0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отговор от НЗОК
« Отговор #20 -: Януари 12, 2006, 16:45:00 pm »
Ами те или не ни отговарят на писмата или ако ги притиснем по-изкъсо отговарят , че темата действително е много актуална и ни имат предвид, но всичко остава до тук ...
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Отговор от НЗОК
« Отговор #21 -: Януари 12, 2006, 16:53:05 pm »
ми знам, Дони, аз затова казвам, че е много тегава работата. аз самата съм работила в медиа и трябва да ти кажа, че дори да привлечеш вниманието на журналиста, после се явяват там едни редактори, дето решават кво излиза и кво пада и много е субективно колко журналистът може да окаже влияние върху редакторското решение. медийна политика-какво да кажа.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Отговор от НЗОК
« Отговор #22 -: Януари 16, 2006, 15:29:32 pm »
вижте какво е написано на сайта на клиника "Надежда" по повод програмата и нейното бъдеще през 2006 година:

"Ако сте над 40 години можете ли да кандидатствате?
За съжаление, всички центрове, участвали в програмата за 2005-та отчетоха незадоволителни резултати при регистриране на клинични бременности за жените над 41-годишна възраст. Поради тази причина, за в бъдеще, най-вероятно ще се ограничи възрастта за кандидатстване до 40 години, които да се навършват в годината на подаване на документите."

Интересно, НЗОК отговаря официално, че не е събирала информация от центровете. Кому тогава са отчели центровете незадоволителни резултати от намкво си????!!!!!
Излиза, че НЗОК взема решение на базата на несъществуваща отчетност?
Някой лъже в цялата история, ама кой.....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Отговор от НЗОК
« Отговор #23 -: Януари 16, 2006, 15:49:09 pm »
Цитат на: jam

Интересно, НЗОК отговаря официално, че не е събирала информация от центровете. Кому тогава са отчели центровете незадоволителни резултати от намкво си????!!!!!
Излиза, че НЗОК взема решение на базата на несъществуваща отчетност?
Някой лъже в цялата история, ама кой.....

Джамче, НЗОК е една сграда. Те имат експерти, които вършат работата. Експертите - познай от къде са - ми, от клиниките по АРТ, естествено. Значи кой отчита? Клиниките на себе си (т.е. на БАСРЗ).
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Отговор от НЗОК
« Отговор #24 -: Януари 16, 2006, 16:26:44 pm »
Цитат на: little_rabbit

Значи кой отчита? Клиниките на себе си (т.е. на БАСРЗ).

аз не съм толкоз проста, колкото се правя, заек... тва ми е ясно, но като се напише така, става още по-ясно за всички, че дефакто БАСРЗ си измисля цифрички и услужливо ги подава на НЗОК, като им вменява становище, нали? :)

ако не НЗОК, а БАСРЗ е отчел слаби резултати при жени над 41 години, откъде накъде в цитирания от мен сайт ще се твърди едва ли не с почти пълна увереност, че НЗОК ще ограничи възрастта тази година????
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Отговор от НЗОК
« Отговор #25 -: Януари 16, 2006, 16:42:17 pm »
Щото НЗОК като такава не може сама да си измисли правила за Програмата. Трябва външни експерти да ги предложат. Експертите - ясно, са от БАСРЗ.
Отговор от НЗОК
« Отговор #26 -: Януари 16, 2006, 16:47:00 pm »
откъде накъде в цитирания от мен сайт ще се твърди едва ли не с почти пълна увереност, че НЗОК ще ограничи възрастта тази година????

От ляво на дясно, вероятно  :lol:
Не им знам нещата, ама сигурно са си го говорили това. И затова така и пише. Все пак това са предварителни информации от един сайт. Не е нищо официално.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Отговор от НЗОК
« Отговор #27 -: Януари 16, 2006, 16:53:57 pm »
Причини за безплодието в България

Проектите

НЗОК не е съвсем права за статистиката. От една страна, има кабинети по стерилитет, макар и малко на брой. О т друга страна, има диагнози, по които пациентите трябва да бъдат диспансеризирани. Това, че на някой не му се занимава, е съвсем отделна тема. Но не може да се отпускат лекарства и да няма задължителен контрол след това - поне как са изразходвани лекарствата, ако не друго.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Отговор от НЗОК
« Отговор #28 -: Януари 16, 2006, 17:15:06 pm »
Цитат на: manhattan
... медийна политика ...

О, това е лесно. Обличам се като на аватара, пийвам едно уиски за смелост, събирам отбор юнаци ... и на сутринта вестниците излизат със заглавия:

"Пияни членове на сружение Зачатие вилняха пред Парламента", придружено с подобаващи картинки.

Подзаглавие "Предстои да се уточни законността на намереното у д-р Даскалова оръжие."

Медийна политика, дами и господа.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

Отговор от НЗОК
« Отговор #29 -: Януари 16, 2006, 17:30:12 pm »
Цитат на: Meli
... медийна политика ...

О, това е лесно. Обличам се като на аватара, пийвам едно уиски за смелост, събирам отбор юнаци ... и на сутринта вестниците излизат със заглавия:

"Пияни членове на сружение Зачатие вилняха пред Парламента", придружено с подобаващи картинки.

Подзаглавие "Предстои да се уточни законността на намереното у д-р Даскалова оръжие."

Мели, пиши ме в отбора юнаци :P
*
хайде и аз да се включа между сополите
« Отговор #30 -: Януари 17, 2006, 14:35:51 pm »
защото нещо съм се поразболяла....
Имам лошото чувство, че въпросната БАСРЗ плеска едни цифри, дето много, много не са точни.
Понеже се заинатих сама за себе си, днес следобяд или утре, съм се уговорила с моя позната - социолог - да ме светне, кои изследвания се водят представителни и изобщо каква е методологията. Защото, това изследване през 2003 година, в което са включени 243 двойки нещо малко ми се вижда повърхностно. Освен това аз пак питам, как ги определиха 270-те хил. стерилни двойки, въобще не е ясно.....
Както писах, отговора и на НЗОК ина НЦЗИ е че нямат официално събрана информация - просто не виждам смисъл да лъжат.... макар че естествено всичко е възможно..........
В очакване ....
Отговор от НЗОК
« Отговор #31 -: Януари 17, 2006, 15:08:20 pm »
1. Fussii, чудесна акция и логика! Адмирации!

2. Относно:
... медийна политика ...

Meli, правилно - антирекламата е също реклама  :wink: Страхотно си го казала! Вдигането на шум (какъвто и да е) винаги е от полза :))
Отговор от НЗОК
« Отговор #32 -: Януари 18, 2006, 11:54:49 am »
Мели, скъса ме от смях  :lol:  :lol:  :lol:

Всъщност е много тъжно, щото явно е така! :evil:
Благодаря ти, Бени!

*
Отговор от НЗОК
« Отговор #33 -: Януари 18, 2006, 14:43:07 pm »
... медийна политика ...

Мели, брой ме и мен в отбора:)
Ухааааа, как ще си повилнеем! Да видим после дали няма да го отразят!
The impossible is often the untried [/i]