0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какво ви е мнението за д-р Коларов?
« -: Януари 08, 2006, 19:14:14 pm »
Здравейте момичета,
моля ви, ако имата мнение за д-р Коларов да го споделите. Моят лекар ме насочи към него, защото бил специалист по ендокринна гинекология. Но тъй като минах през доста лекари, включително и през някои прехвалени, които, смея да твърдя не ми помогнаха особено, че даже и ми навредиха, сега подхождам доста скептично.
Вече наистина незнам на къде да се насоча, знам че не е добре да сменям много лекари, но като виждам, че тъпча на едно място се налага. Повече от 2 години само изследвания на хормоните, какви ли не лекарства и пак изследвания, и пак лекарства...Но понеже имах доверие в лекарите, не предприех нищо на своя глава. След като намерих този сайт открих колко грешно са ме "лекували". Как да имаш доверие след това? Аз съм със СПЯ, през септември ми правиха лапароскопия във ВМА. После поредния курс на стимулация с Клостилбегит, уж има овулация, но резултат - не. На поредната консултация миналата седмица д-р Стоев ми препоръча да се консултирам с Д-р Коларов. Затова ви моля да споделите впечатленията си за него - надявам се най-после да попадна на лекар който си разбира от работата и не работи на принципа проба-грешка.
Предварително ви благодаря!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #1 -: Януари 08, 2006, 22:30:11 pm »
ако става въпрос за георги коларов аз лично не бих казала че съм доволна. явно д-ра е доста зает и поради това е и доста разсеян. аз ходих при него 8 месеца (сравнително редовно) и затова време той нито ми научи името, нито случая. всеки път като влезнех при него ме питаше коя седмица съм бременна :? . съгласна съм че не може да запомни чак всичките си пациентки, но поне да водеше досиета на по-често появяващите се. освен това редовно се случва във стаята да има повече от една пациентка. веднъж ни беше вкарал 4 наведнъж за преглед. едната беше доста възрастна (ок.55-60 год.). още се чудя как не умря на място като ни накара всичките да се подготвим за преглед едновременно. една позната ходи при него на частния му прием и е доста доволна. обаче като съпоставих някои неща с нея изглежда че ни и лекува по един и същ начин. а пък на мен ми се струва че не ни е съвсем еднакъв случая...та така...ти си реши.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #2 -: Януари 09, 2006, 10:17:13 am »
Аз съм доволна в общи линии от Коларов - видя какво сме направили до момента и направи план какви изследвания още да се направят. Минуси - не разбира от мъжки фактор, понякога не се задълбочава чак толкова в резултатите от изследванията; а направо предписва лечение. За хормонални проблеми предполагам е добър.
Успех!
Благодаря ти, Бени!

Хубав Въпрос
« Отговор #3 -: Януари 09, 2006, 15:30:42 pm »
Браво за идеята да се обсъждат докторите с имента им, защото и при тях пазарната икономика е в пълна сила и ако искат да печелят добре, трябва да си защитават реномето, а не да го удрят на печалбарство в даден момент.
Добре ще бъде ако това стигне и до тях, да си следят рейтинга и да си правят изводи.
И аз като Lilly останах с впечатлението че е доста разсеян. А аз съм ходила само на частен прием. Решението, което намерих е да се подготвям предварително с въпросите, които искам да му задам и да питам. Докато не отговори. Ако не питаш, гледа да те разкара по-бързо.
Освен това ми направи лошо впечатление веднъж, когато нямаше възможност да дойде на частния си прием, беше оставил съпругата си да преглежда - също гинеколожка, но не известна.

От друга страна - признавам, той беше първият който се сети да ми изследва хормоните, до тогава просто ми даваха хапчета на сляпо.
*

tusana

dr.kolarov
« Отговор #4 -: Януари 09, 2006, 15:42:39 pm »
здравейте и от мен, аз мисля че е старшно подготвен и знаящ специалист и не съм съгласна, че претупва хората особенно ако сте на частният му прием.лошото че много се чака при него, но навсякъде се чака ако става дума за добър лекар.а някой знае ли дали  сега работи, че беше отсъствал миналата седмица.успех на всичките.
*
« Отговор #5 -: Януари 09, 2006, 20:40:06 pm »
Благодаря на всички, които отговориха на вапроса ми. Да поясня - да, за Д-р Георги Коларова става дума. И аз си бях записала час миналата седмица, но след като аз и още 7-8 жени чакахме упорито, се оказа, че няма да дойде. Е, хубаво, на всеки се налага понякога, човешко е. Но да се беше обадил поне. Все пак и нашето време е ценно, и ние ходим на работа и имаме и други ангажименти. Жена му се обади, че ще поеме пациентките. Тръгнах си, все пак ми бяха препоръчали него, не жена му. А мисля, че от гинеколог до гинеколог има огромна разлика.
А относно обменянето на впечатления за лекарите, смятам, че от това ние, пациентите, можем само да спечелим. Аз лично загубих много време в лутане от един на друг "специалист". А мисля, че като си даваме парите имаме право да искаме качествено обслужване, внимание и човешко отношение. С две ръце съм "за" добрите лекари да получават добро заплащане, все пак не се става лесно добър специалист. А и те само ще спечелят от споделените добри впечатления. Съгласна съм щом трябва да плащам и по 40 лв. за преглед, макар че съм осигурена, но да има нещо насреща, а не да ме мотаят месеци, та даже години, за да оставя повече пари в кабинета. Грехота е!!!
В тази връзка, ако имате добри впечатления от някой друг гинеколог, занимаващ се с хормонални проблеми, мисля че за много от нас ще е полезно, ако ги споделите.
*

tusana

dr. kolarov
« Отговор #6 -: Януари 10, 2006, 08:17:24 am »
добро утро, а дали знаеш  елли случайно до кога ще отсъства и дали вече записват часове за тази седмица. а жену му не става ли , нещо знаеш ли по въпроса.благодаря предварително, аз събирам информ. за една близка.
*
« Отговор #7 -: Януари 10, 2006, 19:02:58 pm »
Здравей Тусана,
не знам дали Д-р Коларов е на работа, а за жена му нямам никакво мнение.  Моето колебание е между него и д-р Тимева, тя работи при Щерев. Препорача ми я една приятелка, ходих при нея миналата седмица и останах с много добро впечатление. Мненията, които прочетох за Коларо май наклониха везните в нейна полза. Дано не греша този път. Силно се надявам най-после да попадна на точния лекар. Знам че не е добре да сменяш лекаря, но като видиш че се въртиш в омагьосан кръг, това е единствения вариант. Но вече ми писна да ги сменям. Ти имаш ли някаква информация за нея?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Януари 10, 2006, 20:15:30 pm »
Цитат : лошото че много се чака при него, но навсякъде се чака ако става дума за добър лекар.

По твоята логика аз трябва да ходя при супер специалист, защото чакам от 45 минути до 2 часа на преглед /вярно е, че като вляза, няма претупване и мога да си отседя докато не се изчерпат всичките ми или почти всичи въпроси и притеснения/, но ходя в кварталната поликлиника /така искам/.

Явно е въпрос на организация.

Да се прецизира по това, колко души висят пред кабинета на даден лекар и оттам да се прави извод за професионализма му е смешно. Пример:  др Владимиров е "моят доктор" за доста момичета в този форум, но при него няма стълпотворение - говоря от собствен опит за три-четири посещения в клиниката , като подчертавам, че не ме е лекувал, нито ще ме лекува.

Айде модераторите да си свършат работата и да преместят темата в друг подфорум.
« Отговор #9 -: Януари 16, 2006, 10:34:30 am »
Аз имах час при д-р Коларов уговорен за 06/01. Той не дойде, предложиха ми да ме прегеда Коларова, но аз отказах тъй като отивам при ендокринолог, а не при обикновенно АГ.
Все още се чудя дали да се записвам при него.
 :roll: Имаше доста + мнения за него в дир-а, а и едно момиче от бг-мама лично ме посъветва той да ме прегледа, тъй като тя е имала същия проблем с повишен пролактин и благодарение на него е заченала.
*

лили

• 2151
« Отговор #10 -: Януари 16, 2006, 10:41:59 am »
да ти кажа и при мене имаше такъв проблем - висок пролактин, но аз не заченах благодарение на него. не искам да ти влияя или да те отказвам да го посетиш. просто казвам че коларов не е панацея. на едни е помогнал, на дрги не.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #11 -: Януари 16, 2006, 13:18:43 pm »
Благодаря ти Лили!
Ами от много чудене реших да отида при него, пък каквото сабя покаже.
Дано да подходи по-различно към проблема и дано всички момичета да си намерят свестния специалист.
« Отговор #12 -: Януари 16, 2006, 16:46:55 pm »
Здравейте момичета.

Искам да се включа в темата за Д-р Коларов, тъй-като той беше първия специалист към когото се обърнах, след като решихме да търсим причината и  се установи че имам висок пролактин.  
- Както после разбрах, вземането на кръв специално за това изследване се прави при специални условия за да се избегнат изкуствено високи резултати. Това го разбрах доста по късно след като бях пила Бромокриптин почти една година и всеки месец бях правила контрол на пролактин.  
- тогава (преди 2 години) там се чакаше без часове и понякога 3-4 часа, а понякога не идваше.
- Изследвания които вече знам че могат да се направят за 1-2 месеца аз ги направих в продължение на 1 година - на час по лъжичка.
- Винаги съм ходила само на частен прием в кабинета в МД т.е. не съм била пренебрегвана заради това че съм по касата.

Дори сега не искам да се сетя за безумното чакане там и за арогантното отношение на персонала към пациентките.

Като цяло бих посъветвала момичета със дълга история на репродуктивни проблеми да се обърнат към някоя от клиниките за АРТ - ще им се спести много ценно време.
При мен все още не се е установил проблем със 100% сигурност и все още не съм забременяла, така че не съм субективна, просто виждам разликата в специализирана клиника и в частни кабинети.

Пожелавам да си намерите вашия доктор и много
КЪСМЕТ!
*

tusana

dr.kolarov
« Отговор #13 -: Януари 18, 2006, 17:06:27 pm »
мога да ви кажа, че някой път отсъства е човешко и той е човек. аз забременях след дългогодишен стерилитет обикаляне на много хвалени лекари и мед. центрове - благодарение на него и в момента той кследи бременността ми. той е изключително отговорен и отзивчив човек и знае какво прави.пожелавам и вие да бъдете упорити, търпеливи и знайте, че рано или късно и вас всичките ще споходи таково щастие.успех!
*

nikieta

« Отговор #14 -: Януари 29, 2006, 00:55:08 am »
Като видях темата за д-р Коларов много ми се прииска и аз да се включа. Не знам как постъпва с пациентките си от частния кабинет, но ако ходите на преглед при него в Майчин дом се въоръжете с ужасно мого търпение, защото чакането е голямо, а и не е сигурно че ще успеете да минете същият ден. Или ако поемете риска да останете все пак докрая е възможно да се окажете в ситуация набързо да разкажете на доктора какво сте правили по негово предписание последните няколко месеца, като разполагате с толкова малко време и говорите в движение, че нищо чудно да ви предпише лечението което ви е предписал преди 3 месеца :roll: Наистина там прегледа и всичко така се претупва, че ако може ще подкара пациентките си на конвейр :evil: Аз лично съветвам да не се ходи при прехвалени имена, защото накрая ще сте 100% разочаровани.  :!:
*

Anonymous

« Отговор #15 -: Февруари 25, 2006, 19:04:21 pm »
Цитат на: darilka
Аз имах час при д-р Коларов уговорен за 06/01. Той не дойде, предложиха ми да ме прегеда Коларова, но аз отказах тъй като отивам при ендокринолог, а не при обикновенно АГ.
Все още се чудя дали да се записвам при него.
 :roll: Имаше доста + мнения за него в дир-а, а и едно момиче от бг-мама лично ме посъветва той да ме прегледа, тъй като тя е имала същия проблем с повишен пролактин и благодарение на него е заченала.

Здравей darilka.Явно сме били заедно тогава,защото и аз бях там.Наистина тогава го нямаше няколко седмици по лични причини,но сега е тук.На мен също ми го препоръчаха.Все още не мога да изкажа мнение,защото съм още в самото начало.При първия преглед при него беше много внимателен,изслушваше те.Ако нещо не си разбрал ти го обяснява пак
*
« Отговор #16 -: Май 01, 2006, 13:01:57 pm »
на мен ми беше препоръчан като много добър ехографист и "на ти с хормоните".
ОБАЧЕ не съм доволна...само един преглед..."оооооо, ти имаш СПКЯ. Я пий сега тия хормони, пък ще видим."

Нито ми пусна изследвания, нито предложи да ме гледа няколко поредни месеца,нито взе под сериозно внимание диагноза от предишна киста, заради която предписването на хормони трябва де е изключително прецизно и само в краен случай...
« Отговор #17 -: Май 23, 2006, 11:46:40 am »
з вчера ходих при Др Коларов за 1 път! Видя ми се доста мил човек и се надявам този път  да ми помогне:)Аз също съм с поликистозни яйчници,малко завишен пролактин и Тестостерон,сега ще изследваме вс мъжки хормони и пак Пролактина,след това 3 мес на Дяне 35,после пак контролно изследване.След това започваме регулиране на Овулацията Туи като аз нямам такава и след това иска да се излседва и инсулина! Аз ходих в часния му кабинет които се намира на бул.България 104,преди това си бях запсяла час по телефона:))
« Отговор #18 -: Май 24, 2006, 16:35:57 pm »
Aз лично съм доволна от него. Знам, че се случва да не се яви- доколкото разбрах, има някакво хронично заболяване и така стават тези внезапни отсъствия.
И нещо важно да допълня: когато види, че случая е извън неговите възможности- насочва към друг; според мен това му прави чест.
*

лили

• 2151
« Отговор #19 -: Май 25, 2006, 10:26:29 am »
чудно. това на мене не ми се случи и ми се наложи да се насоча към друг сама.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!