0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аборт в 6м - тема с продължение
« -: Януари 20, 2008, 17:27:16 pm »
Здравейте Пиша този пост ,за да дам кураж на всички (бивши)бъдещи мами,които по една или друга причина са преживяли болката от загубата на тъй желано дете.Не се отчайвайте!Знайте ,че всеки проблем си има решение.Има ЛЕКАРИ призвани да ни помагат.Трябва да се борим ,докато победим!Всяка от нас заслужава да бъде мама!
Моята история можете да прочетете тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18460.0
Ето че изминаха 3,5месеца от загубата на нашето бебче.Благодарение на доц.Конова и д-р Катя Тодорова открихме причината за аборта.
За съжаление оказа се че е налице генетична малформация при мен - инхибитор на плазминогенния активатор PAI -хомозиготен носител 4G/4G.Казано на обикновен български език - невъзможност на кръвоносните съдове на плацентата да нарствата с напредване на бремеността и ускорено съсирване на кръвта.Жени с такава диагноза са обречени да не могат да износят бременост без провеждане на терапия преди и по време на цялата бременост.
Слава богу ,проблемът колкото и сериозен може да бъде "решен".От този месец започваме с новите опити и съответно поставяме началото на назначената ни терапия с аспирин протект,селен,фраксипарин(инжекции от 14 до 28ден) и да не забравяме фолиевата киселина.При +тест включваме и редовно доплерово изследване на плацентата.Надявяме се скоро да имаме повод за нова радост и ДАНО следващият път всичо мине ОК
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Аборт в 6м - тема с продължение
« Отговор #1 -: Януари 20, 2008, 17:49:50 pm »
Желая ти наистина много щастие мила!Нека историята да не се повтаря никога вече и скоро да се похвалиш с +++ и този път всичко да е наред и да стигнеш до края! :balk_21:
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #2 -: Януари 20, 2008, 18:00:23 pm »
Открили сте причината-това е най-важното.Това ви дава възможност да доведете следващата бременност до успешен финал,което вярвам ще ти се случи скоро.Успех,мила!
« Отговор #3 -: Януари 20, 2008, 18:29:43 pm »
Чудесно е, че знаете с какво се борите. Дано скоро опитите ви се увенчаят с успех и дано следващата бременност е с по-щастлив край!  :goodluck:
  09.11.2007
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #4 -: Януари 20, 2008, 18:30:24 pm »
Успех мила!  :green_dust_1:

Пожелавам ти съвсем скоро да си щастлива бъдеща мама!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #5 -: Януари 20, 2008, 19:01:42 pm »
Браво! Най-хубавото е, че сте намерили причината! Късмет от тук нататък!
*
« Отговор #6 -: Януари 20, 2008, 23:42:18 pm »
Браво, че сте открили причината! Сигурна съм, че следващия път ще успееш. Желая ти късмет!  :bighug:

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #7 -: Януари 21, 2008, 00:53:38 am »
много се радвам,че причината е открита!Сега ти пожелавам опитите бързо да имат успех и да износиш до край здраво бебче!
 Аз те съветвам,независимо от резултатите,да правиш Доплер всеки месец,а ако се налага и на 2 седмица.
 При мен изледванията бяха отрицателни,но въпреки това съм на Доплер на 2 седмици и на Аспирин от 8-ма г.с.(ма него заради кръвното).
<br />
*
« Отговор #8 -: Януари 21, 2008, 09:33:10 am »
Дано следващия път успешно и3носиш бременноста си до край. И а3 съм била на такива лекарства. Била съм си Фрагмин Форте, което всъшност е Хепарин, до 26 г.с., всеки ден. Дано всичко е наред. Желая ти успех :)
« Отговор #9 -: Януари 21, 2008, 09:37:24 am »
Включвам се само, за да ти дам кураж - аз имам един аборт в 25-та седмица и сега имам бебе у дома. Проблемите ми не бяха като твоите, но важното е да намериш лекар, който да е отговорен към бременността ти и да милее за твоето бебе. Виждам, че си ги намерила, имаш стиснати палци от мен и успех.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #10 -: Януари 21, 2008, 11:25:18 am »
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!Вие винаги сте ме подкрепяли.Вдъхвате ми надежда и ми давате сили да вдигна глава и продължа напред.Дано ,само този път не се наложи да чакаме толкова дълго ,като при първата бременост.Дано опитите ни се увенчаят по-скоро с успех!
*
« Отговор #11 -: Януари 21, 2008, 11:52:53 am »
Късмет мила!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #12 -: Януари 21, 2008, 16:34:37 pm »
И от мен късмет и кураж! Вярвай в добрия край! Ние сме с теб, за да те подкрепяме.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #13 -: Януари 21, 2008, 17:26:51 pm »
Желая ти късмет от сърце и по-скоро да видиш +++ резултат!!!
*
« Отговор #14 -: Януари 21, 2008, 18:09:24 pm »
Чудесно е, че сте открили причината! :)
mama*07, пожелавам ти много вяра, късмет и съвсем скоро да се наслаждаваш на една лека бременност. yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
« Отговор #15 -: Януари 21, 2008, 18:33:19 pm »
Много късмет ти желая, мила!
И дано следващата ти бременност бъде успешна до края!

*
« Отговор #16 -: Януари 22, 2008, 01:03:08 am »
Най-важното е, че вече знаете с какво се борите и имаш начертан план! Назначена е терапия и начин на действие. Много е вероятно да не се е получавала бременност дълго време, имено заради този проблем. Желая ти час по-скоро отново да си бременна и този път до края!
Успех!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #17 -: Януари 22, 2008, 17:17:45 pm »
Пожелавам ти да отшуми проблема във времето и скоро да се радваш на положителни емоции.Успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #18 -: Януари 24, 2008, 05:58:54 am »
благодаря че спидели, не бях чувала за това.
Желая ти мнгог скоро да се похвалиш с хубава новина. :wink:
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #19 -: Януари 24, 2008, 13:02:23 pm »
mama*07 , моля те сподели малко повече за тези изследвания! Къде си ги направи, какво представляват, колко струват ориентировъчно и някакви координати на лекарите, при които се преглеждаш, ако може? Преживях подобна на твоята одисея и за нищо на света не искам това да се повтори. Сега, колкото и да се успокоявам, чувствам вина, че не съм знаела и направила нужното навреме.