0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зацапване = менструално кървене?
« -: Февруари 06, 2008, 12:38:24 pm »
Искам да питам нещо за овулационния календар, в частта за неменструално кървене. В неделя /03,февруари/ видях на бельото си съвсем леко зацапване и реших, че всеки момент ще настъпи менструация, както беше изчислил и календара - понеделник /04.февруари/. Но и до днес имам леки кафеникаво-ръждиви петна по бельото си. Въпросът ми е - настъпил ли е първи ден на менструацията още в неделя или още не е, и това кървене за неменструално ли се води по принцип за календара, защото така се променя и дължината на цикъла и определянето на овулацията ми?
*
Re: Зацапване = менструално кървене?
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2008, 12:44:57 pm »
Ще се опитам да ти отговоря- при мен се е случвало 1-2 дена преди менструация да имам кафеникаво течение. След него се появява и самата менструация , а аз кафетикавото зацапване го смятам за неменструално кървене. Според мен 1 ден от менструацията ти не е настъпил, а това зацапване може и да е на хормонална основа. Аз смятам че описаното от теб зацапване трябва да то отбележиш като неменструално кървене   :)
*
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2008, 13:06:42 pm »
Не е менструално кървене. За първи ден на цикъл се води, деня в който е почнала червената кръв. Другото е зацапване.

[/url]
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2008, 13:10:29 pm »
правилно са ти казали,щом е леко и кафеникаво е зацапване!!!дължи се на различни причини-недостатъчност на ЖТ,нисък прогестерон, и др. най добре говори с лекар ,за твое спокойствие! :goodluck: и пиши какво ти е казал лекаря,ок?
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2008, 13:23:28 pm »
За първи ден от менструацията се счита денят в който се пови кървенето, а не зацапването. Дните със зацапване се маркират като дни с извънменструално кървене. Моят съвет е да направиш тест за бременност, ако са се минали 14 дена от овулацията. Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2008, 13:42:25 pm »
Е, аз съм била в голяма заблуда. :oops: И друг път, когато това се е случвало съм го приемала за нормално и за първи ден на цикъла. А всъщност имам проблем ли? Ох, вече...не знам. :(
*
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2008, 13:43:56 pm »
Може да е от нисък прогестерон, но това може да се докаже, само ако си изследваш прогестерона, иначе са само догадки.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2008, 13:58:04 pm »
Зеленоочка може ли да се прави тест за бременност точно по време на менструацията, не се ли обезсмисля / освен ако не е цветна/?
А прогестерона мисля, че има значение в кой ден от цикъла се прави...
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2008, 13:59:33 pm »
Прогестерона се прави 7 дни след доказана О.
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2008, 14:12:44 pm »
А това кървене от какво е, щом не е менструално?
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2008, 14:19:42 pm »
Най-добре се консултирай с лекар.
И при мен този месец е доста оскъден цикъла, комбинирано е от тъмнокафеникаво зацапване и при посещение на WC кървави съсираци. Прогестерона ми беше в стойностите след доказана О, но явно не ми е достигнал и затова е по слаба менструацията.
*
« Отговор #11 -: Февруари 06, 2008, 14:27:25 pm »
sasano от това което си написала, разбрах че имаш само някакво зацапване, което не е все още менструация. Пак ще повторя менструацията е тогава когато се появи кървене, а не различни на цвят зацапвания, било те кафеникави или жълтеникави.

Подобни зацапвания може да има и при бременност, за това те посъветвах да направиш тест. Може да има или няма бременност, и както вече казах това неменструално кървене да се дължи на нисък прогестерон.

Следиш ли си базалната температура?

« Отговор #12 -: Февруари 06, 2008, 14:43:52 pm »
Сега вече установих и червено кървене, значи това е първи ден на менструация...за съжаление.

БТ мерих няколко месеца и то не постоянно, защото се будя твърде рано и не са спазени всички условия за меренето и се отказах. Може би ще започна отново, но как да го правя всеки ден по едно и също време?!? Твърде изневрена съм и неспокайна, и всичко провалям. :oops:
*
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2008, 14:48:01 pm »
Съжалявам :(
Иначе да, днес броиш за първи ден, щом едва днес си забелязала кървене.

Щом меренето на БТ те изнерва, не се захващай с нея. При опитите за бебе, е много важно да си спокойна, което за съжаление трудно се постига.

Говори с лекаря си за това зацапване!

« Отговор #14 -: Февруари 06, 2008, 14:58:07 pm »
Да, и аз искам да направя един преглед веднага след края на менструацията. Не знам дали ще обърне нужното внимание, но ще опитам.
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2008, 20:26:38 pm »
Днес бях при личната лекарка, пусна ми изследвания за прогестерон, тестостерон, ФСХ и естрадиол в 5-7 ден на цикъла. В неделя ми е 5-ти ден, тогава ще си направя изследванията и ще видим какво ще се появи. Има ли смисъл да правя и още някой хормон допълнително? И така като гледам от листа, на който ми ги написа - всичко ще си плащам :?
*
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2008, 20:38:24 pm »
ФСХ, ЛХ, естрадиол, пролакитн, - пусни ги между 3 и 5-ти ден.
Тестостерон щом ти е назначен пусни и него, мисля че не е проблем и той да е между 3 и 5 ти ден. 
Прогестерон се изследва на 7-ми ден СЛЕД доказана овулация.

Разгледай сайтът и форумите има много информация за изследването на хормоните. Прочети.

Успех!

« Отговор #17 -: Февруари 07, 2008, 20:46:52 pm »
Да, и на мен ми направи впечатление, че навсякъде се говори за 3-5 ден /и преди съм си правила точно в тези дни хормони/, а тя 5-7. Защо има такова разминаване?
*
« Отговор #18 -: Февруари 07, 2008, 21:01:42 pm »
Направи ги компромисно на 5 ден, наистина има ралични мнения, но ако се колебаеш между двете избери средния, т.е. 5 ден.
Що се отнася до парите всичко се плаща, много рядко се намира лекар, който да ти даде направление за изследване на хормони, за съжаление :-(

Надявам се, че всичко ще е наред
 :bighug:

« Отговор #19 -: Февруари 07, 2008, 21:05:07 pm »
Да, компромисът е в неделя /5-ти ден/. Знам, че Цибалаб работят в неделя. За Бодимед не знам нищо, а и не им се отваря сайта.