0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Антибиотик и цервикална слуз
« -: Януари 10, 2006, 02:06:22 am »
Има ли връзка м/у приемането на антибиотик и цеврикалната слуз? Някой да е наблюдавал подобна?
*
« Отговор #1 -: Януари 10, 2006, 10:55:14 am »
За връзка между антибиотици и цервикалната слуз не знам, но има връзка между антибиотици и бяло течение, предизвикано от гъбички. Много често се образуват след прием на антибиотик, ако не се вземат предварителни мерки.
« Отговор #2 -: Януари 10, 2006, 15:15:04 pm »
Явно са гъбички, Какво да взема? Питах джи пито и тя ми кза, да не вземам нищо, докато трае приема, а след това. Питах по-специално за пробиотици.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Януари 10, 2006, 15:20:57 pm »
Най-елементарно е нистатин.
« Отговор #4 -: Януари 10, 2006, 15:37:03 pm »
Цитат на: Lali
Най-елементарно е нистатин.

Той отдавна не действа...

Теди, купи си интимен измиващ гел с лактобацили. Той е само за външна употреба. И след като изпиеш антибиотика - някакви лактобацили на хапчета. И спираш сладкото.
« Отговор #5 -: Януари 10, 2006, 22:47:35 pm »
Много ви благодаря че се отзовахте!
Пия адска комбинация и не ми подейства първата седмица. Сега почвам втората, с друг антибиотик. Забелязох, че от мен изтича някаква слуз подобна на цервикалната. (Не съм в ову!). Е, такава белтъковидна слуз не съм виждала през живота си. Не беше много прозрачна, обаче белтъковдна и разтеглива. Бе, като по книга. Странно, но нямам типичмия сърбеж като при гъбички, затова реших и да видя вие какво мислите.
Лактобацилите задължително ще ги взема.
« Отговор #6 -: Януари 11, 2006, 09:48:44 am »
Ми тогава може би не е много добра идея да се самолекуваш. По-добре като свършиш антибиотика, да изчакаш 7-8 дни и да си пуснеш контролна микробиология, за да видиш има ли какво да лекуваш. Аз скоро имах по-обилна ЦС във втората половина на цикъла, но МБ се оказа чиста.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #7 -: Януари 11, 2006, 10:14:41 am »
Фреши, Теди е в Англия, а там достъпа до лекар е адски затруднен и не може ей така  тя да реши да се изследва...
« Отговор #8 -: Януари 11, 2006, 14:43:14 pm »
Точно така Зайче. Най-хубавото на медицината в бг е че не е утежнена от бюрокрация и дори да се плаща на някои места под масата, ако ти е свястно джипито, за 2-3 дни ще минеш през всичко.(Не коментирам частните лаборатории защото там е ясно)
« Отговор #9 -: Януари 11, 2006, 14:48:40 pm »
Теди, не е баш така работата с Джи-Пи-то - моята я виждам 2-3 пъти годишно, да даде някое направление за операция най-вече. За другите изследвания ходим със заплащане. Добре наистина, че горе долу са достъпни. Във Великобритания може би е много скъпо, ако решиш да си го платиш сам това изследване?

Малко офф: как можахме баш най-тъпата здравна система (GB) да заемем...

Въпреки всичко смятам, че самолечение не е оправдано в случая. За някои други консултации, дето ще ги даде лекаря - по бива, и тук някой може да ти даде горе долу компетентен съвет. Но МБ си трябва.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Януари 11, 2006, 14:50:11 pm »
Цитат на: teodora_g
. Забелязох, че от мен изтича някаква слуз подобна на цервикалната. (Не съм в ову!). Е, такава белтъковидна слуз не съм виждала през живота си. Не беше много прозрачна, обаче белтъковдна и разтеглива. Бе, като по книга. Странно, но нямам типичмия сърбеж като при гъбички, затова реших и да видя вие какво мислите.

Според мен трудно ще имаш гъбички, без "типичния сърбеж", оцветяване на ЦС. Съветите ми са от опит, както ти писах по-нагоре  - и при мен така се получи, а МБ е чиста.

Успех, Теди :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #11 -: Януари 11, 2006, 15:04:21 pm »
И аз не съм убедена, че са гъбички, точно поради липсата на сърбеж.
А за ситемата какво да ти кажа? Ще си чукат главата, но нямаше как този преход да бъде направен по-плавно.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #12 -: Януари 11, 2006, 15:05:39 pm »
Цитат : Според мен трудно ще имаш гъбички, без "типичния сърбеж"

Напълно възможно е да има гъби без сърбеж.
За вагинална употреба лично аз използвам Multi-Gyn и съм много доволна, още повече , че е на билкова основа /съдържа алое вера/.