0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Clomiphene citrate challenge test
« -: Декември 26, 2005, 08:26:49 am »
Искам да попитам кога се прави Clomiphene citrate challenge test ? Стантартен ли е или се прави при съмнение за намаления яйчников резерв? Започнах с тестовете съвсем от скоро, та се чудя защо точно СССТ?!  Между другото съм на 29 год., ако това е от значение.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1 -: Декември 26, 2005, 11:32:35 am »
прочети тази статия:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=194

ти къде си, че ти предлагат такъв тест? в Бг не съм чувала на някой да са му го правили. има ли причини за съмнения, че ти го предлагат - висок ФСХ, липса на отговор на стимулация? възрастта очевидно не е причина сама по себе си...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Декември 26, 2005, 13:35:28 pm »
Благодаря за бързия отговор!
Лекарят каза, че иска да провери яйчниковите фоликули. Хормонални изследвания не са ми правени все още. Според ББТ имам ову, имам редовен цикъл и миналия месец на 12 ден имах доминантен ф. - 22 мм. Проследяване не поиска лекаря, предполагам  нямаше причина за съмнение. Проблемът при мен е, че имам две лапаротомии преди 5 години и вероятно тръбите ми не са в добро състояние. Следващият цикъл ще правя HSG.Междувременно ми назначиха Post coital test, а днес ме изненадаха с СССТ. Аз понеже не знаех за какво точно става въпрос, съответно не можах да разпитам подробно какви причини за съмнения има. При следващото ми ходене ще се информирам подробно, но ми е трудно да чакам още 10 дена без повече информация. Правихме и спермограма и е ок.
Живея в Япония и нямам доверие на местните лекари. Клиниката която посещавам е специализирана по въпроса със стерилитета и се надявам да открием ПРОБЛЕМА поне.
« Отговор #3 -: Декември 27, 2005, 12:35:23 pm »
До,

Щом посещаваш специализирана клиника, това ве4е е нещо. Не съм запозната с японските методи и постижения в тази деликатна област, но съм 99%сигурна, че поне техниката и апаратурата им ще са изрядни. А това е половината от работата. Останалата е наистина да има и добър специалист, който да разчете инфо. Ще ми бъде мн интересно и несъмнено полезно да споделиш как процедират в страната на изгряващото слънце.

Успех на всички ни!
*
« Отговор #4 -: Януари 05, 2006, 07:45:29 am »
Наистина тук техниката е изключително добра, но за съжаление не може да се каже същото за лекарите им. Надявам се поне в тази клиника да са на ниво. Засега съм доволна, дано да продължава все така. С удоволствие ще споделя опита си, само да натрупам малко.