0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
малката ми трагедия
« -: Януари 03, 2006, 17:33:54 pm »
Здравейте момичета! Нямах сили да пиша за нещата, които преживях, но ето, че вече съм по-добре и искам да споделя с вас...Правих първо инвитро в клиниката на Щерев.На 31 години съм,с тубарен проблем. Започнахме със  стандартната доза Пурегон, на 4-ти ден последва преглед.  Имах по 10- фуликула на всеки яй4ник.Лекарите се зарадваха, казаха, че реагирам като 20-годишна. Вообще - цветя и рози...Продължихме по схемата, след 2-3 дни намалихме дозата. Ве4е се откроиха 14-15 големички фоликула. Пункциата ми бе6е на 12-ти ден. Извадиха 21 яйцеклетки, 19 се оплодиха. Ембриологът ми каза,че с тези отли4ни резултати можем да се борим за трансфер на 5-ти ден, т.е. бластоцист. Успеваемостта била 50%. Много бях щастлива, нещата вървяха по-добре,отколкото си мислех. Но най-лошото ве4е ме дебнеше. На 3-ти ден след пункцията, през ноща започнах зверски да се подувам. Рано сутринта, полуприпаднала мъжа ми ме закара в болницата. Веднага ме сложиха на системи, последва пункция за изтегляане на водата. За 48 4аса от 57 кг бях станала по4ти 70...Казаха ми, че трансфер няма да има, за6тото при евентуана бременност могат да ме изпуснат..Утежняващ фактор при мен е и аритмята ми и ниско кръвно.. Не мога да ви опиша колко бях нещастна. Физически имах чувството, че умирам, а вътре в себе си плачех за 2-та бластоциста,които умираха в епроветките( бластоцисти не се замразяват).  Единственото добро нещо бе, че бяхме замразили на 3-ти ден 6 ембриона. Но знаете каква е успеваемостта на замразените....Това е моята история, моето първо инвитро...Лаконична съм и кратка, нямам вече сълзи
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
малката ми трагедия
« Отговор #1 -: Януари 03, 2006, 17:45:54 pm »
миличка, важното е, че реагираш много добре на стимулацията и ембрионите ви са качествени!
предобрили са те, но следващия път вече ще знаят как точно да подходят към теб и всичко ще бъде наред, а имаш и преди това шанс да опиташ със замразените...
има много светлина в тунела...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

малката ми трагедия
« Отговор #2 -: Януари 03, 2006, 18:13:25 pm »
Здравей Ели!
Знаеш, че много съжелявам за това, което ти се случи. Надявам се, че със замразените ембриони ще успеете. Не губи надежда!
малката ми трагедия
« Отговор #3 -: Януари 03, 2006, 18:21:37 pm »
Елинка, горе главата, мила, имаш много шансове! И ще стане!
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
мила Ели,
« Отговор #4 -: Януари 04, 2006, 00:04:09 am »
Горе главата и мисли положително.
Най-хубавото е, че реагираш добре, правиш качествени ембриони.Станалото, станало.
Не е края на света.!!!

Събирай сили за следващия опит

Поздрави и Кураж

:)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
малката ми трагедия
« Отговор #5 -: Януари 04, 2006, 14:13:46 pm »
Благодаря моми4ета за топлите отговори!Много сте мили! Аз по принцип съм силен 4овек и няма да се дам лесно :twisted: Но като4е ли съдбата си направи майтап с мен. Но продължавам борбата, 4естно казано за тези замразените по4ти не мисля, абе направо съм ги отписала...Ло6ото е, 4е ме е страх - дали при следващ опит няма да се повтори същото?
Лили, мила, разбрах и за теб...Само горе главата! Продължаваме, никой не е обе6тавал, 4е ще е лесно :wink:
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
малката ми трагедия
« Отговор #6 -: Януари 04, 2006, 14:34:12 pm »
Успех и от мен,Ели!
*
малката ми трагедия
« Отговор #7 -: Януари 04, 2006, 15:00:17 pm »
Звучиш добре, Ели :D Събирай сили за следващия път и не се притеснявай, лекарите вече ще знаят, че има опасност от хиперстимулация и ще те следят по - стриктно :)
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
малката ми трагедия
« Отговор #8 -: Януари 06, 2006, 23:06:04 pm »
Цитат на: TianA
Ели, не се отчайвай, надежда винаги има. При мен се получи почти същото като при теб, но хиперстимулацията беше в много по лека форма. Сега съм бременна от замразен трансфер на бластоцисти. Имам още 10 замразени. Незнам, може би в България не замразяват. Но по важното е че цикъла не е бил съвсем напразно. Ще пробвате след месец-два със 3-дневните. Желая ти по бързо възстановяване и не губи надежда.

Ели, тъкмо щях да ти дам за пример Тиан и...виждам, че тя вече ти е дала надежда. Не се разтройвай толкова много. Ще мине време и болката ще отмине, а тогава вече може би ще си бременна от замразените. Шанс винаги има. Късмет!

*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
малката ми трагедия
« Отговор #9 -: Януари 06, 2006, 23:50:49 pm »
какво те притеснява от замразените ембриони? има доста висок процент на успеваемост от трансфер на замразени ембриони, ако не са добри (отлични, бих казала) не могат да се замразят. успех!!!
No body is perfect, i`m NOBODY!!

*
малката ми трагедия
« Отговор #10 -: Януари 07, 2006, 23:05:35 pm »
КЪСМЕТ И ГОРЕ ГЛАВАТА МИЛА ЕЛИ.НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ.щЕ УСПЕЕш.
*
малката ми трагедия
« Отговор #11 -: Януари 09, 2006, 11:06:24 am »
Ама много сте сладки момичета! Аз вече съвсем се посъвзех и мисля след още един цикъл да се хвърляам на замразените :)Може пък там да ми е късмета, човек никога не знае:) Много усмивки и успех ви желая!