предупреждават на болести като Хламидия.И как може лекар-гинеколог да твърде, че ако нямаш симптоми - няма нужда от тест, при положение че ти имаш съмнения.
Аз съм сигурна, че има и съвестни лекари, но за съжаление малко.
*
« Отговор #36 -: Януари 03, 2006, 13:29:06 pm »
Момичета, може ли някоя от вас ако е ходила да си прави кръвен тест за хламидия в поликлиника"Темелков"-Варна да ми каже каква е цената на IgA i IgG? предварително благодаря :)
*
« Отговор #37 -: Януари 04, 2006, 13:50:31 pm »
Тест за хламидия в клиника "Темелков" - Варна:
IgA - 21 лв
IgG - 21 лв
Нямат намаление за пакетна услуга, така че ще се наложи да платиш 42 лв  :(
Телефонът на клиничната лаборатотия е 600 230.
Надявам се информацията ми да е навременна  :)
*
« Отговор #38 -: Януари 04, 2006, 15:12:17 pm »
Цитат на: panda
Тест за хламидия в клиника "Темелков" - Варна:
IgA - 21 лв
IgG - 21 лв
Нямат намаление за пакетна услуга, така че ще се наложи да платиш 42 лв  :(
Телефонът на клиничната лаборатотия е 600 230.
Надявам се информацията ми да е навременна  :)

Благодаря ти, много ти е навременна информацията.И аз имах такава информация, но все си мислех да не е вярна, че множко ми се виждат, че и за двамата :? , ама няма как.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #39 -: Януари 04, 2006, 16:08:35 pm »
Аз всичките си изследвания ги правя в Лаборекспрес.

www.laborexpres.com

Много съм доволна, дават ID и парола, можеш да си отвориш резултатите в Интернет. Имат и пакетни цени с намаление.