0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
искам да попитам
« -: Януари 04, 2006, 13:00:29 pm »
може би вече е било коментирано но не го намерих. та затова да си питам - календара за последната една година ли се води само. в смисъл трябва ли да поддържаме данните САМО за последните 12 месеца и от 13 нататък да ги трием. защото са ми казвали че като ходиш на лекар трябва да си носиш календарчето за последната една година. а откакто имам проблем и ходя на лекар по-сериозно ми прави впечатление че те се интересуват само от датата на последния цикъл даже. значи ли това че данните от преди повече от 12 месеца са несъществени и е по-добре да се трият. питам защото моята продължителност на цисъла доста варира - от 23 до 30 дни за последните почти 3 год. и се чудя при това положение изчислението на средната дължина дали е точно. дано да разберете какво искам да попитам, щото понякога и аз не се разбирам.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
искам да попитам
« Отговор #1 -: Януари 04, 2006, 13:07:31 pm »
Лили, в календара се пазят данни за толкова цикъла, колкото си следила с него, т.е. всички от началото ти като потребител. А ако ти се занимава - можеш да си вкараш и стари данни ;)
*

лили

• 2151
искам да попитам
« Отговор #2 -: Януари 04, 2006, 13:18:14 pm »
да разбирам ли че няма нужда да трия от 13 мес назад и изчислението на средната дължина ще е точно. щото ако махна някои месеци ми излиза средна продължителност 25, а иначе 26.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
искам да попитам
« Отговор #3 -: Януари 04, 2006, 17:05:03 pm »
ами не знам дали вършат или не работа. Но аз си пазя всичките календарчета, от първото още - 1993 г. Също пазя всяка рецепта, снимка от ултразвук - всичко.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

искам да попитам
« Отговор #4 -: Януари 04, 2006, 18:14:50 pm »
Цитат на: wassilena
ами не знам дали вършат или не работа. Но аз си пазя всичките календарчета, от първото още - 1993 г. Също пазя всяка рецепта, снимка от ултразвук - всичко.

И аз така  :lol:
Важни неща са и има смисъл.
*
искам да попитам
« Отговор #5 -: Януари 04, 2006, 19:11:22 pm »
Цитат на: Lilly
да разбирам ли че няма нужда да трия от 13 мес назад и изчислението на средната дължина ще е точно. щото ако махна някои месеци ми излиза средна продължителност 25, а иначе 26.

Както забелязваш промяната на дължината на цикъла е пожелателна а не е задължителна. Така че календара винаги ще смята с дължината която ти си му задала в "моя профил" без значение каква е средната дължина.
След време може да добавим флаг за всеки цикъл който да показва дали цикъла ще бъде използван за пресмятане на средната стойност и това да се задава от потребителите. Имаме подобно предложение в темата за развитието на календара.
*

лили

• 2151
искам да попитам
« Отговор #6 -: Януари 05, 2006, 12:20:33 pm »
мерси на всички за включването.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!