0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

desi-82

За какво се използват валвите?
« -: Януари 03, 2006, 22:48:43 pm »
Здравейте момичета. Притеснена съм и затова ви пиша. Наскоро бях на гинекологичен преглед и лекарят ми каза че ще трябва по-обстойно да прегледа шийката на матката. Каза ми че тъй като съм достатъчно разширена ще използва валви за прегледа вместо спекулум. Мен ме е страх и се колебая дали да откажа прегледа. Каква е разликата между валви и спекулум и защо се налага използването им?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1 -: Януари 04, 2006, 07:48:15 am »
Влагалищните спекулуми/ВС/ биват няколко вида:
- ВС на Куско - ако не греша,май на него си му казват спекулум...
- задна валва,наричат ВС на Симс,
- ВС на Ото-предна валва.

Валва се нарича инструментът, с който се придръпва влагалището при гинекологичен преглед, за по-добра видимост на лекаря при оглед или обработка на тъканите.

Дали обясних правилно-незнам...но сполойно не боли...който и спекулум да използва лекаря... :)

-

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

desi-82

« Отговор #2 -: Януари 04, 2006, 13:35:32 pm »
Цитат на: denis
Влагалищните спекулуми/ВС/ биват няколко вида:
- ВС на Куско - ако не греша,май на него си му казват спекулум...
- задна валва,наричат ВС на Симс,
- ВС на Ото-предна валва.

Валва се нарича инструментът, с който се придръпва влагалището при гинекологичен преглед, за по-добра видимост на лекаря при оглед или обработка на тъканите.

Дали обясних правилно-незнам...но сполойно не боли...който и спекулум да използва лекаря... :)

-

Благодаря denis. А при прегледа влагалището  разширява ли се? В смисъл честите прегледи разширяват ли влагалището?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Януари 04, 2006, 14:36:55 pm »
не се разширява, споко...  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Януари 04, 2006, 14:40:18 pm »
От честия секс се разширява повече, така че най-добре е изобщо да не правиш секс :wink:  :wink:  :wink:
Ха!
« Отговор #5 -: Януари 04, 2006, 14:40:37 pm »
Цитат на: jam
не се разширява, споко...  :lol:

Която я тревожи това хич не е готова за бебе, май  :lol:
Щом от спекулума я е страх :wink:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Януари 04, 2006, 15:13:49 pm »
Спекулум или валви - няма значение.

В България ли се развива действието?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

desi-82

« Отговор #7 -: Януари 04, 2006, 15:40:39 pm »
Благодаря, успокоихте ме! За бебето и за секса-това са неща без който една жена не може! :)
Re: за какво се използват валвите
« Отговор #8 -: Януари 05, 2006, 17:13:51 pm »
За да може при преглед да се разтвори по-добре влагалището, за да се огледа от вътре и да се види шийката на матката е необходимо да се използва спекулум или валви! Тука слагам снимка на тези инструменти за да видите за какво става дума:
-това е спекулум
-това е валва