0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Може ли да навреди спорта?
« -: Януари 06, 2006, 19:43:07 pm »
Чудя се от известно време дали при евентуално забременяване спортът може да навреди в началните месеци?  Обикновено минава известно време преди да се разбере за бременността. Предполагам, че много от вас посещават фитнес  залата, играят аеробика, каланетика и т.н. Понеже аз ходя на аеробика и винаги след това и на сауна, та затова се чудя дали е опасно при евентуална ранна бременност. Четох по въпроса, но навсякъде дават препоръки за по-късните месеци, не се споменава за ранната бременност, когато още незнаеш или не си сигурен в това.
Затова ако знаете нещо по въпроса, ще съм благодарна ако споделите.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Януари 06, 2006, 19:44:58 pm »
Аеробика може, сауна през втората половина на цикъла - не.
*
« Отговор #2 -: Януари 06, 2006, 20:01:51 pm »
Благодаря ти за бързият отговор :)
« Отговор #3 -: Януари 09, 2006, 10:51:41 am »
Мисля казват, че ако си спортуваш редовно, няма проблем. Аз лично спрях и фитнеса и какво ли още не (от което не се чувствам много добре), но за сауната съм съгласна с Лали!
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Януари 09, 2006, 10:55:19 am »
Абе който си спортува, да си спортува.
Аз спрях да танцувам по купони първите месеци белким стане, ама - не.
« Отговор #5 -: Януари 09, 2006, 14:08:38 pm »
Ами моята треньорка по аеробика /за сега бивша  :lol: / ходеше с корема почти до последно, само дето последните месеци беше хванало едно от момичетата да скача. Иначе що е упражнения  по земята се пънеше и то и двата часа на ден където са. Така че си е до организъм и до плод....
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #6 -: Януари 09, 2006, 16:29:34 pm »
е как го обясняваш това за сауната.
аз бях на сауна скоро и имаше една бременна, в напреднала бременност. нищо не я попитах, не я познавам.
за мъжете - знам, никаква сауна. но за мен?????  :oops:
*
« Отговор #7 -: Януари 09, 2006, 16:54:25 pm »
Заради високите температури предполагам.
Същото знам и за масажите, особено антицелулитните - тялото се загрява.
« Отговор #8 -: Януари 09, 2006, 17:44:22 pm »
Мисля, че сауната е противопоказна заради загряването. Както и физиотерапията била - така ми каза личната, като я питах за дископатията.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #9 -: Януари 09, 2006, 17:52:51 pm »
загрява се само кожата, температурата на тялото не се вдига
по- опасно е ако се вдигне температура от настинка или инфекция
*
« Отговор #10 -: Януари 09, 2006, 23:22:22 pm »
Може и наистина само температурата на въздуха да се вдига, но във всички книги за бременни ходенето на сауна се забранява за разлика от спортуването с изключение на някой опасни спортове, напр. езда, гмуркане и др.

« Отговор #11 -: Януари 10, 2006, 08:59:21 am »
Има Пилатес, Йога, аеробика за бременни :P -явно проблеми относно спорта няма, дано да няма и проблеми от друго естество.... :wink:
*
« Отговор #12 -: Януари 10, 2006, 11:02:51 am »
сауната може да доведе до прекратяване на бременността или поврежда зародиша. знаете ли?
*
« Отговор #13 -: Януари 10, 2006, 11:45:22 am »
Един път в сауната бях заедно с една докторка и я попитах дали е опасно за бременните да ползват сауната. И тя каза, че може да се играе аеробика, каланетика и др. като се внимава със силовите упражнения, но сауната е категорично забранена. Разбира се можеш да спортуваш ако нямаш някакви проблеми.
И точно това ми беше въпросът - ако случайно забременееш без да очакваш и без да знаеш, дали можеш сам да си предизвикаш проблеми. Е, ясно е, че във втората половина на цикъла не трябва да се ползва сауна.  Така и ще направя.