0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

PCR test za hlamidii- kude?Kolko struwa?Spodelete opit PLS
« -: Ноември 27, 2004, 11:03:41 am »
Здравейте момичета,
Налага ми се отново да направя този тест и се чудя къде да бъде този път.Вие правили ли сте и къде?Каква е цената, която сте платили?
Ние го правихме и двамата в Медицинска и платихме към 65 лв. някъде. Сега обаче не ми се хвърлят пари на вятъра и мисля да правя само аз, но тъй като там лекатката , която го прави хич не ми вдъхва доверие искам да проверя има ли и някъде другаде възможност да се проведе такова изследване.

Ще съм благодарна на всякакво инфо по въпроса.
Re: PCR test za hlamidii- kude?Kolko struwa?Spodelete opit P
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2004, 11:51:33 am »
Кръвен тест за хламидии, струва към 17 лв., можеш да отидеш  в уф, как се казваше това, зад паметника "Левски", дето има статуя на майка с дете. Или на бул. Столетов, малко след затвора - също. Моят е от там.
Ама гинеколозите се дразнят от кръвните тестове.
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2004, 12:05:08 pm »
ОК ще го имам впредвид.Сещам се за кое говориш.
Генеколозите наистина се дразнят на кръвните тестове, защото по тях не можеш много да се ориентираш дали инфекцията е минала или в момента си я развиваш.Точно затова трябва се да правя PCR test.
Благодаря ти за отговора.
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2004, 12:20:43 pm »
Напротив, перфектно се ориентираш.
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Декември 17, 2004, 00:01:13 am »
Здравейте момичета! Пиша в тази тема за да не отварям нова,няма смисъл да хабя място :oops:  Много ще съм ви благодарна,ако можете да ме посъветвате...Значи,скоро ще започваме да бебеправим :oops: ,затова от известно време следя овулация,меря БТ,наблюдавам цервикална слуз,имам редовен цикъл,всичко изглежда нормално,нямам оплаквания-най-сериозното е било гъбички.Следващата седмица съм на преглед при гинеколожката ми,смятам да и споделя намеренията ни за бебче.Мисля си обаче да си направя изследване на...хламидия.Ужасява ме самата мисъл за това,но за мое успокоение мисля да го направя.Нямам оплаквания,но то това й е гадното на хламидията-не е нужно да имаш оплаквания...С мъжа ми сме заедно от 2 години,не използваме презерватив :oops: ,но преди това съм имала контакт,в който също не съм използвала :(  При мъжа ми няма никакви оплаквания,всичко е нормално,мисля си че ако имаше нещо,поне при него щеше да проличи...Моля ви,посъветвайте ме дали да направя това изследване,нужно ли е,все пак ако мога да си спестя някой друг лев-и без това ходя на частно и доста скъпо ми идва :oops: Но ако се налага разбира се,няма да се поколебая да дам колкото е нужно...Какво е вашето мнение? Много ще се радвам ако някой ми отговори...Лека вечер на всички и благодаря че ме изчетохте :oops:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Декември 17, 2004, 04:41:03 am »
Виж, моят съвет е да не подхождаш така. Не се тревожи излишно и не се изследвай. Човек не може да си изследва всичко, само защото съществуват такива изследвания.
Да не изреждам колко неща още би могла да си изследваш.
Не се вглеждай в себе си толкова, ами се обичайте.
Давайте на веселбите :lol: И всичко ще е наред. Успех.
*
Направи го
« Отговор #6 -: Декември 17, 2004, 06:35:38 am »
Това е първото изследване, което ми назначи гинеколожката. Не е скъпо, а е добре да се лекува навреме ако хламидията я има. И не се шашкай от резултата - лекува се с антибиотици и то не много време. Освен кръвен тест се взима и влагалищен секрет за изследване и доколкото знам, този резултат е по-достоверен ако инфекцията е прясна.
Освен това хламидията не се предава само по полов път - може и чрез хавлиени кърпи, допир, басейни и т.н, така че не мисли с кого и кога си имала контакт. Поне това е моя съвет, а ти си решаваш. Попитай все пак гинеколожката си доколко е необходимо на този етап!
Желая ти успех в бебеправенето и дано да се получи веднага  :D
*

Anonymous

« Отговор #7 -: Декември 17, 2004, 10:05:50 am »
Момичета,благодаря ви! Ще ви послушам...Весели празници и много любов-по това време се правят най-хубавите бебчета :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
До Гост
« Отговор #8 -: Декември 17, 2004, 12:12:48 pm »
Гост,

изследването за хламидии според мен е нещо, което е добре да си направите, дори и да не планирате бебета!
Хламидиите не се предават само по полов път, може да не показват симптоми много дълго време, и увреждат много органи, освен репродуктивната система.
Има ли смисъл да се чака евентуално с години, за да установиш един ден, че имаш проблеми със зрението, например, и да е вече късно?
Не бих съветвала да се пропусне това изследване, не е нито толкова скъпо, нито е натоварващо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Декември 17, 2004, 13:42:40 pm »
Ама човек наистина не може да си изследва всичко, което се изследва :lol:  :lol:  :lol: .
Тя дори не е започнала още опитите!!!
Възможно е да забременее още от първия път. По всяка вероятност е здрава.Дано.
Момичета, ние сме обременени. Не забравяйте това.
Нека се забавлява. И да не се вглежда.
Е, разбира се всеки сам решава.
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #10 -: Декември 17, 2004, 13:57:47 pm »
Лали, това, което исках да отбележа, че изследването за хламидии не е свързано с опитите за забременяване!
Хламидиите са честа инфекция и водат до много и разнообразни вредни последици.
Както е редно един път годишно да си направиш цитонамазка и кръвна картина, така според мен е въпрос на здравна култура да си направиш и такова изследване.
Особено, пък ако е тръгнала вече да мисли за забременяване.....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #11 -: Декември 17, 2004, 14:44:19 pm »
Mомичета...като се замисля,не ми коства кой знае какво да си направя изследване-наистина не е скъпо и не е сложно,така или иначе ще ходя на лекар,защо да не ми вземе и секрет за това.Ако има-нещо-да се знае от рано.Но ако няма-още по-добре.Вредите които нанася хламидия са наистина големи,така че по-добре ако има проблем-да знам още в началото,вместо да пропилявям месеци в опити,които може да са безуспешни...ох,малко далеч отидох-още не сме започнали,а определих какво ще стане :lol: Искам да кажа,че ще го считам за профилактика-като цитонамазката.Лали е права-още не съм започнала с опитите и не трябва да изпадам в паранои.Но все пак,за мое успокоение най-вече няма да е лошо да си направя изсл. Благодаря ви момичета,страшно отзивчиви сте и помагате много! Целувки!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Декември 17, 2004, 15:34:53 pm »
Цитат на: jam
Лали, това, което исках да отбележа, че изследването за хламидии не е свързано с опитите за забременяване!
Хламидиите са честа инфекция и водат до много и разнообразни вредни последици.
Както е редно един път годишно да си направиш цитонамазка и кръвна картина, така според мен е въпрос на здравна култура да си направиш и такова изследване.
Особено, пък ако е тръгнала вече да мисли за забременяване.....

Вярно е, но човек не се изследва за СПИН, Васерман, трихомони, камъни в бъбреците, холестерол, бактерии, не си прави ренген на дробовете, стомаха, зъбите, туморни маркери, левкоцити, утайка, скенер на главата, ултразвук на щитовидната жлеза и т.н. само защото може да е болен евентуално.
Джам, харесвам те. Споря по принцип.
*
« Отговор #13 -: Декември 17, 2004, 15:48:44 pm »
Лали  :D
Ако знаех, че има такава инфекция, която няма изразени симптоми преди да започна опитите, въпреки че не планирах бебе щях да се изследвам  :D  Ама като нема кой да ми каже  8)
За повечето от тези изследвания съм се изследвала (СПИН, Васерман, трихомони, камъни в бъбреците, холестерол, бактерии, ренген на дробовете, стомаха, зъбите, левкоцити, утайка, ултразвук на щитовидната жлеза, ЕКГ, цитонамазка, кръвна захар, хемоглобин, УНГ, очен преглед  и още много други, които не си написала)  принципно това се включва и трябва да се включва в ежегодните профилактични прегледи! Във фирмата, в която работя това се прави всяка година! Така, че май е важно да се прави от всеки.
А преди бременност пък има един куп допълнителни изследвания , които трябва да са направят, но не всички гинеколози добросъвестно ги изписват. Отделно малко жени посещават гинеколог при планиране на бременност.
Пренатален скрининг, женска консултация
Ако забеляза и хламидията е сред тях! Не говорим, когато има проблем, а винаги когато се планира бременност!!!

Здравната ни система е пълен провал, а здравната ни култура просто я няма никаква! И затова за съжаление нямаме вина ...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Декември 18, 2004, 10:25:22 am »
Момичета, обременени сме.
Не карайте другите, които може би ще имат щастието да успеят бързо да се вманиачават.
Вече и аз започвам да си изследвам какво ли не. :evil:
Вече и аз съм обременена :(
Но не съм съгласна една здрава жена, дори незапочнала опитите за забременяване да се вглежда толкова.
Един профилактичен преглед е достатъчен.
Ще психяса и тя като нас.
Всички признаваме за влианието на стреса, нали?
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #15 -: Декември 18, 2004, 12:19:29 pm »
Цитат на: Lali
Ще психяса и тя като нас.

Лали, аз също те харесвам, но не говори в множествено число, моля те. Аз лично не се чувствам ни най-малко психясана или обременена...  :)

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #16 -: Декември 18, 2004, 12:40:53 pm »
Добре де,  едвам ме убедихте :lol:  :lol:  :lol:
Няма да си развалям отношенията за едни хламидии :lol:  :lol:  :lol:
Да си направи!!!
И само аз съм психясала и обременена. :lol:  :lol:  :lol:
Всички сте весели и щастливи.
Аз съм весела и щастлива, весела и щастлива съм, весела и щастлива съм, весела и щастлива съм, весела и щастлива съм...
Защо ли нещо не си вярвам много, много...?