0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Наименование на лекарствата в Турция
« -: Януари 12, 2008, 12:40:14 pm »
Здравейте мами,
Моля тези, които скоро са купували Гонал Ф и Пурегон от Турция, да ми кажат търговското им наименование. Имаме приятели там, които могат да ни помогнат със закупуването. За пренасянето сме намислили да вземем една хладилна чанта, защото знам, че трябва да се съхраняват на хладно.
Ние решихме да подадем документите в здравната каса, но да не ги чакаме докато ни отговорят, а да започнем с опитите още през април или май.
Моля, кажете ми и ако бъркам някъде.
Благодаря ви и пожелавам на всички ви една пълна с усмивки година
« Последна редакция: Януари 12, 2008, 12:43:36 pm от dori »
Благодарим Ви Д-р Александров!
Re: Наименование на лекарствата в Турция
« Отговор #1 -: Януари 12, 2008, 18:49:55 pm »
здравей дори ,аз преминах вече през твоя път ще се опитам с саквото мога да ти помогна.Значи и аз като тебе миналта година март месец си пуснах документите в здравната каса за отпускане на лекарствата .но уви чаках до юни и реших да си ги взема от турция и да започна .На тези моипознати там им казах точно както е в българия "гонал ф" и те оттам ми ги доставиха без проблем за името даже естествено почти на половин цена .След като се сдобих с тях още юни започнах процедурата ,аз имаф диферелина ,защото преди това го ползвах само него,а меногона си взех от самия лекар /д-р Стаменов/но той е евтин-18лв.Имах късмета още от първия път да забременея и то с две съкровища в момента съм в 8месец дай боже да мине всичко наред,още като бях в четвъртия ми се обадиха от здравната каса да ми кажат  че съм одобрена ,аз естествено не им казах че съм бременна ,взех си ги и ги подарих на една близка  с три неуспешни опита и в момента тя вече е в 2месец и то с трички но едното най вероятно ще го махнат защото е рискувано но исъм сигурна че и тя ще си ги износи .Така че горе главата пожелавам ти и на тебе късмет в твоите начинания ако искаш питай ще ти помогна 
« Отговор #2 -: Януари 12, 2008, 18:52:21 pm »
забравих да ти кажа че пурегон не съм ползвала но предполагам че и той в турция ще е по евтин
*
« Отговор #3 -: Януари 12, 2008, 23:02:46 pm »
Пепи, благодаря ти за отговора.
Наистина ако има нещо неясно, ще те питам, а на теб пожелавам леко доизносване на беболините и щастливо майчинство след това :)
*
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2008, 14:44:28 pm »
А дали ще има Оргалутран и на каква цена е, някой ако знае моля да пише?
*
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2008, 21:48:44 pm »
http://www.ilacabak.com/firmagoster.php?Id=6214

Моя приятел ми пусна този линк за сравнение на цените на лекарствата
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2008, 22:08:21 pm »
Puregon 50/100/150 IU
Gonal F 75 IU
Orgalutran 0.25 mg/0.5ml
Cetrotide 0.25 mg

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2008, 23:00:28 pm »
http://www.ilacabak.com/firmagoster.php?Id=6214

Моя приятел ми пусна този линк за сравнение на цените на лекарствата

Дори супер си мила, а дали такива се цените по всички аптеки?
*
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2008, 23:06:00 pm »
Аз нямам представа как вървят лекарствата по нашите аптеки, но каквото съм чувала от тук от там, ми се струва че в Трц е по-евтино. Нека да пише някой по-компетентен.
*
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2008, 09:15:24 am »
Миналата години си взех пет ампули Пурегон 150 от Турция.Излезнаха ми по-евтино от тук, а и ми направиха голяма отстъпка.В няколко аптеки ми казаха, че малки единици Пурегон вече не внасяли.После минахме на Гонал ф и там ударих на камък, не защото го нямаха, а защото беше някакви големи единици, които се поставяли с писилка, а с такава писалка може  да се снабдиш, само ако ти я изпише тамошен лекар.В самата опаковка няма писалка.Така, че ако си намериш писалка, може да си купиш и Гонал.Поне на мен така ми обясниха.По-късно питах и за Мерионал.Отговора им беше, че това лекарство от много време не се внася в Турция.
*
« Отговор #10 -: Февруари 25, 2008, 18:53:40 pm »
Dendy, той ми ги пусна да се ориентирам, но ми каза, че няма пурегон от 100 единици там. Най-малката разфасовка била 150 единици. Познати тук в един склад за лекарства ми казаха, че пурегон 100 може да се купи на цена 107 и нещо - аз смятам 108лв.
Курса на турската лира е 1.10лв. за лира ако това ви помогне.
Аз все още нямам назначението от лекаря - истинското, имам само протокола за здравната каса, в който пише пурегон и затова сега съм само на фаза проучване на цените.
*
« Отговор #11 -: Февруари 25, 2008, 23:53:06 pm »
dori и аз съм като теб- та нали ние сме в една клиника  :lol: и на моя протокол пише само Пурегон, та до скоро се питах къде са ми блокажите, но като му дойде времето ще видим.... Ина че не е лошо да проучим от рано защото трябва да се планират нещата.
*
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2008, 14:05:32 pm »
Денди, Ани ми обясни, че пише само пурегон-а, защото той е най-скъп и за 1650лв. могат да се вземат максимум 16бр. по 100 единици. Затова не е писала и другите
*
« Отговор #13 -: Февруари 26, 2008, 23:19:22 pm »
Добре де dori, ама не виждам смисъл  8O като на мен толкова много Пурегона няма да са ми нужни, а май ще ми трябва Оргалутран или Цитротид- блокажа, чиято единична цена била към 80-100лв х 5амп ......?  8O
« Последна редакция: Февруари 26, 2008, 23:21:43 pm от dendy »
*
« Отговор #14 -: Февруари 27, 2008, 10:39:42 am »
Ами...., просто не знам какво да ти кажа миличка :(
Аз също за себе си мога да предполагам за сега само
*
« Отговор #15 -: Февруари 27, 2008, 11:04:44 am »
Момичета,не се обременявайте с такива мисли. :?Така или иначе лекарства се вземат допълнително.Много рядко това,което НЗОК отпуска е достатъчно за провеждане на стимулацията.Относно това колко ампули ще са нужни също не може да се знае предварително.При моя първи опит имах изписани 20 Пурегона,но 8 ми останаха.

*
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2008, 11:21:30 am »
Ами не милички, на мен док отдавна ми е написал на рецепта  какво ще ми трябва и аз за това знам моите лекарства, но пък друг писа становището за ЗК и за това не отговарят нещата. Док още спомена, че това което ще взема от касата ще ми стигне, тъй като яйчниците ми били "хубави". Та в реда на тези мисли съм сигурна, 4е ще имам нужда от блокаж, за който ще се наложи да се разходя до Турция  :lol:
« Последна редакция: Февруари 27, 2008, 11:27:47 am от dendy »
*
« Отговор #17 -: Февруари 27, 2008, 13:57:14 pm »
Момичета,не се обременявайте с такива мисли. :?Така или иначе лекарства се вземат допълнително.Много рядко това,което НЗОК отпуска е достатъчно за провеждане на стимулацията.Относно това колко ампули ще са нужни също не може да се знае предварително.При моя първи опит имах изписани 20 Пурегона,но 8 ми останаха.

Doroti, благодаря ти за съвета, но аз просто съм си такава :) Искам предварително да знам какво ще ми се случва и какво и по колко и защо и кога ...., все такива излишни работи, само че как да се променя :) :ask:
*
« Отговор #18 -: Март 02, 2008, 15:14:17 pm »
Здравейте!
Може ли някой да сподели каква е цената на Gonal F 75  в Турция. Установих че тук е поскъпнал в сравнение с миналата година, така че може би си струва да се пътува до Турция, особено когато за стимулацията  са необходими  повече  лекарства.
« Отговор #19 -: Март 15, 2008, 15:06:44 pm »
Незнам за GONAL F,но PUREGON-а ми излезна на 74-75лв.Но по принцип е незаконо внасянето му.