0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

колко гаранция има инсеминацията
« -: Януари 08, 2006, 14:09:46 pm »
Колко гаранация за успех има при метода инсеминация? Някой успял ли по този начин? :roll:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1 -: Януари 08, 2006, 14:24:42 pm »
Има успяли.
Гаранцията общо взето е Франция. Зачатие  освен Господ не може никой доктор  да ти гарантира на 100% че ще се случи.
« Отговор #2 -: Януари 08, 2006, 14:38:10 pm »
Ами не помня в цифри процента, но мисля, че го изравняваха с процента при естествено забременяване при хора без проблеми.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #4 -: Януари 08, 2006, 15:33:17 pm »
Аз правих 2 този цикъл.Обясниха ми че процента е малък.6 на 100.Дано ние да сме в тези 6.УСПЕХ
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Януари 08, 2006, 18:41:50 pm »
6 процента - дрън дрън... чак па толко точно да ви го сметнаха... глупости са това!

питащата, разгледай хубаво линка, който ти е дала Лали - накрая на статията има табличка със СРЕДНИ проценти на успех при инсеминация СПОРЕД ВИДА НА СТИМУЛАЦИЯТА и СПОРЕД ВИДА НА ПРОБЛЕМА, заради който се прави инсеминация!

хайде да ти дам задачката така, че да ти стане по-ясно:

1 случай: дават да кара кола на човек, който никога не е карал, и го пускат по цариградско шосе в 9 сутринта - каква е вероятността да катастрофира? много голяма е!
2 случай: дават да кара кола на човек с 30 годишен стаж като шофьор и го пускат по цариградско шосе в 9 сутринта - каква е вероятността да катастрофира? много малка е!

сфащаш ли разликата? зависи поради какъв точно проблем се предлага инсеминация, как е проведена тя - със стимулация или без, с каква стимулация, таймирана ли е добре, как е обработен еякулата, каква е възрастта на партньорите и т.н.

разбира се, клиниките си имат и средна успеваемост общо за тоя вид процедури - държа да кажа на NERI, че тази средна успеваемост в никакъв случай не е 6%!

а да питаш дали някой е забременял по тоя начин е смешно... та това не е някакъв супер нов метод, дето се прилага от вчера и още няма данни някой да е успял с него! това си е стар, добре познат метод за асистирана репродукция и има много успех, разбира се, ако се прилага при съответните показания. (ако са ти запушени тръбите, можеш да се инсеминираш до припадък, няма да стане).

и за конец - аз съм забременявала 2 пъти чрез инсеминация.
и не съм единствената, от пишещите тук....

(ох, май и тоя репертоар ше си го слагам на сигнатура вече...)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: колко гаранция има инсеминацията
« Отговор #6 -: Януари 08, 2006, 18:52:42 pm »
Цитат на: pali
Колко гаранация за успех има при метода инсеминация? Някой успял ли по този начин? :roll:

Може би трябва да уточним, че "гаранция за успех" няма. Ако някой ти дава гаранция, значи е мошеник. Има само средностатистически проценти вероятност, които зависят от ред параметри - jam ти е написала някои от тях.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Януари 08, 2006, 21:46:51 pm »
Не знам Jam.Mоже и нарочно така да са ми казали.Първо да се застраховат и 2-ро да не храня много  надежди.
И аз съм в процес на очакване-ще ли е станало или не след 2те ми ицеминации .Все си мисля че не е.Днес БТ ми спадна малко и съм с ПМС.Но и да не е -не се отчаивам,ще опитаме пак. :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Януари 08, 2006, 21:50:49 pm »
Точно така си мисля и аз, Мели. Гаранция няма и не може да има.
За това ми беше предишния постинг. Завсиси от параметрите на самата симптоматика и забоболявания при двойката, зависи от преценката на лекуващия лекар , зависи от качеството на извршване на процедурата включително материалната база за това , засиви от  терапевтичния подход след процедурата, от много неща зависи....
*

jam

• *
  • 14924
Re: колко гаранция има инсеминацията
« Отговор #9 -: Януари 08, 2006, 23:32:27 pm »
Цитат на: Meli

Може би трябва да уточним, че "гаранция за успех" няма. Ако някой ти дава гаранция, значи е мошеник.

тъй де, но от начина, по който се е изразило момичето, става ясно, че е имала предвид "каква вероятност, какъв шанс за успех"...  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

благодаря момичета
« Отговор #10 -: Януари 16, 2006, 00:03:43 am »
Благодаря за отговорите момичета. Както виждам на някои от вас дори им се струва абсурден и смешен въпроса ми, но за мен съвсем не е така. За този метод чух съвсем на скоро и то от моя приятелка. Съпругът ми е на близо 50 , а аз на 35 год. тъй , че гоним може би последния влак след толкова години.... За мое най голямо съжаление в момента нямаме възможност за инвитро..., макар че има дни в които си мисля , че съм готова на всичко, дори да продам душата си , само да имаме милото , желано дете...
Не знам как ви звучи това , но за мен е единствената мечта /след здравето на любимите хора/ от много години на сам.
От сърце ви желая щастие и късмет.
На себе си също.
« Отговор #11 -: Януари 16, 2006, 09:42:48 am »
Pali, не се плаши :) Прочети внимателно статистиките горе, порови се повече и в сайта - има и много други добри статии, посветени на инсеминациите, както и при какви показания е подходящо да се ползва този метод. Инфото е много подробно и когато аз тръгвах по този път, ми беше страшно полезно за ориентация. И не се страхувай да питаш, нито пък се притеснявай за възрастта - имаш и каки тук, които са постигнали успех:) Аз съм на 31 и също съм от забременелите след инсе, от 3-ти път в рамките на около година, стискам палци и ти да минеш оттук за кратко!

NERI, много късмет и на теб, дано всичко е наред. Ако инсетата ти са били 2 в един цикъл, брой ги като едно - вероятно сте повторили процедурата преди и след пукането на фоликулите, ама това си е един цикъл. Иначе много страшни ще излязат статистиките:)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

jam

• *
  • 14924
Re: благодаря момичета
« Отговор #12 -: Януари 16, 2006, 11:17:45 am »
Съпругът ми е на близо 50 , а аз на 35 год. тъй , че гоним може би последния влак след толкова години.... За мое най голямо съжаление в момента нямаме възможност за инвитро...

мисля, че ти имаш много объркани представи за нещата и се нуждаеш от консултация с добър специалист по репродуктивна медицина.
защо си мислиш, че трябва да правите инвитро? защото мъжът ти е възрастен ли? или защото ти си на 35 ли? няма такова нещо!
но правилно си доловила, че време за губене нямате и двамата.
затова - ето ти моят съвет:

отиди в клиника по репродуктивна медицина - препоръчвам www.ivf.bg или www.invitro-bg.com.
(предупреждение - не си мисли, че в тези клиники се прави само инвитро!)

запишете си час за първоначална консултация. изложете си случая - какво сте правили досега. нека мъжът ти направи спермограма. нека се види какво е положението с хормони, овулация и проходимост на тръбите при теб.
ако всичко ви е наред, за какво инвитро става дума? най-многото да ускорите процеса на зачеването чрез няколко добре таймирани инсеминации...
а пък ако се установи проблем някъде - вече ще се лекува нещо конкретно. възрастта сама по себе си не е показание за инвитро или инсеминация - тя е показание за активизиране на двойката и за вземане на мерки!

успех!