Здравейте момичета,
нуждая се от помощ - дано някой от знаещите да се включи. Преди 10 дни направих положителен тест за бременост, имам диагноза хашимото и завишени НК-клетки. Преди да забременея, НК клетките бяха 12,2% (при норма 11) и заключението на доц. Конова беше - умуруно завишени. Преди 2 дни (вече бременна), по препоръка на д-р тодорова пуснах контролно изследване и резултатите са отчайващи за мен - НК клетките са 19,9%. Аз очаквах да са намалели, защото през тези три месеца (между първото изследване и сега) пия аспирин протект, селен и нео-фолик мета. На мен ми се вижда много това увеличение, а доц. Конова ми е предписала само вливане на интралипид и след месец контролни изследвания. Много ме е страх, дали ще задържа бебето и искам час по-скоро да влея този интралипид. Извинете ме за невежеството, но някой може ли да ми обясни простичко какво е интралипид и защо в някои случаи (дори при по-нисък процент на НК клетките) се изписва имуновен, при други интралипид и кой е критерия за избор? Има ли случаи на момичета с такъв % на нк-клетките да е износило нормално бремеността и наистина ли тези гадни нк-клетки се повлияват от тези препарати? Ще ви бъда благодарна, ако някой минал през това се включи. Имам нужда от вас!
Благодаря ви!