0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за хламидията
« Отговор #20 -: Януари 06, 2006, 13:40:00 pm »
Изследванията са готови, но не знам дали да се радвам.Правиха ми само IgG и ми казаха че по преценка на лекаря който ме е изпратил въз основа на тези резултати ще реши дали да се прави друго.Тази информация е за тези който като мен се интересуваха специално за поликлиника "Темелков".Изследването е 21лв. и резултата е готов след няколко часа.При референтни стойности за IgG, където пише положителен при титър над 1:16, при мъжа ми е отрицателно, а при мен е 1:16(водят го положително), но лаборантката каза че според нея не е обезпокойтелно но все пак лекарят трябва да го види.А вие как мислите, дали наистина не е обезпокойтелно, защото ще имам възможност да видя лекарката чак другата седмица, а до тогава...... 8O
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Въпрос за хламидията
« Отговор #21 -: Януари 06, 2006, 14:00:14 pm »
Според мен вариантите на твоята лекарка са два или да ти изпише лечение веднага като приеме теста за полжителен или да ти пусне след седмица две още един тест ако титара се покачва значи лечение ако ли не продължавате нататък. Но както и предишната тема за изследване ти писах за мен това са много относителни изследвания. Незнам защо ама на всеки трети му излиза на границата, и веднага те бухат с антибиотици. Немога да разбера защо лекарите не предпочитат PCR-а. Който е в много отношения и пъти по-точен.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Да
« Отговор #22 -: Януари 06, 2006, 14:23:46 pm »
Пета,

а задължително ли ти мерят титър или може реф. стойности ... тия дето се гледат 9-11 итн. Защото на мен двата ми стари кръвни теста са така, искам да мога да сравня ... много е важно, да не започнат да ме гъчат със антибиотици пак ... не искам повече  :help:
Въпрос за хламидията
« Отговор #23 -: Януари 06, 2006, 14:25:12 pm »
Ако до сега не си карала хламидия значи се лекуваш при такъв тътър, но нека лекарят ти прецени, моят е на такова мнение.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: Да
« Отговор #24 -: Януари 06, 2006, 14:32:54 pm »
Цитат на: ironic_
Пета,

а задължително ли ти мерят титър или може реф. стойности ... тия дето се гледат 9-11 итн. Защото на мен двата ми стари кръвни теста са така, искам да мога да сравня ... много е важно, да не започнат да ме гъчат със антибиотици пак ... не искам повече  :help:

Ами и моите предните са така и на мен ми стана гадно че не мога да сравня, ама това е......
*
Въпрос за хламидията
« Отговор #25 -: Януари 06, 2006, 14:34:59 pm »
Цитат на: Ledena_luna
Ако до сега не си карала хламидия значи се лекуваш при такъв тътър, но нека лекарят ти прецени, моят е на такова мнение.

Карала съм хламидия и два пъти вече съм пила антибиотици.Това изследване е един месец след като съм пила последния антибиотик.И сега какво, пак ли ще ме тъпчат наново, омръзна ми..... :cry:
*
Въпрос за хламидията
« Отговор #26 -: Януари 06, 2006, 14:45:44 pm »
Привет, Peta! При условие, че резултатът ти е граничен, защо не направиш PCR? За собствено успокоение поне. Може да занесеш двете изследвания на докторката следващата седмица. Тя е разумен човек, може и да не се стигне до пиене на антибиотици.  :)
Въпрос за хламидията
« Отговор #27 -: Януари 06, 2006, 15:00:13 pm »
До колкото са моите скромни познания, няма да се наложи да пиеш още антибиотици, но след известно време пак ще трябва да си пуснеш изследвания. Титъра не пада толкова бързо. Аз също другата следмица ще гледам дали съм надборила пустата му хламидия.
Въпрос за хламидията
« Отговор #28 -: Януари 06, 2006, 16:14:56 pm »
Момичета, аз си пуснах Хламидия IgG.
Резултатът ми е IgG-0.4 при референтни стойности 0.0-1.1
Лекарката каза, че е отрицателен.
Но, какви са тези стойности" положителен при титър над 1:16 " ?
Това от лабораторията ли зависи ?Нужно ли е да правя PCR-изследване?

Въпрос за хламидията
« Отговор #29 -: Януари 06, 2006, 16:17:25 pm »
ми гледат се референтните стойности за съответната лаборатория Наде, така че споко.
*
Въпрос за хламидията
« Отговор #30 -: Януари 07, 2006, 10:05:07 am »
Хайде сега да си задам поредния въпрос по темата, който ме човърка от доста време :ask: .Нали хламидията се предава по полов път-какво тогава е обяснението на това, че с мъжа ми сме правили три пъти изследване за хламидия в рамките на оклоло 8 месеца( на три различни места) и при него винаги резултата е отрицателен, а при мен положителен.Как може да се обясни това, защото до сега нито един лекар не ми е дал обяснение?Благодаря ви предварително :)
Въпрос за хламидията
« Отговор #31 -: Януари 07, 2006, 10:39:20 am »
Значи аз също се питам и се чудя по този въпрос от де се взе та з хламидия, при положение че се предава само по полов път.
Та снощи четох еднта теория без да твърдя че е чиста истина ще ви споделя, значи в отганизма на човека живеят доста видове бактерии, с падането на имунитета някои започват да надделяват и така се причиняват различни болести. четх го в един сайт където е ообяснено как се разиват някои болести, но не се застъпвам много за достоверността.
*
Въпрос за хламидията
« Отговор #32 -: Януари 07, 2006, 10:56:58 am »
Цитат на: Ledena_luna
Значи аз също се питам и се чудя по този въпрос от де се взе та з хламидия, при положение че се предава само по полов път.

Да речем,че е в резултат на стари връзки, въпреки че конкретно при мен означава да е от преди 7год. :?:  и се съмнявам да си я нося чак от тогава, но да предположим че е така, нали трябваше и на мъжа си да я прехвърля, да ама той никога не е имал.И какво правим сега, понеже няма обяснение кой болен, кой здрав си се тъпчем с антибиотици и те ни увреждат малко или много другите органи и пак в крайна сметка се оказва че ефект няма. :cry:
Въпрос за хламидията
« Отговор #33 -: Януари 07, 2006, 11:06:04 am »
Да ти кажа по-лесно ми е да не нищя въпроса, изпих си лекарствата и се надявам да я няма повече. Иначе януари месец бях пуснала изледване и нямах Хламидия а август се появи такава, да не обяснявам че от години не влизам в басейни, ползвам обществени тоалетни в полуправо състояние, не посещавам сауни и квото се сетиш че може да има бапктерии. Колкото и да го мисля това не ми помага, просто искам да я няма за да миа на следващ етап, е стомаха ми малко се пообърка, но сега си лекувам него, друго незнам да съм получила по време на лечението.
Успех ти желая и не се задълбавай.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Въпрос за хламидията
« Отговор #34 -: Януари 07, 2006, 13:32:19 pm »
С риск да се повторя и потретя  :oops: ,Пета аз също не можах да разбера какво стана с тия хламидии.Когато за пръв път си пуснах изсл. 2000 г. имах положителен резултат.Към този момент две години имахме връзка вече с приятеля ми.Той не се изследва тогава,но аз си мислех ,че сигурно съм му ги предала..Така или инъче си изпих антибиотиците,които струваха около 200 лв. 8O ,след което като никога ме заболяха бъбреците,направих криза и трябваше да лекувам и тях..Изследването за хламидия след лечението ми даде отр. резултат,но доктора каза,че това няма значение ,защото така или инъче приятеля ми пак ще ми ги прехвърли.. :( Казах си,каквото стане..докато миналото лято и двамата се изледвахме и имахме отрицателен резултат 8O Ако някой може да обясни как става това :?: Та моя съвет към теб е да си направиш още едно изследване - с цервикален секрет - най-точно е и може да ти спести нерви,време,пари и пиене на гадни антибиотици.Желая ти успех ! :)
*
Въпрос за хламидията
« Отговор #35 -: Януари 09, 2006, 17:43:16 pm »
Ами не знам къде е истината в случая, но и моето изследване беше с титър 1:16...гинеколожката ми го сметна за отрицателно. Помня че като погледна резултата и каза: Чудесно, хламидия няма. Сега си запази това листче...
Чувала съм че това се води гранична стойност и е желателно да се повтори изследването след време...Аз обаче го научавам едва сега, след 1 година...
Въпрос за хламидията
« Отговор #36 -: Януари 10, 2006, 09:06:44 am »
Мното обърквания стават, заради различните мнения на докторите по едни и същи стойности , да речем 1:16 някои го смятат за граничен и пациентите отново и отново се тъпчат с антибиотици. :(
Въпрос за хламидията
« Отговор #37 -: Януари 10, 2006, 10:00:19 am »
Не помня какъв беше моя титър, защото изследването е от преди повече от 3-4 год. Но тогава титъра беше много висок (нещо повече от 200 май...). Бях правила преди това 2 изследвания при нас в Добрич, не ги признаха, после във Варна първия резултат висок, след лечението с много антибиотици доксициклин и ципрофлоксацин беше 1:16 и ми казаха, че вече е почти в норма, т.е. винаги ще има малко наличие на антитела в кръвта. При цервикален анализ липсваха наистина, но различните доктори, на различен метод залагат съм се убедила.... Сега последно преди 1,5 месец в Плевен установиха IgA = 1,13 при норма <1.1. И нищо повече не съм пила. Но мисля че няма нужда.
imam_vjara
*
Въпрос за хламидията
« Отговор #38 -: Януари 10, 2006, 10:04:54 am »
Да и на мен вчера лекарката ми каза, че след като съм прекарала вече хламидия и съм се лекувала е нормално титърът ми да е 1:16 и не е страшно, още повече че при мъжа ми е бил при всички изследвания досега отрицателен.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Въпрос за хламидията
« Отговор #39 -: Януари 10, 2006, 15:22:20 pm »
Цитат на: peta
Хайде сега да си задам поредния въпрос по темата, който ме човърка от доста време :ask: .Нали хламидията се предава по полов път-какво тогава е обяснението на това, че с мъжа ми сме правили три пъти изследване за хламидия в рамките на оклоло 8 месеца( на три различни места) и при него винаги резултата е отрицателен, а при мен положителен.Как може да се обясни това, защото до сега нито един лекар не ми е дал обяснение?Благодаря ви предварително :)

Според мен ти си боледувала някога от хламидия имала си я и затова антителата си остават в теб, но с по-високи стойности. Това е като хепатита. Хора прекарали жълтеница остават за цял живот с антитела към нея в кръвта си затова не стават за дарители на кръв. Точно заради тези въпроси на които се мъчите всички да си отговорите ви препоръчах PCR аз минах през същия път на задаване на въпроси към лекарите и всеки ми отговаряше различно от което аз все повече се обърквах. Та от там може да идва разликата ви в резултатите. Просто той не я е преболедувал никога или има доста по-силна имунна система вследствие на която титъра при него е спаднал почти веднага след лечението това също може да е вариант разбира се.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!