0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
можете ли да кажете какво означава когато в изследванията показателите не са в норма, а излизат с малко но все пак извън допустимите граници. Левкоцитите ми са със стойност 11.5, а горната граница е 10.5
А също и скоростта на утаяване на Еритроцитите какво представлява. Показанието е 19, при граница 20.
Може ли по някой от показателите да се следи за риск от преждевременно раждане, като се добави и наличието на Плацента превия?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: когато левкоцитите са малко извън границите
« Отговор #1 -: Януари 10, 2006, 15:51:11 pm »
Цитат на: portakal
Здравейте,
можете ли да кажете какво означава когато в изследванията показателите не са в норма, а излизат с малко но все пак извън допустимите граници. Левкоцитите ми са със стойност 11.5, а горната граница е 10.5

Ами има наличие все пак на някакъв възпалителен процес. Левкоцитите ги изпраща имунната система там където има проблем в организма. Колкото са повече или по-висока стойност толкова по-лошо е положението. За какво точно сава на въпрос обаче?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
когато левкоцитите са малко извън границите
« Отговор #2 -: Януари 10, 2006, 15:53:05 pm »
Питам вместо жена ми. Бременна е в 24-та седмица
« Отговор #3 -: Януари 10, 2006, 15:56:09 pm »
не знам защо мненията ми излизат в "стерилитет при мъжа", а уж ги пускам в друга рубрика :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Януари 10, 2006, 15:57:34 pm »
Защото първоначално не беше уточнил, че става въпрос за съпругата ти, аз помислих, че става въпрос за теб и я преместих.
Сега я върнах. :lol:
Извинявай, но друг път уточнявай предварително какво точно питаш.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #5 -: Януари 10, 2006, 15:58:09 pm »
Е все пак не съм лекар но организма на жената се променя по време на бременност както и РН на влагалището което е по-податливо на гъбични инфекции. Не мисля обаче, че има място за някакво притеснение. Просто слушайте лекарите. Все пак те са такива и са за това.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #6 -: Януари 10, 2006, 15:59:49 pm »
Бре :) много сте били чевръсти тук модераторите :) Похвално  :wink:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Януари 10, 2006, 17:37:23 pm »
Цитат на: portakal
Бре :) много сте били чевръсти тук модераторите :) Похвално  :wink:

Какво знаеш ти!  :lol:

На въпроса ти. СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите) е възможно най - нехарактерния показател по време на бременност, може да се повишава до трицифрени стойности и пак да няма проблем. Виж, самата плацента превия изисква по - стриктно следене. Но нали жена ти ходи редовно на прегледи, пуска си всички необходими изследвания, така че прави каквото е нужно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #8 -: Януари 11, 2006, 12:25:26 pm »
Да. Всички прегледи и изследвания си ги минава жена ми както си му е реда.Всичко каквото е необходимо го прави, но все пак се притеснява. Не и давам да чете разни книжки за бременни, ама като ме няма в къщи попрочита по нещо и се паникьосва. Още повече, че предния опит не ни беше успешен (зарди шарка) :(
« Отговор #9 -: Януари 11, 2006, 14:19:55 pm »
Бе я кажете, трябва ли да се спазват някакви определени двигателни режими при плацента превия. Имам предвид, дали повече да се лежи или повече да се седи и т.н. Трябва ли някакви допълнителни изследвания да се правят, и какво ще рече по стриктно следене. На някоя от вас случвало ли и се и как се е процедирало във вашия случай. Всъщност при жена ми не е съвсем плацента превия, доктора каза, че плацентата била някъде на около 2 см от опасното място
*
« Отговор #10 -: Януари 11, 2006, 14:22:51 pm »
"опасното място" е цервикалния канал. Плацента превия  - състояние, при което плацентата не е на точното място и покрива шийката на матката. Посещавайт е по-често гинеколога да се информира за състоянието. Също си мисля, че е нужно повече да внимава и да се пази жена ти.
Споко, често се случва, това е и едно от показанията за секцио. Пусни търсене в google :ask_google: за "плацента превия" - ще ти извади много информация и обсъждани теми в различни форуми.