0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Живот на обработените сперматозоиди
« -: Януари 21, 2008, 17:24:38 pm »
Момичета, някой знае ли колно живеят обработените за инсеминация сперматозоиди? Засега открих само една статия, в която се твърди, че животът им е доста кратък - от 6 до 12 часа. Д-р Стаменов обаче е отговорил на едно от момичетата следното: "...при сперматозоидите въпроса е крайно индивидуален, защото при намален брой и виталност те могат да загинат за десетина часа в матката, а в други случаи да са живи и с оплодителна способност над 38 часа..." Ще бъда благодарна на всеки, който отговори или изпрати линк на статия по темата. Разбира се, мнението на Мели ще бъде безценно за мен. Предстои ми трета инсеминация и се опитвам да си отговоря защо предишните две бяха неуспешни. Успех на всички в битката за бебе!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Живот на обработените сперматозоиди
« Отговор #1 -: Януари 21, 2008, 21:20:36 pm »
Обработените сперматозоиди живеят само 6-12 часа, понякога и до 24, което е доста по-кратко, отколкото във фертилна цервикална слуз (максимум до 5 дни, най – често между 2 и 3 дни). Ето защо правилното таймиране на инсеминацията е много важно.

Успеваемост
Важно е да се отбележи, че инсеминацията е с ниска успеваемост, когато:
Жената е над 40 години
Яйцеклетките са малко на брой или с лошо качество
Спермата е с лоши показатели
При жени с умерена до тежка ендометриоза
При жени с някаква степен на тубарни увреждания или сраствания в таза
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2008, 14:56:10 pm »
Ами яйцеклетката колко време е годна за оплождане?
Дано не оспамвам темичката, но при мен стои това като въпрос, защото скоро правих инсе на спукан фоликул.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2008, 14:58:42 pm »
Ами яйцеклетката колко време е годна за оплождане?
Дано не оспамвам темичката, но при мен стои това като въпрос, защото скоро правих инсе на спукан фоликул.

Ами яйцеклетката живее някъде около 12-24 часа.
« Последна редакция: Февруари 18, 2008, 15:00:49 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2008, 15:39:21 pm »
преживяемостта на обработените сперматозоиди наистина е много променлив и силно индивидуален показател при различните мъже.
яйцеклетката - чела съм спорни твърдения, като че ли за най-сигурно може да се приеме 6-12 часа живот след овулация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2008, 16:41:30 pm »
Ако се прави при доктор Стаменов на самата спермограма си пише преживаемоста.Пък и не знам защо си мислиш,че ще си отговориш сама на въпроса защо не става аз не си отговорих на този въпрос.