0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За Е-2 преди инвитрото,дайте мнения.
« -: Януари 19, 2008, 16:54:17 pm »
Момичета, извинявайте че отварям темата, но това продължава да ме вълнува вече трети ден.Както знаете, почвам инвитро, но преди стимулациите Е2 трябва да ми е до 50.Последните три дни Е-2 пада, но не достатъчно а само по 4 единици дневно.Никъде не намерих информация дали ще има много рязък спад или като е тръгнало така по 4 на ден, така и ще си върви. Днес или утре очаквам менструация и трябва да почвам стимулациите, но с това темпо на естрадиола знаете няма да стане. Споделете моля ви как беше при вас, по колко ви беше естрадиола и как падаше.Да се надявам ли или няма смисъл? 

И още нещо ме интересува.От Диферелина или Примулут нора дали ще ми е по-различна менструацията, по-оскъдна или обилна, или си остава нормална?
« Последна редакция: Януари 19, 2008, 17:03:38 pm от Pukanka »
Re: За Е-2 преди инвитрото,дайте мнения.
« Отговор #1 -: Януари 19, 2008, 17:34:50 pm »
Всичко ще се реши когато ти дойде М.,а и съвсем скоро са ти махнали кисти/задържан фоликул/,и от там, възможно, да идват тези стойности.Не се бой,нали знаеш-смело и напред,мисли позитивно.Желая ти голям успех!
<a
*
« Отговор #2 -: Януари 19, 2008, 17:40:03 pm »
А бе ще падне, не се шашкай!Формулата на успеха е 80%спокойствие и увереност и 20%късмет.Стискам палци!
*
« Отговор #3 -: Януари 19, 2008, 17:52:47 pm »
Разкажете как е било при вас,постепенно ли пада или има рязък спад по някое време? То верно пада ама като костенурка на баир, а нема време. :lol: Четох че някой са почвали и с по-висок Е-2 но предполагам това крие някакви рискове.
*
« Отговор #4 -: Януари 19, 2008, 18:11:06 pm »
Аз бях на дълъг протокол  с декапептил-малки дози,но Е2 съм правила на 2ден от цикъла не преди това. На 2ри ден беше 54.83pmol/l или това е равно на 14.94pg/ml
*
« Отговор #5 -: Януари 19, 2008, 18:56:35 pm »
54.83pmol/l или това е равно на 14.94pg/ml
Кое трябва да е под 50 - в pmol или pg?
*
« Отговор #6 -: Януари 19, 2008, 19:06:51 pm »
Момичета, извинявайте че отварям темата, но това продължава да ме вълнува вече трети ден.Както знаете, почвам инвитро, но преди стимулациите Е2 трябва да ми е до 50.Последните три дни Е-2 пада, но не достатъчно а само по 4 единици дневно.Никъде не намерих информация дали ще има много рязък спад или като е тръгнало така по 4 на ден, така и ще си върви. Днес или утре очаквам менструация и трябва да почвам стимулациите, но с това темпо на естрадиола знаете няма да стане. Споделете моля ви как беше при вас, по колко ви беше естрадиола и как падаше.Да се надявам ли или няма смисъл? 

И още нещо ме интересува.От Диферелина или Примулут нора дали ще ми е по-различна менструацията, по-оскъдна или обилна, или си остава нормална?
Веднъж съм пила Примолут нор и ми беше по оскъдна менструацията!
*
« Отговор #7 -: Януари 19, 2008, 19:34:08 pm »
54.83pmol/l или това е равно на 14.94pg/ml
Кое трябва да е под 50 - в pmol или pg?

трябва да е в pg/ml. Клиниката където аз правя опитите искат да е <60 pg/ml.

« Отговор #8 -: Януари 19, 2008, 20:47:03 pm »
моето на втори ден беше 42.45pg/ml
<a
*
« Отговор #9 -: Януари 20, 2008, 09:43:59 am »
Puki, кистите са коварно нещо и водят до хормонален дисбаланс, понякога държат Е2 високо и може да ти се забави М. При теб вече ги няма, пиеш Примолут-нор, който води до понижаване на Е2 и предизвиква цикъл. На първия или втория ден, както ти е писала Влади, Е2 ще ти е паднало. Няма друг вариант. А, цикълът ще ти е оскъден, това да не те притеснява. Пиши какво е станало.
*
« Отговор #10 -: Януари 20, 2008, 10:23:22 am »
Puki, кистите са коварно нещо и водят до хормонален дисбаланс, понякога държат Е2 високо и може да ти се забави М. При теб вече ги няма, пиеш Примолут-нор, който води до понижаване на Е2 и предизвиква цикъл. На първия или втория ден, както ти е писала Влади, Е2 ще ти е паднало. Няма друг вариант. А, цикълът ще ти е оскъден, това да не те притеснява. Пиши какво е станало.

Примолут-нор го спряхме още в сряда.вчера или днес трябваше да ми дойде, но още не е .Очаквам.Дано разбера изобщо че имам менструация,защото имам капки постоянно след сондажа. Относно кистите, оказа се че са ми оставили една защото била малка-12 мм.  :?
*
« Отговор #11 -: Януари 20, 2008, 10:58:07 am »
не искам да отварям нова тема за това реших да пиша в тази,та преди около 3 месеца ми откриха киста(шоколадова)горе долу с големината на яице,предписаха ми клион д и родожил,от тези лекарства кистата се спука,но от тогава имам голямо напрежение в гърдите,можеби хормоните ми са се объркали.Възможно ли е от тази киста гърдите да ме болят,много сам объркана защото и ние мислим да правим икси в наи скоро време
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #12 -: Януари 20, 2008, 11:19:58 am »
Лоре, ако тази киста е била "шоколадова", става въпрос за ендометриозна киста.
Нито едно от двете лекарства не може да ти спука тая киста.
За гърдите, незнам, но щом ще правите икси трябва да изключите наличие на еднометриоза !
Успех! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #13 -: Януари 20, 2008, 11:41:39 am »
Puki, направо ме разби, каква е тая киста преди стимулация?! Все пак, нали знаеш правилата на форума: ние тук можем да си даваме съвети и споделяме опит, но докторът си казва тежката дума. А за цикъла ще разбереш, споко, е то няма да е една капка, чак толкова тънко няма да минеш :D.
Всичко ще бъде наред, те, хубавите работи стават бавно!
*
« Отговор #14 -: Януари 20, 2008, 11:49:39 am »
Puki, направо ме разби, каква е тая киста преди стимулация?! Все пак, нали знаеш правилата на форума: ние тук можем да си даваме съвети и споделяме опит, но докторът си казва тежката дума. А за цикъла ще разбереш, споко, е то няма да е една капка, чак толкова тънко няма да минеш :D.
Всичко ще бъде наред, те, хубавите работи стават бавно!

Ми две фоликулярни имах.Даже втората я видяха в последния момент. Те нямаше да спрат стимулациите като се направи пункция, ама май самата пункция я направих късничко.А защо са ми оставили едната от 12 мм. незнам. :?Може би точно заради нея сега имам този проблем с бавно падащия естрадиол. Е, квото ще става ще става.Кво да направя. Жалко че ще пропусна минимум до Март а бях се настроила за сега.Но да не бързам.Все още имам два дена надежда. :wink:
« Последна редакция: Януари 20, 2008, 12:01:03 pm от Pukanka »