0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ин витро и ендометриоза
« Отговор #20 -: Януари 06, 2006, 16:57:44 pm »
Спокойно dessyta, инжекцийте въобще не са болезнени - все едно комарче те е ухапало. Аз дори сама си ги слагах  :D
Много успех ти желая и на-вече късмет
*

dessyta

ин витро и ендометриоза
« Отговор #21 -: Януари 06, 2006, 17:10:20 pm »
Благодаря ти, missy! На този етапот всичко се стряскам -даже и от някакви инжекции, което на фона на всичко друго си е направо смешно... Но знам, че ук знаете за какво става въпрос..! Дано да имам късмет наистина и дано да съм поела по вярната пътека!
*

dessyta

ин витро и ендометриоза
« Отговор #22 -: Януари 06, 2006, 21:08:31 pm »
Привет отново! Е, започна се и при мен-вече ми сложиха първата доза диферелин. Пия и дехидрокортизон и аспирин. Това е. Дано всичко е ОК
*
ин витро и ендометриоза
« Отговор #23 -: Януари 07, 2006, 01:50:29 am »
Абе снощи го написах ама понеже размислих го изтрих та сега пак ще го пиша :? естествено няма да е съвсем еднакво.
На мен също ми откриха киста - след един месец на противозачатъчни се видя, че нито расте нито намалява - като цяло е малка киста - 2 см.
Двама доктори сравнително независимо един от друг предложиха без да се маха кистата да се започне стимулация за инвитро - на въпроса ми какво правиме, ако почне да расте и кистата, отговора беше нищо докато не мине стимулацията и трансфера. След това ако има бременност пак нищо не правиме, но ако няма бебе, а кистата е пораснала ще правиме лапаро. Може би очакванията са, че независимо от стимулацията няма да порасне чак толкова много, че да е опасно, а при евентуална бременност няма да има ову, което да я храни.
Пак обяснявам, че не знам каква ми е кистата - предполагаше се, че е фоликулярна - знам само размера, местоположението и че вероятно има кръв в нея. Имам си я поне от 5-6 месеца.
ин витро и ендометриоза
« Отговор #24 -: Януари 08, 2006, 15:40:57 pm »
dessyta поздравления! И не се притеснявай от инжекциите - не болят. Желая ти успех! И бъди спокойна! Ние ще ти стискаме палци!
klia интересно е това, което казваш.
На мен изрично ми казаха, че с киста с размери 13 мм не може да се почне стимулация. След пункцията се оказа, че кистата е била пълна с кръв. Отначало имаше съмнение, че е енометриозна, но след хистологията се оказа, че не е. Но знам ли при всеки е индивидуално.
Като си помисля и сега имам задържан фоликул след стимулацията. Моля се да се спука сам, че не ми се прави пак пункция.