0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изследвания след мисед аборт?
« -: Януари 24, 2008, 11:10:45 am »
Здравейте,
искам да питам преживелите мисед, преди да предприемете отново стъпка към бебеправенето,какви изследвания ви бяха назначили.
При мен -хламидия,посявка, ПКК биохимия,спермограма.
Сега мисля да пусна последно и токсоплазмоза.
Има ли нещто на което би трябвало да се обърне внимание,а не съм го направила?
Благодаря!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Изследвания след мисед аборт?
« Отговор #1 -: Януари 24, 2008, 18:06:08 pm »
имунологични и генетични изследвания + цветна снимка на тръбите
*
« Отговор #2 -: Януари 24, 2008, 18:43:00 pm »
Не са необходими специални изследвания след един аборт. Приема се че има проблем след два, че даже и след три аборта. Много жени имат по един аборт, а следващата бременност е безпроблемна. Обичайните предконцепционни изследвания са достатъчни.
*
« Отговор #3 -: Януари 24, 2008, 19:28:12 pm »
Здравей бубичка
Доколкото ме информираха няколкото лекари при които ходих всяка втора жена в България имала по един аборт .Незнам при теб какви са причините и дали си лежала в болницата за задържане,но при нас кошмара беше пълен-приеха ме по спешност в болницата за задържане на обяд,защото бях прокървяла,към 15-17 часа казаха че всичко било наред обаче към 18 почнаха ужасни болки ехографа изписа мисед към 22 ми изтекаха водите и с голямо разкритие според акушерката едвам ме вкараха в операционната и мъника се появи,но това поне което аз видях беше мъничко розаво момченце,но нищо друго не помня.
На следващия ден кошмара продължи -почнаха кръв и урина по 2 пъти на ден и нищо,Разпитах всички на етажа и казаха че просто се случвало понякога,причини нямяло,изследванията били нормални.
Нямало нужда от нищо просто да сме изчакали 3-4 месеца и да пробваме пак.Казаха щом е станало веднъж ще стане пак.
На 7 етаж в АГ-Варна ме посъветваха да си направя изс.за щитовидната жлеза,токсопразмоза и листероза,и антитела,но това по принцип се прилагало след като имаш проблем със забременяването или от втори триместър нататък ако е миседа.
Извинявай,че бях толкова обстоятелствена,но се опитах да ти обесня накратко за моя случай и да ти спестя многото чакане пред различни кабинети и най-вече време.
За жалост само половината хормони са по здравната каса ,а за другите изследвания си приготви около 80 лв.
Приятна вечер и успех ти желая!
« Отговор #4 -: Януари 25, 2008, 10:53:08 am »
Ние вече пуснахме имунологични и генетични изслезвания.Цветната снимка за какво е необходима? Има ли опасност от запушване на тръбите? Кога? Когато при кюртажа настъпи инфекция , или?
Извинявам се , ако звучи лупаво , но в момента много неща не са ми ясни!
*
« Отговор #5 -: Януари 25, 2008, 12:52:53 pm »
Цветната снимка за какво е необходима? Има ли опасност от запушване на тръбите? Кога? Когато при кюртажа настъпи инфекция , или?

Ако има усложнения след кюртажа - някакво възпаление, може да се запушат тръбите. Затова се изписва антибиотик, още от деня на процедурата, да се избегнат евентуални проблеми.
*
« Отговор #6 -: Януари 25, 2008, 20:56:33 pm »
fatalwoman, какви генетични и имунологични пуснахте?
« Отговор #7 -: Януари 26, 2008, 12:40:47 pm »
fatalwoman, какви генетични и имунологични пуснахте?
   Не зная точно какви. :oops:  В Плевен ги пуснахе при доц. Конова , но там всичко е на пакет. Знам , че ми взеха кръв за тромбофилия , защото тогава доц. Конова ми обясняваше , че това е безплатно и е добре да го имаме.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #8 -: Януари 30, 2008, 18:22:10 pm »
Ние вече пуснахме имунологични и генетични изслезвания.Цветната снимка за какво е необходима? Има ли опасност от запушване на тръбите? Кога? Когато при кюртажа настъпи инфекция , или?

на мен док ми обесни, че след прекарани стимулации, аборти, някакви възпаления и т.н. може да се получи хидросалпингс...искаше да провери, дали има такова нещо, защото ако го има, то неминуемо води до увреждане и загиване на плода. Аз никога не съм имала проблеми с тръбите и също ми беше странно, че ми назначават това, въпреки че имам лапароскопия от преди една година и там се вижда, че тръбите са си наред. Той просто търсеше причина за мисед. Слава Богу тръбите си бяха наред.
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2008, 23:54:01 pm »
 При missed abortion  генетични и имунологични изследвания само за жената ли се пускат?Не трябва ли да се направят някакви изследвания и на мъжа?
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2008, 12:46:09 pm »
имунологични при жената,
генетични - за двамата.
поне при нас беше така !
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2008, 13:43:18 pm »
имунологични при жената,
генетични - за двамата.
поне при нас беше така !
На мъжа ми никакви изследвания не са назначавали. Може би в такъв случай ще го направят като отидем за контролна спермограма?!За колко време ти излязоха резултатите? Надявам се да ми дадат отговори на многото въпроси.
« Отговор #12 -: Февруари 15, 2008, 15:58:15 pm »
Bubichka, здравей.При нас след мисед в 17 г.с /с близнаци/,отидохме на консултация при проф.Кременски, той препоръча 3 изследвания:
1.Тромбофлибии
2.Антифосфолипидни антитела
3.Кариотипиране /изследването е за двамата със съпругът ми/.
4.Препоръча да започна с Фолиевата киселина-0.4мг
Смятам след като излязат резултатите- да отида при моят лекар за контролен преглед, МБ и цитонамазка.Ще разкажа след като взема резултатите.
"Когато изпълваш живота на другите със светлина не може да не бъдеш озарен и ти"
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #13 -: Февруари 15, 2008, 18:45:53 pm »

[/quote] На мъжа ми никакви изследвания не са назначавали. Може би в такъв случай ще го направят като отидем за контролна спермограма?!За колко време ти излязоха резултатите? Надявам се да ми дадат отговори на многото въпроси.
[/quote]

имунологичните излезнаха за една седмица, а генетичните - за три.
Препоръчват навсякъде генетичните да са и при двамата, за да се изключи вероятността от някоя генна мутация или модификация, не знам точно как се нарича  :ask:

питай за каквото се сетиш....:)
и ти желая много голям успех за напред във всичко !
« Отговор #14 -: Февруари 15, 2008, 19:03:11 pm »
Bubichka , мисля,че е редно да спомена и цените, за да сте подготвени,ако ви се наложи.Първите две изследвания са само за мен/тромбофлибии и антифосф. антитела/-те струват съответно 50 и 60лв. КАриотипирането ще ни струва по 120 лв на човек.Не се покриват от здравната каса последните, за първите две незнам.
От лабораторията /за кариотипирането/ ни казаха,че здравните карти на "Доверие" само  могат да покрият разходите.Съпругът ми има служебна.
Дано поне мъничко съм била полезна. :)
"Когато изпълваш живота на другите със светлина не може да не бъдеш озарен и ти"
*
« Отговор #15 -: Февруари 21, 2008, 11:36:25 am »
здравейте,момичета!!!
много е важно да се направят изследвания на матка,тръби-хистероскопия е най-добрия вариант!
сигурно ме мислите за ку-ку,че предлагам такъв краен вариант,но...след като го преживях-съм 100%сигурна!
2000г мисед в 19г.с.-предизвикване на раждане,кюртаж и т.н. и успокояване,че щом веднъж се е получило,ще стане отново!
2000г-2007г непрестанни опити за бебе
м.април 2007г-първи стъпки за ин-витро сондажи и ....край на ин-витро
м.юни   2007г-хистероскопия-находка на парче кост и костни отлагания по стените на матката

ето защо съм на това мнение!
горе главата и само напред! :)
« Отговор #16 -: Февруари 21, 2008, 13:41:54 pm »
м.юни   2007г-хистероскопия-находка на парче кост и костни отлагания по стените на матката
За каква кост става въпрос? 8OБи ли разяснила малко повече?
 След всичко , което си преживяла , а доколкото разбирам проблема е решен вече, ти желая много скоро да имаш така чаканото бебече! :D
*
« Отговор #17 -: Февруари 21, 2008, 14:22:18 pm »
ето накратко моята фатална приказка:
след 3г опити за бебе след сватбата
2000г - мисед в 19г.с
2002г - лапаро
2002-2007 надежди
2007г опит за ин-витро и другото го знаете....

парче кост от бебето през 2000г и много сраствания мисля,че беше синехии8O 8O 8O  сега сме 2008г
« Отговор #18 -: Март 08, 2008, 14:30:35 pm »
Дечка, много съжалявам! За първи път чуват такова нещо!? Как е останало таво парче!?
Какво стана с опита инвитро - извинявай, че не съм в час?

Иначе за тръбите - мисля, че е излишно! В нейния случай бих препоръчала изследване на щитовидната да направи, а другите само, ако иска да се застрахова.
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #19 -: Март 08, 2008, 17:25:35 pm »
здравей,venus_melena!

явно,че при аборта не са ме изчистили както трябва т.е са си оставили ръчичките и резултата е този 6-7 год напразни опити и надежди!след хистероскопията трябваше да продължа с инвитрото,но....сега ново пет:проблем с хормоните фсх и лх,а годинките вървят неусетно! :(
никой лекар с ехограф не го забеляза!нямах симптоми никакви! 8O,нито болки,нито течения-нищо!
това е,сега се боря с хормоните,но..нещо ми е доста притеснено,след предположенията на док за изчерпен яйчников резерв :balk_134: