0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дебелина на лигавицата след абразио?
« -: Декември 29, 2005, 16:22:08 pm »
Момичета, знае ли някой кога се възстановява дебелината на лигавицата на матката след абразио?
По принцип винаги ми е била в средата на цикъла 17-18 мм и преди местр. 20-22 мм. Когато забремнях беше 27 мм.

Сега очаквам 2та менструация след абразиото и размера на лигавицата ми е 9 мм  8O . Предния цикъл беше 6 мм.

Нормално ли е това? Възможно ли изтъняването на лигавицата да е предизвикано от абразиото? Или от хормонален дисбаланс ? :roll:
« Отговор #1 -: Декември 29, 2005, 16:44:48 pm »
Елви, а овулация проследявала ли си тоя месец?
Аз съм правила два пъти абразио, и нямам проблем сега с лигавицата - дебела колкото щеш - ще се нормализира. Да не би да не е имало ову тия два месеца, може да е някакъв временен хормонален дисбаланс?
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

« Отговор #2 -: Декември 29, 2005, 20:40:27 pm »
Мисля, че е нямало овулация през 2та месеца, мерих темп. няколко пъти и темп. все беше ниска.
Преди в ановулаторните песеци пак ми беше дебела лигавицата...:roll:

А кой хормон влияеше на дебелината на лигавицата - естрадиола или прогестерона?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Декември 29, 2005, 20:49:58 pm »
прогестерона.
ако е нямало овулация, според мен е нормално да е тънка лигавицата. нема отде да дойде прогестерон. естрадиол също.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!