0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За ДОБРИТЕ и ЛОШИТЕ лекари!!!
« -: Януари 09, 2006, 09:45:27 am »
Момичета...много от вас както виждам са попадали на "шарлатани" или "некадърници" сред лекарите, доцентите, та дори и професорите!
Те заплашват живота ви и този на вашите неродени деца!!!
А вие какво правите? Само се оплаквате! Ясно е, че и дори да се случи нещо лошо вие няма да можете да го докажете а ако го направите няма да можете да осъдите този лекар! А и да го направите, това няма да поправи стореното от него!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!!

Да се направи специален раздел в който да се направи ПОИМЕНЕН списък на лекарите на които сте попадали и са се оказали недостойни да се нарекат такива!
Това е за доброто на всички!
Най-добротото лечение е ПРОФИЛАКТИКАТА!!
Това е начина, вече никоя от вас да не страда заради лекарски грешки!
Тук може да се чуе нашият глас!
Тук ние имаме право да кажем какво не трябва да се случва никога вече!
Надявам се че м/у вас има "активистки" които биха взели присърце този въпрос!
Ще е добре всяка от вас срещу името на лекаря да опише защо го смята за "недостоен" - да разкаже какво е направил или не е направил този човек!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 2!!!

Да се направи списък с кадърните и талантливи лекари от които сте доволни!

Дори списъците могат да се разделят по градове, че и дори по болнични заведения!
Дори може да се направи отделен сайт с линк към него! Това може да се окаже зрънцето на едно ГОЛЯМО добро! Дори там някой ден може да влязат и лекари от други специлности....
РђР· СЃСЉРј една 27 РіРѕРґРёС?РЅР° жена
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: За ДОБРИТЕ и ЛОШИТЕ лекари!!!
« Отговор #1 -: Януари 09, 2006, 11:35:52 am »
Здравей! В първия момент човек се съгласява с твоето предложение, но после като се замислиш то е неосъществимо малко. Не се сърди за отговора ми, но ако аз съм доволна от един лекар ти може да не си. Така че към коя графа той трябва да се причисли? Затова сегашното положение на нещата е по-добре. Ако те интересува някой лекар намираш темата за него ако има такава и четеш вътре и положителните и отрицателните мнетия за него така по-лесно можеш да изградиш мнение. Ако си си изпатила от някой лекар защо не пуснеш нова тема в частта Адреси на клиники и лекари. Така всички които имат опит с него ще могат да дадат мненито си.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #2 -: Януари 09, 2006, 11:37:21 am »
Мила това не е математика. Мислени са тези варианти, но не са удачни. Ако един лекар на един е дал, на друг е взел. Нещата са толкова индивидуални. Има толкова примери и естесвено дискусии.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Бъркате...
« Отговор #3 -: Януари 09, 2006, 11:46:20 am »
Аз мисля, че ще оценим лекарите според броя и качеството на издънките или добрите примери...вие защо не опитате все пак!
Нищо няма да ви стане ако го направите....
Всичко е субективно наистина...но от вас искам ФАКТИ...не дали го харесвате или не! Щом приписва противопоказни и вредни лекарства и то не един път и не си е взел поука, значи не струва!
*

Starlet

• 1937
Re: Бъркате...
« Отговор #4 -: Януари 09, 2006, 11:49:48 am »
Как да ти обясня по-просто че вече има мнения за доста лекари и центрове в този форум и те са от всякакво естество обикновенно са подкрепени с грешките или предимствата си. Ако те интересува някой лекар конкретно просто влез в другата тема а не в тази. Тази е за Емоционални проблеми по скоро от лично естество. А другата е специално за лекарите и центровете.
« Отговор #5 -: Януари 09, 2006, 11:56:03 am »
точно така.няма как от едно изказване да се реши дали един лекар е добър или не.за едни е добър за други не е.и само от такива изказвания неможе да се лепне етикета че не струва или че е най-великия.колкото до мястото на темата и аз мисля че не й е тук мястото.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #6 -: Януари 09, 2006, 11:59:53 am »
Цитат на: BLACK_ROSE
точно така.няма как от едно изказване да се реши дали един лекар е добър или не.за едни е добър за други не е.и само от такива изказвания неможе да се лепне етикета че не струва или че е най-великия.колкото до мястото на темата и аз мисля че не й е тук мястото.

:balk_602:
« Отговор #7 -: Януари 09, 2006, 12:17:22 pm »
А да не говорим, че ще е предпоставка за злоупотреби и уреждане на лични сметки  :lol:

А имам някакъв спомен, че беше изпробвано това нещо и впоследвствие отхвърлено, обаче не помня тук или в сайта на бг-мамма имаше бял и черен списък  :roll:

*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #8 -: Януари 09, 2006, 13:25:58 pm »
Цитат на: wassilena
А да не говорим, че ще е предпоставка за злоупотреби и уреждане на лични сметки  :lol:

А имам някакъв спомен, че беше изпробвано това нещо и впоследвствие отхвърлено, обаче не помня тук или в сайта на бг-мамма имаше бял и черен списък  :roll:

в бг-мама :lol:
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Януари 09, 2006, 16:21:38 pm »
Винаги съм била против подобни изпълнения по ред причини. Достатъчно е да се хвърли един дори и бегъл поглед върху тези списъци в който и да било сайт, за да се види колко смешни и грозни неща се пишат и как няма грам полза от такива упражнения.

Не знам дали нищо няма да ни стане. Според мен ще ни стане - ще принизим Зачатие до нивото на местната клюкарка. Изобщо употребата на термини като "лекарска грешка" без да се разбира техния смисъл, не води до нищо позитивно. А тук се опитваме да бъдем полезни и конструктивни.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #10 -: Януари 09, 2006, 17:58:06 pm »
Мели :balk_47:
Взе ми думите направо. А най ми е кофти когато човек се изказва неподготвен. Когато е некомпетентен по въпроса и се опитва да наложи свой си теории. Е това ще навреди.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
ПЪЗЛИ
« Отговор #11 -: Януари 10, 2006, 08:38:55 am »
За мен лично един лекар повтяря ли една и съща грешка няколко пъти, оплачат ли се няколко пациенти от него значи не струва...вие какво, чакате някой да умре та да кажете че е сгрешил ли? Ако не може да различи шарка от алергия това лекар ли е? Некадърника си личи от 100 километра милички!
Аз лично предпочитам да знам за тези лекари за да не стъпвам при тях, дори и да са "невинни" според думите ви...ще очернили човека - ами той сам се очерня като прави глупости! Не му е там мястото и това е! Като ви убие детето ще ревете а на него няма да му пука!!!!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Януари 10, 2006, 09:01:22 am »
В бг-мамма има такива списъци, отиди ги прочети.
*

Starlet

• 1937
Re: ПЪЗЛИ
« Отговор #13 -: Януари 10, 2006, 11:17:45 am »
Цитат на: danaia
Като ви убие детето ще ревете а на него няма да му пука!!!!!!

Ами да ти кажа не се тръшкай за наш "нероден Петко" предварително. Нека първо имаме всички по едно детенце, а после ще се оправяме с това при кой лекар да го заведем. Или трябва да приема изказването ти като намек за нашите умствени възможности. Все пак не сме малки можем да преценяваме хората вече включително и лекарите
« Отговор #14 -: Януари 10, 2006, 11:38:09 am »
Лошото може би е, че стерилитета не може да се определи с пъпки, като шарката или алергията и с висока температура. В тази област има толкова етапи през, които се минава и въпрос е понякога дали доктора, ще открие проблем с първото или последното изследване. И тогава за един ще е "Бог", че с първото посещение е разбрал за какво става въпрос, а за друг некадърник и обирджия, че му е смъкнал и долните гащи за изследвания!

« Отговор #15 -: Януари 10, 2006, 11:51:24 am »
Цитат на: wassilena
Лошото може би е, че стерилитета не може да се определи с пъпки, като шарката или алергията и с висока температура. В тази област има толкова етапи през, които се минава и въпрос е понякога дали доктора, ще открие проблем с първото или последното изследване. И тогава за един ще е "Бог", че с първото посещение е разбрал за какво става въпрос, а за друг некадърник и обирджия, че му е смъкнал и долните гащи за изследвания!

Много точно казано и да допълня нещо - всеки избира лекаря си по някакви свои си причини и от тук нататък е много важно да му вярва (поне за мен). Намериш ли го в черния списък започваш да се притесняваш, чувстваш се несигурен, а това действа много лошо.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.