0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

силно главоболие-дайте ми съвет!!!
« -: Февруари 02, 2008, 17:12:49 pm »
здравейте момичета!моля ви,кажете ми какво обезболяващо мога да пия,без да ми навреди ако съм бременна евентуално..токущо прочетох няколко листовки-на седалгиннео,аналгин..и на всички пише да не се прилага при бременни...
неиздържам повече на болката(да уточня,че лято 2007 бях с комоцио),гади ми се,немога да мърдам почти никак от болка..цял ден лежах с надежда да премине и да не се налага да пия аналгетик,но...вече не издържам!кажете ми какво да пия и да не е опасно при бременност(ако е настъпила все пак..)
благодаря ви предварително!!
п.п. извинете ако не пускам ,където трябва темата,но в момента просто не съм в състояние да търся подходяща..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Re: силно главоболие-дайте ми съвет!!!
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2008, 17:17:33 pm »
Кате,можеш спокойно да пиеш парацетамол,няма да ти навреди.За гаденето си направи леко подсолена водичка и пий на глътки през известно време.Също може,ако обичаш лимонче,да си хапнеш с малко захарчица. :D
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2008, 17:21:06 pm »
ок,ще пробвам с парацетамола.дано ми помогне..!БЛАГОДАРЯ за бързия отговор...
п.п.за подсолената вода-не е ли свързана кръвното налягане?!аз не съм го мерила и не смея да я пия..надявам се парацетамола да облекчи болката поне..
хубав ден
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2008, 17:27:18 pm »
Няма проблем за водата,не сваля кръвното/изпробвано е/,но щом те е страх недей.Дано не те е хванал грипа,че от това се почва/силно главоболие,умора,виене на свят,лошеене/Аз още не съм се оправила като хората.Успех!
*
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2008, 17:34:02 pm »
Ох, виж сега, много съжалявам за главоболието, аз наистина знам какво е да те боли глава с дни. Толкова е силна и раздираща, че просто не ти се живее. Та нали всеки месец може да е месеца и като ме заболеше, а това се случваше много често, аз се мъчех като грешник и не пиех нищо. Парацетамола не ми помагаше. С един лекар говорих по темата и той каза, че преди да се установи евентуалната бременност, ако се пие някакво по-силно обезболяващо, няма да е проблем защото все още ембриона не е започнал да се развива и да се оформят органите. Да ти кажа честно, друг лекар не попитах дали това е така.
Аз си мислех, че ме боли глава от очите. От 4 месеца съм на лекарства за кръвно и ме е боляло само 3 пъти. А на месец пиех по един блистер кокстрал и аналгин, а в тежки ситуации нимезил и аулин.
Абе не че ти помогнах, но говори с лекарите все пак.
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2008, 17:41:07 pm »
 Лекари много , мнения също! Когато разговарях с лекарите в Плевен , какви могат да бъдат причините за миссед- а , те ме питаха за лекарствата , които съм пила и стана ясно , че  НЕ са за предпочитани никакви лекарства , освен парацетамол и то без да се прекалява с него. Няма значение степента на развитие на ембриона (г.с.) и от кого се изхранва .
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2008, 18:13:53 pm »
ето ме :)!слава Богу,парацетамола помогна,поне мога да се движа вече...още боли доста, но е поносимо..
свекърва ми ми измери кръвното и се оказа,че е високо 8O!доста нетипично за мен,аз съм с ниско обикновено..тя ми каза да взема един аспирин,че той свалял кръвно(и нямало да ми навреди,като неискам прием на други медикаменти)!минал е само половин час от парацетамола,та ще изчакам още един час и ще взема и един аспирин(гледам да има час и нещо между двете хапчета..)!
много-много благодаря на всички ви :bighug:
п.п. сега отивам да лежа,че и компютъра ме дразни..светлина..шум..миризма..всичко..знаете как е!!особено Mary,като прчетох написанато..
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2008, 19:48:47 pm »
Здравей Катя,
Пробвай със "Солфадеин". Има разтворим за да не ти пречи на стомаха като ти се гади. Честно казано ме си спомням как е за бременни, изхвърлила съм бележката, номисля че нямаше проблем поне в началото. Но ако намериш питай все пак. Иначе аз си разтварям първо двечки, и ако се наложи (което е мн.рядко) можеш да си разтвориш още две, но трябва да са минали 4 часа. Аз съм с мигрена и това ми помага много! Дано ти е полезно :)
*
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2008, 20:27:50 pm »
Aз също съм с мигрена и невролога ми назначи Nimezil,Coffergamin i Agapurin,но не стават за бременни,както и Solpadeina.За гаденето пробвай с натриев цитрат амп,а за главоболието -panadol.Първите 3 месеца е органогенезата така ,че недеи пи медикаменти без лекарско предписание
*
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2008, 20:47:18 pm »
Елия,натриев цитрат е противопоказен при бременност :balk_77:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2008, 10:27:36 am »
Лекари много , мнения също! Когато разговарях с лекарите в Плевен , какви могат да бъдат причините за миссед- а , те ме питаха за лекарствата , които съм пила и стана ясно , че  НЕ са за предпочитани никакви лекарства , освен парацетамол и то без да се прекалява с него. Няма значение степента на развитие на ембриона (г.с.) и от кого се изхранва .
За съжаление една висока температура е много по-вредна от което и да е лекарство.
Разбира се всеки сам избира за себе си какво и кога да пие. И все пак преди да се е формирала плацентата рисковете за плода са много по-малки.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2008, 12:11:57 pm »
За съжаление една висока температура е много по-вредна от което и да е лекарство.
Разбира се всеки сам избира за себе си какво и кога да пие. И все пак преди да се е формирала плацентата рисковете за плода са много по-малки.
Да , може би наистина е така. Аз поддържах телеста Т 37, 2 -37, 5 Цял месец. Не бях болна. Лекар ми каза , че тя "не е опасна за бременността , а дори , че може би е отговорът на тялото ми към тази бременност".Затова и не било необходимо да я свалям с парацетамол.  Сега се чудя дали тя не е объркала нещата ? И какво я е предизвикало?
« Отговор #12 -: Февруари 04, 2008, 13:04:07 pm »
здравейте момичета :D!искам да благодаря на всички ви за пореден път за съветите :bighug:!днес вече нямям главоболие-Слава Богу..,вчера обаче неисках да влизам в нета и да чатя,за да не ме заболи пак..Беше ужасно :(,гаднето ми премина,веднага след като се облекчи болката,затова не се наложи да взимам други медикаменти освен парацетамола,а в неделя като се събудих вече не ме болеше главата :D!
разтворими като нимезил,аулин и т.н. не мога да пия(от тях повръщам,дори да не ми се гади..),та се радвам,че dgina ми каза,за парацетамола :balk_21:
тази седмица ще ида на една ЕЕГ,контролно да видят всичко наред ли е с главицата ми :oops:,че три месеца бях на nootropil (лятото,след комоциото) и така и не отидох на контролен преглед :oops:,главата ме болеше рядко и немного силно..но след събота ще ида задължително :wink:!
много целувки на всички  :bighug:
п.п. fatalwoman ,тъй като БТ по време на бременност е нормално да е 37.2,37.3 до 37.5 (а всички знаем,че това е най-ниската температура,сутринта измерена..),нормално е през деня да качиш и ТТ на 37.3 или 37.5(с движенията след ставане Т се покачва)!затова мисля,че само висока Т трябва да се сваля,а до 37.5 не е опасна(според мен)..,но аз не съм лекар все пак :?!
*
« Отговор #13 -: Февруари 04, 2008, 13:45:33 pm »
Кате,много се радвам миличка,че си по-добре :D
*
« Отговор #14 -: Февруари 04, 2008, 14:33:16 pm »
Кате, отговарям ти малко късно, но за да ти помогна занапред  :) И аз съм с главоболие, дори имаше 1 седм.всеки ден. При бременност само парацетамол, но не повече от 3 на ден - през 6 часа. Най-добре е да се открие причината - високо, ниско кръвно. При ниско спасението е айрян със сол, а при високо много течности и мокра кърпа на главата и очите, затъмнена стая. И аз съм след комоцио, но отпреди 2 години и ми е познато усещането, само Аулин ме спасяваше, но сега няма как.
Така че заболи ли те глава, мериш кръвното и тогава взимаш съответните мерки. За ниското кръвно може и едно мнооооого дълго кафенце :)
Дано не се повтори повече!
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #15 -: Март 12, 2008, 13:24:48 pm »
А когато двете граници са близки, например - 110/90 какво да се прави, милички? Имам главоболие и чувство за повишена температура, но всъщност след измерване се вижда, че си е нормална. :(
« Отговор #16 -: Март 12, 2008, 13:31:20 pm »
А когато двете граници са близки, например - 110/90 какво да се прави, милички? Имам главоболие и чувство за повишена температура, но всъщност след измерване се вижда, че си е нормална. :(
при близки граници,трябва да легнеш с възглавница под главицата и да пиеш течности/за предпочитане сладки,с тях се качва горната граница/!ако нещо бъркам нека ме поправи някой,но на мен са ми били и по-близки и точно това направиха сестрите/бях на стаж във втора градска и се свлякох на замята,главоболието си е ясно/..
миличка дано по-бързо отшуми болката,отвори си някакъв компот ако имаш под ръка и го пий на глътки,през 5 минути по половин чашка,да не е наведнъж целия..!пиши после как си,ок?
« Отговор #17 -: Март 12, 2008, 13:58:01 pm »
Аз имах такова главоболие. Накрая ми откриха 2 шипа на вратлето. А и на мен кръвното ми е страшно-ту много ниско,ту много високо.