0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

поредните хормони : (
« -: Февруари 12, 2008, 14:15:54 pm »
 здравейте!днес ми е 3 ден от МЦ ето какви са стойностите на :
ЛХ-4,33/1-18/
ФСХ-6,38/4-13/
Е2-35,0/39-189/

съотношението между ФСХ и ЛХ е горе-долу добре този месец 1:1,5 в полза на ФСХ(вероятно предния понеже се оказа,че съм ги изследвала на 2 ден е била по-голяма разликата)!
това,което сериозно ме притесни е ниското Е2!!!знам,че отговаря на качеството на яйцеклетката..,като е толкова под нормата както при мен,означава ли че качеството и е под всякаква критика??? 8O
да уточня,че предния месец Е2 си беше чудесна стойност дори на 2 ден от МЦ,но О. беше вляво,а този месец очаквам да е вдясно(два поредни беше вляво)...може ли десния яйчник да не отделя качествени яйцеклетки и затова да такова Е2?
 какво мислите за скапаното ми Е2?ще съм благодарна на всяка информация,която може да ми даде повече яснота.. п.п. малеее,какви въпроси само задавам :oops:
 реших да приложа и хормоните от предният месец взети са на 2 ден от МЦ(3 ден се падаше в неделя):
Е2-40.41 /24.5-195/
ЛХ-2.97 /2.4-12.6/
ФСХ-8.14 /3.5-12.5/
пролактин-256.97 /127-637/
ТСХ-1.96 /0.2-4.2/
 моля ви момичета помагайте :(
« Последна редакция: Февруари 12, 2008, 14:31:52 pm от katia13 »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Re: поредните хормони : (
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2008, 15:54:54 pm »
Забравих да те питам, къде прави хормоните?
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2008, 16:23:13 pm »
тези от днес в клиника "малинов"(на 3 ден от МЦ),а тези миналия месец в "кандиларов"(на 2 ден от МЦ)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2008, 16:48:20 pm »
Значи лабораторията е правилната, освен както ти казах одеве, да проследиш няколко цикъла, не знам какво друго.
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 18:49:46 pm »
здравейте момичета!отново съм аз с моите хормони.. :oops:
последвах съвета на Mary и ето резултатите(този месец пуснах и мъжките хормони,гледам,че поне те са ок...) :
LH   mIU/ml   4.20      /2.4-12.6/
FSH   mIU/ml   7.82      /3.5-12.5/
Estradiol   pg/ml   50.93      /24.5-195.0/
Testosteron   ng/ml   0.067      /0.06 - 0.82
DHEA-S   µg/dl   117.9      /98.0 - 315/
Androstendion   ng/ml   1.0      /0.3 - 3.50/
 какво излиза:първият месец/лаборатория кандиларов/ съотношение ФСХ:ЛХ 1:2.74 на 2 ден;вторият месец /клиника "надежда"/ съотношение ФСХ:ЛХ 1:1.5 на 3 ден от МЦ ,но пък ниско Е2;и този месец сега/трети се пада-лаб.кандиларов пак/ ФСХ:ЛХ 1:1.86 пак на 3 ден от МЦ!
за предните месеци,всички доктори казаха,че е бил инцидент вероятно този с поголямото съотношение между ФСХ и ЛХ,защото после е било ок,но следващият месец може би ще правим инвитро/очаквам потвърждение от док/ и затова потретих хормоните днес и се оказа,че съотношението пак се е влошило малко/поне Е2 е ок отново/!
дали такова съотношение,ще е проблем за инвитрото и дали док  няма да поиска да изчакаме..?
п.п. пуснах и щитовидните днес/всички/,но май са ок и затова не ги написах..
« Последна редакция: Април 07, 2008, 18:51:50 pm от любопитка »
« Отговор #5 -: Април 07, 2008, 19:35:54 pm »
Сега виждам темата ти и искам да питам за първите ти изследвания. Нещо казаха ли ти за ниския Е2, че и моя миналия месец беше така. Такова горе -долу беше и съотношението ЛХ/ФСХ. Правих ги на 2 ден. Не вярвам обаче да е от яйчника, защото на 12 ден бях на преглед и се видя, че фоликула е в ляво, а той ми е "по-добрия" яйчник, защото от десния има само малка част. После на 21 ден ме гледаха пак и фоликула се беше задържал.
« Отговор #6 -: Април 07, 2008, 19:57:31 pm »
ами теди,мен док изрично ме успокои за ниския Е2,каза че колкото по-нисък е толкова по-хубаво е съотношението между ФСХ и ЛХ  :wink:!затоа се успокоих по-отношение на Е2,а и си имах О. макар и по към 17 ден/в смисъл по-късничка/ ..а и за Е2 има и теории ,според които не е задължително да отговаря за качеството на яйцеклетката/това ме притесняваше доста като го видях първият път под нормата/,защото все пак се отделял от самият фоликул,а не от яйцеклетката..има логика като се замисля :wink:
незнам обаче,защо при теб е била задържана О.  :?,може да не е било свързано с ниския Е2/при мен въпреки че беше нисък си имаше О.-само дето незнам колко качествена е била яйцеклетката,де../..пита ли твоят док?той какво каза по-въпроса?
мен ме притеснява обаче ,че този месец Е2 е ок,и съответно съотношението ФСХ и ЛХ пак се е поразвалило..та, ме е страх дали док няма да каже,че трябва да отложим инвитрото..толкова се надявам,на АРТ процедура,че съм като удавник за сламка :lol: хич неискам да го отлагаме..
« Отговор #7 -: Април 07, 2008, 21:38:39 pm »
Ами аз съм при д-р Стаменов. На 24 март ходих при него и му показах резултатите, каза че при моите проблеми нямало нищо притеснително. Дори го питах да изследваме евентуално инхибин В и АМХ, но той каза, че няма нужда, защото при първата стимулация имаше наистина малко яйцеклетки, но пък качествени и с едната е имало регистрирана бременост, затова сега това не го притеснявало. Аз вече започнах втория опит - сложиха ми на 2 диферилин депо и да видим какво ще става.Вялвам му, но все по-рядко го виждам, не че имам нещо против д-р Персенска. 
« Отговор #8 -: Април 08, 2008, 14:09:21 pm »
здравейте отново-оказва се като поизчетох доста,че ТСХ този месец не е ок.. :( ,утре се пада 5 ден от МЦ и ще го повторя,за да изключа лабораторна грешка..,но в момента излиза че е 3,07/0,34-5,61/ правен на 3 ден от МЦ !!а бях толкова сигурна че са ок щитовидните,но..ще видя какъв ще е резултата утре и ако е същата стойност май ще се наложи да ходя на ендокринолог..сега вече съм почти сигурна че и инвитрото ще се отложи!!егати и късмета..тия месеци,постоянно изкача по нешщо ново,вече не ми се ходи по доктори и изследвания,от страх какво ще открият!!! :(
п.п. теди, писах ти на лични..