0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Доктор Павлова
Работи в първи Диагностично-Консултативен Център (ДКЦ)в Сливен,стая 35.Без записване,всеки си чака реда
Занимава се със стерилитет вече 20 години
Към нея ме насочи братовчедка ми,която  беше със СПКЯ и хламидия в последствие с полуизрязана дясна тръба,2/3 от десен яйчник и 1/3 от ляв яйчник.Посещавала я е два месеца поред,на третият забременя със яйцеклетка от1/3 ляв яйчник
и сега има 11 годишен прекрасен син.
Докторката според мен е много добра-изслушва,преглежда мануално и на вагинален узи,дава снимка от УЗИ-то и обръща внимание на пациента -като отделя около 30 минути време  на пациентка.Носете си всички изследвания,тя ще ви каже мнението си по въпроса.Таксата й е 30 лева- общо за 2та прегледа.Отделно тя правила и цветни  снимки.
Когато излязох от кабинета й ,навън чакаха 16 момичета 13 от тях видимо бременни.Седнах и ги заразпитвах-голяма част от тях са се борили със стерилитета с години-3-7 години и почти всички от 5 месеца до 1 година след прегледи и лекарства предписани от нея са забременели.А диагнозите им бяха най-разнообразни-СПКЯ,ЛУФ,кратка ЛФ,лош мъжки фактор.
Знам ,че от този регион има доста жени ,които се борят отчаяно със стерилитета.За това ви давам тази докторка с надеждата,че може да помогне на всички ВАС.Успех момичета :P
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Много добър лекар за жените от Бургаска област
« Отговор #1 -: Януари 06, 2006, 19:59:19 pm »
Да не е същата, за която ти написа:
     "...Бях си в БГ,посетих една страхотна докторка в провинцията и според нея при подобен цикъл няма овулация.(разгледай моя от предният месец)
Та тя казва,че за да има ову трябва да е налице покачване на температурата поне с 0,4 градуса и да се запази такава почти до края на цикъла,отделно ,че след това намерих и подобна статия потвърждаваща тази разлика.
А в същото време тук се обявява 0,2 градуса? ..."?

Ако е същата, дай и линк към "бременните графики" на ФЕРТИЛИТИФРЕНД, за да види какви невероятни има.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Януари 06, 2006, 20:21:16 pm »
Аз пък незнам без личен опит при конкретния доктор защо се нахвърляте срещу лекарите изнъв РЕППОДУКТИВНИТЕ ЦЕНТРОВЕ. Тук се спрягат няколко имена ... и какво ? С тях възможностите се изчерпват ли?
Благодаря съм да ми каже виден репродуктивен специалист , забременил доста от този форум, че трихомоните не пречат на забременяването. Доколкото наблюдавам май инфекциозните заболявания за него нямат значка , до там че да прави арт процедура  при ерозио
Аз лично си ходя в кварталната поликлиника. Вярно е, че чакам и че сме бременни и небременни в един кюп, но кагота влезеш за своя си проблем ти се обръща внимание. А  на опашката докато чакаш виждаш каво е и на практика  етикетът на безплодието и го осъзнаваш. Вярно е, че докторката ми не е специалист по стерилитет, но й вярвам, повече от други "специалисти". Защо ли ? Ще ви спестя повече излияния.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Януари 06, 2006, 20:28:09 pm »
Аз не съм защитник на лекарите само от репродуктивните центрове.
Има много добри лекари навсякъде.
Просто твърдението на тази лекарка е невярно.
« Отговор #4 -: Януари 06, 2006, 20:28:23 pm »
Да ви пази господ точно от тая докторка и от такива като нея,която иска да прави същите неща който други лекари преди нея са ви ги направили ама нали трябва да ти поиска пари.
« Отговор #5 -: Януари 06, 2006, 20:37:07 pm »
Цитат на: butterfly
Да ви пази господ точно от тая докторка и от такива като нея,която иска да прави същите неща който други лекари преди нея са ви ги направили ама нали трябва да ти поиска пари.

Скъпааа,
аз много ясно съм написала "да си носите изследванията"
Тя не иска да си правите нещо което вече го имате
Просто когато те преглежда,и след това преглежда изследванията ти ,добива по-ясна представа за евентуалната диагноза и предписва съответното лечение.
« Отговор #6 -: Януари 06, 2006, 20:44:34 pm »
Скъпааа,точно и ясно съм разбрала какво си написала и не сме ходили без изследванията си.
« Отговор #7 -: Януари 06, 2006, 21:55:47 pm »
Цитат на: butterfly
Скъпааа,точно и ясно съм разбрала какво си написала и не сме ходили без изследванията си.

Ами обикновенно ,когато се взема отношение по някакъв въпрос,се говори на базата на съответен опит,а не просто така наизуст.Има безскрупулни лекари ,има и добри лекари.А форумите се отварят за да споделяме мнения и възгледи и да се предпазваме от губене на време и средства по некадърни лекари.Именно и затова споделям мнението си с останалите,защото по този начин може да помогнем на някои момичета.
« Отговор #8 -: Януари 06, 2006, 22:37:15 pm »
Скъпа Илияна съгласна съм с теб ,че форумите са за това,но ако ти лично не си постигнала желания резултат от тази докторка те моля да не я хвалиш така,зашото изглежда че си неина позната която и прави реклама,а аз и много мои приятелки и познати сме имали възможността  да ни лекува и знаем отлично какви методи предлага.С най-добри чувства ти го казвам ,а не да се дразним.Нека който е постигнал мечтата си той да разкаже тук историята си.
« Отговор #9 -: Януари 07, 2006, 00:05:25 am »
Аз нямах възможността да ме лекува,по простата причина,че научих твърде късно за нея и не разполагах с време.(живея в Германия)
Но от всичките доктори,които съм обиколилила в Бг и по чужбина,тя е първият доктор,който ми обръща повече внимание и разговаряме свободно без никакви преструвки и премълчавания.Също така,тя е първият лекар,който ми подсказа,че по всяка  вероятност се касае за начален стадий на ЛУФ синдром.Така поне придобивам известна ориентация какво точно не е наред при мен и да предприема съответните мерки за лечение.
Съжалявам,ако не се е получило нищо при теб и твоите приятелки,но може би вие имате и някакви други все още неизвестни ви проблеми.
А бих желала ти да видиш колко народ имаше пред кабинета й ,при условие,че на същият етаж работиха още 3ма лекари.
И между другото не правя реклама,а споделям наблюдение,на базата на мненията на бременните жени пред кабинета й.
Имаше една поговорка:"Когато фактите говорят ,дори и боговете мълчат"
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #10 -: Януари 07, 2006, 20:07:48 pm »
Илияна - тя ли те е правила въпросната фоликуметрия , за която описваш в дневника си?
« Отговор #11 -: Януари 07, 2006, 22:44:41 pm »
Цитат на: lady_11
Илияна - тя ли те е правила въпросната фоликуметрия , за която описваш в дневника си?

Последната ми фоликуметрия беше при тази лекарка
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Януари 08, 2006, 10:13:04 am »
хм... така...
аз бих апелирала да подхождаме с повече сдържаност, резервираност и разум, когато препоръчваме лекари на други хора!
Илияна, ти реално не си се лекувала при тази лекарка и както се отбеляза по-горе - нямаш постигнати някакви реални резултати при нея, а и всички знаем, че си в Германия, не в Бургас.
това, че си я посетила няколко пъти и от приказки ти е направила добро впечатление, все още не е повод за "горещи препоръки".
разбери, тия неща са много тънки, деликатни, а в същото време - много важни... трябва да бъдем по-сдържани и разумни!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #13 -: Януари 09, 2006, 11:06:03 am »
Този форум е направен, за да може всеки да изкаже мнението си и не смятам, че е нужно да се упреква който и да било, че е доволен от определен лекар. Мисля си, че тази лекарка явно е помогнала на много жени от провинцията и вероятно би им била от помощ, защото не всички имат възможност да пътуват за всяко нещо до София или Варна.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #14 -: Януари 10, 2006, 17:45:18 pm »
Ама,разбира се,че всеки има право на мнение по въпроса за лекуващите ни лекари.Няма нищо лошо в това,че Илианчето е решила съвсем добронамерено да препоръча лекар на нас ,живеещите в Бургас и околността.Все пак ние не можем да се похвалим с добре лекари тук в града.Вярно не се е лекувала при нея,но какво от това.все пак повечето от нас се насочваме към препоръчани от приятелки лекари.При мен също е така.След 5 години обикаляне из страната по лекари и врачки,наши приятели се сдобиха с вече 2 дечица след посещение на един лекар в Бургас.Интересното е,че приятелката ми е забременяла / според термина / още на 10-тия ден след приема на лекарствата,които доктора и назначил на първия преглед.И сега за тях той е най-добрият.И аз сега се насочих право към него.Но няма гаранция ,че на мен ще помогне,нали?
« Отговор #15 -: Януари 10, 2006, 20:32:35 pm »
Ето затова не бива да се ходи при тази докторка:
Цитат
И ето ги невероятните данни:
9ти декември първи ден на цикъла:
16ти декември 8ми ден-20мм фоликул на десен яйчник
23 декември -15ти ден-15мм фоликул на десен яйчник
30 декември- 22ри ден-3 10мм фоликула на десен яйчник
2ри януари - 25ти ден-пуснах си прогестерон,който за всеобщо учудване се оказа в нормата
3ти януари-- 26ти ден -24мм персистиращ фоликул на ляв яйчник,съмнения за начална фаза на ЛУФсиндром

Фоликули, които растат наобратно. И невидян фоликул в ляво, който е станал на киста.
*
« Отговор #16 -: Януари 11, 2006, 12:43:11 pm »
Naiema,направихте ли спермограмата?Надявам се да са добри резултатите. :)
« Отговор #17 -: Януари 11, 2006, 21:42:26 pm »
Цитат на: little_rabbit
Ето затова не бива да се ходи при тази докторка:
Фоликули, които растат наобратно. И невидян фоликул в ляво, който е станал на киста.

Зайо,в рамките на добрият тон ,бих те посъветвала ,да четеш внимателно преди да коментираш.Пояснила съм,че само на последната фоликуметрия бях при нея.
А и не виждам никаква логика фоликулите да растат наобратно.
На 8ми ден съм имала 20мм,пораснал е достатъчно,и се е спукал.
На 22 ден организма ми започва да се подготвя за следващият цикъл.
Надявам се си чела,че жената отделя доста фоликули (респективно яйцеклетки) в рамките на около 1 един месец,но само един от тях дава годна за оплождане яйцеклетка.
А този 24мм персистиращ фоликул,тя ми го откри.И доста осезамо усетих пукането му  5 дена по-късно.
Така че,не виждам зашо да не е добър лекар?При условие,че е помогнала на доста жени и се занимава вече 20 години със стерилитет.
 А и никъде не е казано,че добрите лекари ,трябва да са само в София,нали?
« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 06:44:33 am »
Илиана, не съм престанала да спазвам добрия тон  :D

Добри лекари има във всеки град, вероятно. Чувала съм за перфектни специалисти по лапаро в ... (забравих къде), а и не само такива. Бе, има. Никой никога не е казал, че добрите са само в София.

Пак помисли - след един, само един преглед дали трябва да хвалиш така ожесточено въпросната лекарка. По-добре изчакай, прецени и тогава кажи - да, тази е добра и си заслужава да се ходи при нея ;)

Цунки  :balk_21:
« Отговор #19 -: Януари 12, 2006, 11:07:52 am »
Цитат на: little_rabbit

Пак помисли - след един, само един преглед дали трябва да хвалиш така ожесточено въпросната лекарка. По-добре изчакай, прецени и тогава кажи - да, тази е добра и си заслужава да се ходи при нея .
 Да,така е.Посетила съм я само веднъж,но нещата които тя откри ми вдъхват надежда ,че най-после един лекар съзря причината за моят проблем и съответно да се започне лечение за отстраняването му.Ще я посетя отново през лятото-но да се надяваме,че дотогава,нещата ще се нормализират при мен.
А с риск да се повторя ,отново цитирам:"Когато излязох от кабинета й ,навън чакаха 16 момичета 13 от тях видимо бременни.Седнах и ги заразпитвах-голяма част от тях са се борили със стерилитета с години-3-7 години и почти всички от 5 месеца до 1 година след прегледи и лекарства предписани от нея са забременели."
Това мисля,че е един добър показател за успеваемостта  на един много добър доктор