0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В опит за забременяване
« -: Февруари 08, 2008, 01:32:45 am »
   Здравейте,
 казвам се Петя и със съпруга ми мнг искаме да си имаме бебче. Правим опити вече 5 месеца, но уви...На 2 пъти, вероятно от силното ми желание, менструацията ми се забавя с по 4-5 дни, при условие, че е мнг редовна. Знам, че е рано да се отчайваме и да ходим по лекари, защото просто не сме улучвали най- подходящия момент, макар и да съм смятала така.
 До сега се ориентирах по цервикална слуз, но сега съм решила да опитам с тестове за овулация. Бих искала да ме упътите към кои да се насоча и разбира се на кои мога да имам най- голяма вяра.
Благодаря Ви!
*
Re: В опит за забременяване
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2008, 02:37:07 am »
Малко по надолу във форума има тема за тестовете за овулация,прегледай я
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=21630.0
*
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2008, 10:03:14 am »
Аз ползвам ОВЮ тест по 5 бр в кутия,но има и много други.. Като отидеш в аптеката ще ти предложат най-различни.. Пожелавам ти успех в начинанието,защото това е смисъла на живота.. Не си позволявай да се отчайваш..  :wink: :D
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2008, 14:41:38 pm »
Благодаря, аз знам че в аптеките продават тестове,но не знам кои са най-надежни и на кои може да се вярва. А да си призная , че с определянето на овулацията посредством тези тестове, ще увелича надеждата за успех, и ако не се получи отново... :(
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2008, 14:45:20 pm »
разгледай темата за Овутестовете,в нея ще намериш всички необходими отговори на твоите въпроси :wink:
желая ти успех с бебеправенето!
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2008, 18:09:50 pm »
За мен лично по-надежден е методът на БТ. При цялото ми старание никакъв ову тест не ми отчете със сигурност овулация.
Ако имаш възможност иди на фоликуметрия - не боли и е най-надеждния метод за установяване на овулация.
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2008, 15:00:48 pm »
За мен лично по-надежден е методът на БТ. При цялото ми старание никакъв ову тест не ми отчете със сигурност овулация.
Ако имаш възможност иди на фоликуметрия - не боли и е най-надеждния метод за установяване на овулация.

Мерси, ще пробвам и тестовете и БТ, тъкмо ще проследя по- добре как се развиват нещата. Определено ще е интересно, т.като до сега определено не съм го правила.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2008, 16:46:12 pm »
Наистина най-сигурният начин е да ходиш на фоликулометрия. Все пак те гледа лекар. А момента с разочарованието ще си остане след всеки месец, завършил с неуспех. Гледай малко по-оптимистично на нещата и не се отчайвай, но наистин аможе да се окаже, че не сте нацелили правилните дни. При мен примерно се оказа, че О. ми е доста по-късно отколкото съм си мислела винаги :D

« Отговор #8 -: Февруари 10, 2008, 18:43:20 pm »
Наистина най-сигурният начин е да ходиш на фоликулометрия. Все пак те гледа лекар. А момента с разочарованието ще си остане след всеки месец, завършил с неуспех. Гледай малко по-оптимистично на нещата и не се отчайвай, но наистин аможе да се окаже, че не сте нацелили правилните дни. При мен примерно се оказа, че О. ми е доста по-късно отколкото съм си мислела винаги :D
[/quote
а дали е възможно, дори и съм била в овулация, но поради напрежение и проблеми да не се е получило, и трябва ли в дните около овулацията да ставам непукист и да съм самото спокойствие за да успеем???
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #9 -: Февруари 10, 2008, 19:07:58 pm »
Аз лично не вярвам много много във връзката между "спокойствието" и забременяването. Това е широко разпространено обяснение за незабременяване в обществото, но за мен звучи смешно. Да, ако човек е подложен на системен стрес, навярно това би могло да доведе до някаква промяна в хормоните, но ако има такива проблеми и е "непукист" за 3-4 дни в месеца, едва ли това ще доведе до забременяване. Не го мисли и се наслаждавай на секса с любимия мъж. Все пак 5 месеца не са цяла вечност. Успех :)

« Отговор #10 -: Февруари 10, 2008, 20:57:35 pm »
Намесвам се в темата, т.к. видях че говорите за фоликулметрията, а аз искам да знам как са при мен нещата. Кога е най-подходящото време да се направи, какво представлява изследването, колко често се прави? Ще съм благодарна ако ми обясните.
*
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2008, 21:22:32 pm »
Намесвам се в темата, т.к. видях че говорите за фоликулметрията, а аз искам да знам как са при мен нещата. Кога е най-подходящото време да се направи, какво представлява изследването, колко често се прави? Ще съм благодарна ако ми обясните.

Почва се първи - втори ден като ти дойде цикъла, до там знам, защото вторник ще ходя за първи път. Така че, момичета, казавайте имам още два дни.

« Отговор #12 -: Февруари 10, 2008, 21:47:35 pm »
С фоликулометрията се следи овулацията.Прави се в първите чисти дни след м.
*
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2008, 22:06:49 pm »
Това да, само не знам колко пъти в месеца се ходи?

« Отговор #14 -: Февруари 10, 2008, 22:50:38 pm »
Ами зависи,кога ще започнете,как ще нарстват фоликулите,кога ще се пукнат и т.н,но около 3-4 пъти,поне при мен е така.
*
« Отговор #15 -: Февруари 11, 2008, 08:55:35 am »
Ами зависи,кога ще започнете,как ще нарстват фоликулите,кога ще се пукнат и т.н,но около 3-4 пъти,поне при мен е така.

Мерси за отговора и аз така предполагах, но все пак исках да попитам.

« Отговор #16 -: Февруари 11, 2008, 12:30:43 pm »
С фоликулометрията се следи овулацията.Прави се в първите чисти дни след м.
Аз имам правена фоликулометрия 3 месеца с доказана ову на 14 ден.Първия месец по случайност бях в клиниката на 14 ден , а следващите два месеца ме викаха на 14 ден. Учудвам се , че се прави през първите чисти дни.
« Отговор #17 -: Февруари 11, 2008, 12:44:47 pm »
доколкото знам се проследява целия процес на формиране, развитие и спукване на фоликулите.предполагам че за това са я викнали толкова рано - за да видят новообразуваните.после към 9-10 ден пак - да проверят за доминантен фоликул и към 14-15 ден се проверява дали се е спукал.
иначе и аз правих фоликуметрия този месец,но ходих само 2 пъти - на 10-ти и на 15-ден.
*
« Отговор #18 -: Февруари 11, 2008, 12:49:08 pm »
Следи се и дебелината на маточната лигавица.
Аз съм ходила 7, 12 и 18 ден
*
« Отговор #19 -: Февруари 11, 2008, 19:51:02 pm »
Здравей Петя!И ние сме нови в "бебеправенето"!този месец си купих тестове за овулация-Clear Ovu Test(5бр.+1бр. тест за бременност-9.50лв.).И си ги правих,като се ориентирах по дните които са отбелязани в овулационния календар.И сега вече знам кога точно е овулацията!А самите тестове за бързи и много се надявам точни!Надявам се да съм ти била полезна!!И успех с "БЕБЕПРАВЕНЕТО"!!!