6 процента - дрън дрън... чак па толко точно да ви го сметнаха... глупости са това!
питащата, разгледай хубаво линка, който ти е дала Лали - накрая на статията има табличка със СРЕДНИ проценти на успех при инсеминация СПОРЕД ВИДА НА СТИМУЛАЦИЯТА и СПОРЕД ВИДА НА ПРОБЛЕМА, заради който се прави инсеминация!
хайде да ти дам задачката така, че да ти стане по-ясно:
1 случай: дават да кара кола на човек, който никога не е карал, и го пускат по цариградско шосе в 9 сутринта - каква е вероятността да катастрофира? много голяма е!
2 случай: дават да кара кола на човек с 30 годишен стаж като шофьор и го пускат по цариградско шосе в 9 сутринта - каква е вероятността да катастрофира? много малка е!
сфащаш ли разликата? зависи поради какъв точно проблем се предлага инсеминация, как е проведена тя - със стимулация или без, с каква стимулация, таймирана ли е добре, как е обработен еякулата, каква е възрастта на партньорите и т.н.
разбира се, клиниките си имат и средна успеваемост общо за тоя вид процедури - държа да кажа на NERI, че тази средна успеваемост в никакъв случай не е 6%!
а да питаш дали някой е забременял по тоя начин е смешно... та това не е някакъв супер нов метод, дето се прилага от вчера и още няма данни някой да е успял с него! това си е стар, добре познат метод за асистирана репродукция и има много успех, разбира се, ако се прилага при съответните показания. (ако са ти запушени тръбите, можеш да се инсеминираш до припадък, няма да стане).
и за конец - аз съм забременявала 2 пъти чрез инсеминация.
и не съм единствената, от пишещите тук....
(ох, май и тоя репертоар ше си го слагам на сигнатура вече...)