0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как да си помогна за забременяването?
« -: Ноември 26, 2004, 14:43:07 pm »
Вчера направих сензационно откритие за мен, след като четах малко из сайта. Откритието беше - позата при секс.
Трябвало да бъде "той отгоре" или "тя по корем". А ние тези пози ги употребяваме за разнообразие веднъж на 2-3 месеца. Наш'та поза по принзип е "аз отгоре", а така било много трудно за сперматозоидите да стигнат до яйциклетката. :eggsperm:
     :bed: Така че този месец ще сменим позата, ще практикувам "симпотермалния  метод", ще си купя порядъчно количество тестове за овулация и ще стискам палци.

Моля, ако някой знае и се сеща за някакъв "бабин" метод или какъвто и да е друг /като диети, наблягане на определени храни и т.н./ да го сподели!

Ето нещо, което съм прочела: да се ядат повече сусам, тиквено семе, ядки, авокадо, сухи кайсии, моркови, маслини, соя и мазна риба. :eating:

:ask: Някой знае ли за добър гинеколог в Пловдив. Мисля да се пробвам и на друг да видя какво ще ми каже!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Нали
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2004, 14:50:17 pm »
Нали не забравяш и фолиевата киселина?
Препоръка от мен: не бързай да ставаш от леглото след секс и не се мий веднага? Поне час полежи, ако можеш и с повдигнати крака на стената или върху възглавница.
Късмет!  yahoo_17
*
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2004, 15:13:06 pm »
След секс при мен добре действа и лежаето по - корем известно време  :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Re: Нали
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2004, 16:05:16 pm »
Цитат на: cygnus
Нали не забравяш и фолиевата киселина?
Препоръка от мен: не бързай да ставаш от леглото след секс и не се мий веднага? Поне час полежи, ако можеш и с повдигнати крака на стената или върху възглавница.
Късмет!  yahoo_17

:dontknow:
Не съм я пила. Чела съм нещо, че се пие, но за първите месеци от бременността. За какво е тя, как се пие и трябва ли да питам лекаря преди да почна да я пия.
Тук ме хвана на тясно, изобщо не ми е ясно. Ще ми обясниш ли?!

*

доктор

« Отговор #4 -: Ноември 26, 2004, 16:29:38 pm »
Фолиевата киселина няма връзка с оплождането, а с развитието на ембриона. Няма да ти навреди, но няма и да ти помогне на този етап.
Дефицита на фолева киселина при нормално хранене е изключително рядко явление. Така че не се притеснявай за това.
Успех!
*
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2004, 16:43:08 pm »
Ето тук малко информация за фолиевата киселина:
Какво е фолиева киселина?
 santa2
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2004, 21:46:31 pm »
Цитат на: доктор
Фолиевата киселина няма връзка с оплождането, а с развитието на ембриона. Няма да ти навреди, но няма и да ти помогне на този етап.
Дефицита на фолева киселина при нормално хранене е изключително рядко явление. Така че не се притеснявай за това.
Успех!

Малко няма да се съглася. Фолиевата киселина има пряко отношение към стерилитета, вкл. и на мъжа, така че дори и той трябва да я пие. И дефицит на фолиева киселина дори и при нормално хранене не е рядко срещано явление, а и бременните повръщат в началото, имат непоносимост към храни и миризми и много често не се хранят и не усвояват пълноценно.

Не одобрявам създаването на измамна сигурност у жените по отношение на фолиевата киселина - това може да има фатални последици.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2004, 15:47:15 pm »
За позата? Мисля, че няма никакво значение. Първият път забременях  като правихме секс прави /по стечение на обстоятелствата/.
Сега краката на стената, лежа по половин час, ама девет месеца не става :( .
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2004, 09:42:45 am »
когато забременях за първи път, едва след като отидох на лекар, разбрах, че съм с обърната матка, която била започнала да се изправя от бременността.
та мисълта ми е, че позата е била меко казано странна, тъй като седалките на колата не са най-удобното място за секс.... :oops:  :oops:  :oops:
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2004, 09:52:26 am »
Така е, когато има да става - става. Два пъти съм забременявала без да искам, включително при поза отгоре, а съм с обърната матка! Но все пак мисля, че трябва да се помогне, особено, когато се знае, че има проблем. Лежането е необходимо и препоръчително. Спокоен живот, без стрес от някакви промени, добро хранене/ без диети - интересно кой го казва - аз, например постя! Това дали ще ми се отрази?!!/
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2004, 10:00:26 am »
Благода ря ти venus_melena.
Може би се вкопчвам като удавник за сламка. Може би и болшенството са като мен. Просто чета и прилагам всичко, което може да ми помогне.
И двете ми баби са били женени по 2 год преди да родят, майка ми е била с нередовен цикъл и са й казали, че трудно би забременяла когато реши /била й малка матката - мойта е нормална/, леля ми незнам, но и двата ми първи братовчедки са с нередовна менструация. Само, че едната вече има бебе на 7 месеца. Не са го планирали - просто се случило.
Така че,
Предполагам че можеше и да съм бременна, ако не бяхме решили, че ще правим бебе и това да ми е като фикс идея.
Благодаря на всички, които помагат с идеи на "удавника" т.е. мен, а и на всички други в моето положение.
Стискам палци на всички. Дано в най-скоро време всяка от вас да се похвали във форума с хубавото събитие.
Дано!

« Отговор #11 -: Ноември 30, 2004, 10:24:19 am »
Е, забравих да напиша, че и секс трябва да се прави! :biglove:
Шегичка, но наистна най-добре да започнете от 10-11 ден и да правите по веднъж на ден или през ден докато мине ову-то. Мериш ли температурата?
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2004, 11:07:13 am »
Всяка сутрин в 6.45 ч., включително и събота и неделя, когато спа до 10-11 ч. Звъни часовника, меря си температурата и после се обръщам на другата страна и си доспивам.

« Отговор #13 -: Ноември 30, 2004, 11:15:05 am »
И как е? Сега на какъв етап си?
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2004, 11:51:23 am »
Днес ми е 13-ия ден от цикъла /при 32 дни цикъл/. След като напиша това отивам да си направя тест за овулация.
Иначе температурите ми от началото на месеца /с Клостилбегит/ са:
37,0
37,0
36,7
37,0
36,95
36,9
37,05
36,7
36,9
37,1
37,0
36,7
36,7
тези дни очаквам да ми скочи температурата, след това я задържам над 37,1, но преди това винаги ми е такава крива.
Според доктора, а и предишните ми графики имам овулация около 19-20 ден.

« Отговор #15 -: Ноември 30, 2004, 11:54:17 am »
Имаш две вдигания на 37, които ме учудват. Но маже да е от лекарството. Щом си на 13 ден започвайте да дерзаете независимо то резултата от теста.
Ето интересна статия от руски:
Добрая старая мистика торжествует над научными методами лечения бесплодия. Англичане Фиона и Даррен Берке пытались обзавестись ребенком в течение 10 лет, истратив на врачей целое состояние. Пара, по сообщению агентства 'Ананова', была на грани того, чтобы подать заявление на усыновление, когда познакомились с Полом Дарби, экспертом по фэн шуй, древнекитайской магии.

Посетив их дом, г-н Дарби дал ряд простейших советов. Надо передвинуть кровать так, чтобы ноги супругов не были обращены к двери - раз. Выкинуть все композиции из сухоцветов - два. Создать в определенном месте уголок, украшенный фотоснимками супругов периода их страстной любви - три. Через месяц после того, как это было исполнено, миссис Берке забеременела и недавно успешно родила.
По словам г-на Дарби, это далеко не первый случай в его практике, когда элементарные изменения в обстановке дают отличный результат, но на сей раз даже он сам удивлен быстротой, с которой сработал фэн шуй. Обычно на избавление от бесплодия, импотенции и склонности кого-то из партнеров к изменам уходит от 3 до 6 месяцев.

Ако не разбираш, ще ти я преведа.
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2004, 12:35:19 pm »
Нещо ми куца руския, така че ще съм ти благодарна, ако ми я преведеш. Особено съветите на експерта по фън шуи.

« Отговор #17 -: Ноември 30, 2004, 12:45:12 pm »
Това за овулацията 19-20 ден какво ще рече? Защото по моите скромни изчисления моята е някъде 17-18 ден!?!? Коя фаза е удължена? Медицинските лица ще ме извиняват за невежеството :wink:
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2004, 13:33:09 pm »
Става въпрос, че дължината на цикъла зависи от дължината на втората фаза, която е постоянна. Т.е., ако ову-то е по-късно и цикъла трябва да е по-дълъг. Ето статия по въпроса
http://zachatie.com/modules.php?name=News&file=article&sid=191&mode=thread&order=1&thold=0
Ето ти и нещо за системата на действие:
http://zachatie.com/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=12
Ето и превода:
Англичаните Фиона и Дарен опитвали да заченат в продължение на 10 години и вече били пръснали цяло състояние по лекари. Вече били загубили надежда, когато се запознали с Пол Дарби, експерт по фен-шуй, древнокитайска магия. Посещавайки техния дом, той дал поредица прости съвети. Първо – трябвало да обърнат леглото така, че краката на мъжа да не бъдат обърнати към вратата. Второ – да махнат всичките композиции от сухи цветя. Трето – да поставят на определено място снимки на съпрузите по време на тяхната страстна любов. След месец Фионна забременяла и наскоро родила.
Това не бил първия случай, в който г-н Дарби, според неговите думи, когато елементарните изменения в обстановката дават отличен резултат, но и той бил учуден от бързината, с която подействал фен шуй. Обикновено от безплодие, импотентност и склонност към изневери изцеление настъпвало от 3 до 6 месеца
[/url]
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2004, 16:31:10 pm »
Това ми хареса определено. Трябва да му оправим леглото на моя мъж:D