0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
болезненост на гърдите.
« -: Януари 06, 2006, 08:54:47 am »
Здравейте.
Пожелавам на всички ни тази година да бъде по-плодотворна и весела,и да постигнем това,за което отдавна мечтаем.
Искам да ви питам нещо,за което се замислих наскоро,какво означава това,че болят гърдите преди цикъл.Това показва ли,че нивото на някой хормон се вдига.На мен ми се е случвало да ме болят на 14 ден,понякога на 20 ден,различно.А съм засичала овулация на 17,значи ли това,че болят гърдите,че овулация е преминала,промяна на хормонален баланс,и този месец вече няма шанс,изобщо има ли връзка.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
болезненост на гърдите.
« Отговор #1 -: Януари 06, 2006, 09:03:36 am »
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
болезненост на гърдите.
« Отговор #2 -: Януари 06, 2006, 18:41:18 pm »
Благодаря ти.
Не можах да разбера,след като почнат да болят,означава ли,че този месец няма шансове.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
болезненост на гърдите.
« Отговор #3 -: Януари 06, 2006, 18:46:49 pm »
Не, не означава. Но не означава и обратното.

Просто болката или напрежението в гърдите е признак както на предстояща менструация, така и на настъпила бременност.

*

lady_11

• 3217
болезненост на гърдите.
« Отговор #4 -: Януари 06, 2006, 19:04:55 pm »
Аз лично с тая болка в гърдите и мазане с прогестогел след 18 ден от цикъла я докарах до под кривата круша миналия месец. Този месец колкото и да ме боли, ще си трая и ще си свиркам, па квото стане , я !
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
болезненост на гърдите.
« Отговор #5 -: Януари 07, 2006, 09:59:07 am »
За напрегнати и болезнени гърди,една лекарка-мамолог ми препоръча да пия Вит.А 10 000 Е  и Вит.Е 100 мг  -  10 дни.
Пия Герикапс 10 дена (от 10 ден на МЦ).
През 3 месеца.
От тогава нямам проблеми с гърдите.
Ако искате може да пробвате.Тези витамини оказват влияние и на синтеза на половите хормони (т.е в случая са полезни)
Така че няма да навредят,а само биха помогнали.
Моята майка не може да ги пие има алергия към единия.Става и лошо и се подува(отича)-казвам го в случай че някой се почувства зле.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

mimss

• *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
болезненост на гърдите.
« Отговор #6 -: Януари 08, 2006, 15:24:13 pm »
Цитат на: denis
Тези витамини оказват влияние и на синтеза на половите хормони (т.е в случая са полезни)

Денис, въпросът е КАКВО влияние оказват. Ако, например, аз се боря със свръхсинтез на някой репродуктивен хормон, няма ли да ми навредят? Не вярвам да има някой вълшебен витамин, който да регулира хормоналния баланс като по учебник.

Иначе гърдите ме болят от 14 до 28 ден на цикъла всеки месец. И то така ме болят, че едва слизам по стълби. А на мъжкия се разрешава да се доближава до мен само с вързани ръце  :wink:
болезненост на гърдите.
« Отговор #7 -: Януари 08, 2006, 15:33:00 pm »
Здравей!
Аз имах такъв проблем с гърдите. При мен имаше високи стойности на естроген. Ходих на много лекари и на края един мамолог/ Д-р Стоименов/ от І-ва Гр. Б-ца София ми предписа Mdstodinon. Пих го по 3 месеца и 3 месеца почивах, направих два курса на лечение. Това са капки и ги пих : сутрин 30 и вечер 30.
Така освен че спряха да ме болят гърдите / между 14 и 28 ден/ ми се регулира и цикъла.
*

lady_11

• 3217
болезненост на гърдите.
« Отговор #8 -: Януари 08, 2006, 15:42:55 pm »
цитат : "А на мъжкия се разрешава да се доближава до мен само с вързани ръце" . Мимсо и аз миналия месец бях така.

Това за естрогена ми мина през ума и на мен ...
*

mimss

• *
  • 156
болезненост на гърдите.
« Отговор #9 -: Януари 09, 2006, 21:34:52 pm »
Хъъъъмммм.....

Ми, Лейди, взех и аз да си бия главата ....

Нали даже и проклетите миоми можело /версия само/ да се образуват заради излишъка на естроген....

Това къде съм чела, убийте ме, не помня...
*

lady_11

• 3217
болезненост на гърдите.
« Отговор #10 -: Януари 09, 2006, 21:37:09 pm »
Мимсо като та засека в чата, освен че ще пием виртуално ти вино, аз бира, щъ си говорим и за пустия естроген ...да ти кажа не ми се дискутира тук.
*

mimss

• *
  • 156
болезненост на гърдите.
« Отговор #11 -: Януари 09, 2006, 21:39:19 pm »
Харно  :D
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
болезненост на гърдите.
« Отговор #12 -: Януари 20, 2006, 15:59:23 pm »
момичета случайно и аз попаднах на тая дискусия и понеже от скоро нещо ми става та сам се притеснила( е силно казано) ама  ми е странно че поизпъкват вените напоследък( тоя месец по точно) може и да не съм забелязвала но аз сам от тези жени дето си обръщат внимание на тялото и гърдите по специялно. тоя месец като бях в овулация имах усещането че нещо ще ми изфръкне през зърното :)  беше доста странно и еи така като ся седя и се свивам сякаш с пинсета ми дърпат нещо през зърното и после мина до преди седмица и нещо пак стана ма по малко и гърдите доста ме наболяваха при допир и забелязах вените около зърната. стана ми страно щото знам че е  признак за бременност но днес ми маркира кафеникаво и знам че ще ми доиде та доста ми е странно с тия вени и това дърпане от зърното( болезнено при това) какво ще кажете?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
болезненост на гърдите.
« Отговор #13 -: Януари 20, 2006, 16:39:35 pm »
Здравей, naha!
Така по описание, надали някой може да ти отговори какво ти е.
По време на овулация и след това( през ЛФ),  с гърдите се случват какви ли не неща, и се чувства какво ли не.При всеки е различно.Проблема е какво чувстваш след М преди  овулация, понякога и когато си в М.(когато гърдите са спокойни). Тази скубеща болка около зърното е смущаващ  признак, когато не си  в овулация или след нея.Ако има такава , отиваш на мамолог.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naha

• 1474
болезненост на гърдите.
« Отговор #14 -: Януари 20, 2006, 16:46:22 pm »
денис ами тя според моите наблюдения тоя месец е около овуту и маи си права ако и другия месец е така ще я видя тая работа. мерсаж за бързия отг.
*
болезненост на гърдите.
« Отговор #15 -: Януари 26, 2006, 19:28:16 pm »
маи не е много хубаво от толкова рано да те болят гърдите аз бях така и се оказа че имам мастопатия съответно за да се оправя всички казват раждаи да а ма
болезненост на гърдите.
« Отговор #16 -: Януари 26, 2006, 22:49:22 pm »
Здравейте, включвам се в темата само да ви кажа че на мен лекарката ми препоръча да пия витамин А+Е. Подмагали стимулирането на половите хормони и имали благоприятно въздействие върху забременяването. С тези витамини обаче не бива да се прекалява, защото е възможно предозиране. Герикапс са 20 капсулки в опаковка, аз обикновено пия 10 дни последователно по 1 и после почивам 2,5 - 3 месеца. В упътването към препарат пише да се пие 20 -30 и после да се почине най-малко толкова време, колкото е траело приемането му. Не знам дали е случайно обаче в месеците, в които пия Герикапс, гърдите много ме болят  :roll:
  09.11.2007
*

Anonymous

болезненост на гърдите.
« Отговор #17 -: Януари 27, 2006, 00:17:38 am »
:) аз имах много голям проблем не само с гърдите, но и ставах много нервна и напрегната. прочетох в едно списание за Фемикур - никакви таблетки на билкова основа която регулирала хормоните. Не знам до колко какво регулира, но наистина от както ги пих мисля, че беше около месец гърдите въобще не са ме болели, а и вече съвсем не сам толкова нервна. Това беше преди около 6-8 месеца.
Мисля, че няма вреди – не са посочени противопоказания. Успех :)
*
болезненост на гърдите.
« Отговор #18 -: Януари 27, 2006, 00:20:03 am »
:oops: Не съм гост  :oops: забравих да се регистрирам
*

naha

• 1474
болезненост на гърдите.
« Отговор #19 -: Януари 28, 2006, 10:30:48 am »
абе и аэ така си мислех та ще направя един курс с витамини да видим какво ще стане :wink:  какво е това мастопатия maara? аз до сега проблеми с гърдите съм нямала та малко се притесних. вече обръщам внимание на всяка промяна па камо ли болка. малко параноиката ме гони вече :) поздрави на всички героини в тоя форум :comm: