0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дидон и нейната хидротубация
« -: Януари 12, 2006, 10:13:28 am »
Здравейте момичета.Най- накрая мина и моята хидротубация.Заключението е , че тръбите са ми проводими.Ура.
Та сега мога и аз да споделя впечатленията от процедурата.
Та:
    същата не е болезнена
    започва се с промиване на влагалището
    поставяне на мек катетър в шийката / не е болезнено /
    през катетъра,постепенно се вкарва антибиотик
    първоначално не се усеща нищо.Постепенно с навлизане на разтвора започва да се усеща тежест ниско долу, 100% наподобяваща на идването на цикъла.

След около час и половин, два, се появява болка в корема.Това е нормално и докторите предупреждават за нея. Позволено е да се пият обезоболяващи.Може да се слага и лед на корема.При мен помогна малко лед и лежане.

Извод за тези, на които им предстои: поцедурата наистина е "стройна" и единственото ви притеснение трябва да е свързано единствено и само с резултата.

Успех на всички
*
« Отговор #1 -: Януари 12, 2006, 10:16:35 am »
Браво, дидон! Радвам се за перфектният резултат! :D
« Отговор #2 -: Януари 12, 2006, 11:24:23 am »
Браво Дидон-радвам се че е минало и резултата е добър
*
« Отговор #3 -: Януари 12, 2006, 11:45:45 am »
Браво миличка за хубавият резултат  :balk_21:
Хайде сега чакам още по хубав  :lol:
*
« Отговор #4 -: Януари 12, 2006, 11:58:08 am »
Супер, Дидон!
Смело напред и успех! :goodluck:
« Отговор #5 -: Януари 12, 2006, 12:34:09 pm »
Привет, Дидон!
На мен ми предстои хидротубация в понеделник. Прочетох, че в клиниката на Щерев препоръчват преди процедурата да се вземе Аулин. Ти преди това пи ли някакво лекарство. Освен това се чудя дали след това мога да отида на работа или по-добре да си взема свободен ден.
« Отговор #6 -: Януари 12, 2006, 15:23:29 pm »
Дидон, поздравления за резултата :D  Антибиотик ли вкарват според теб? Аз мисля, че течност, която служи за визуализация на УЗ.

За Мира - хубаво е да пиеш обезболяващото преди това, за да има време да подейства. Мен ме понаболя корема след като мина половин един час от процедурата, точно като менструални болки, една идея по-силни. Търпят се съвсем спокойно, така че прецени каква ти е работата и дали ще си ОК. Ако не, издействай си няколко часа почивка, може да не е цял ден.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Браво
« Отговор #7 -: Януари 12, 2006, 18:49:28 pm »
за хубавия резултат Диди.
Сега трябва само да действате:)))
Стискам палци за скорошен резултат

Поздрави
Ема_ :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #8 -: Януари 12, 2006, 19:58:13 pm »
Благодаря ви момичета! Много сте ми милички и ви обичкам!

Мира, болките наистина са познати на нас жените - типични предменструални болки.Мен ме наболя около 1,5 след маниполацията.Беше ми добре,че съм си в къщи,та да мога да си полегна.През цялата нощ усещах тежест в корема,при завъртане,но на сутринта бях ОК, даже ходих да карам сноуборд.Така че няма страшно
Ииии.. не съм пила нищо нито преди, нито след, само малко лед на коремчето

Бризче, докторката каза че разтвора е антибиотик.Даже ме попита дали съм алергична към някакъв.

На мен хидротубацията ми я прави д-р Тимева / в клиника Щерев /
Много е внимателна.
*
« Отговор #9 -: Януари 13, 2006, 05:26:58 am »
Didon,

поздравления за хубавия резултат.

« Отговор #10 -: Януари 13, 2006, 09:35:12 am »
Благодаря на Didon i FreshBreeze! В понеделник ще пиша как е минало и при мен. :)
*
« Отговор #11 -: Януари 13, 2006, 10:11:26 am »
стикам палци
« Отговор #12 -: Януари 13, 2006, 16:09:26 pm »
Момичета, знам че доста е писано и дискутирано, но искам пак да попитам за хидротубацията и цветната снимка. Кой е по-добрия и по-безболезен метод? Или първо е по-добре да се направи хидротубация и ако има проблем, тогава цветна снимка ?

« Отговор #13 -: Януари 13, 2006, 16:11:57 pm »
двете са еднотипни но като прецедура малко се различават (ако не бъркам де) цветната снимка е с рентген,а при хидротубацията к.м. е под контрол на УЗ. ето повече за хидротубацията ТУК

Хистеросалпингография (снимка на яйчниковите тръби)

Хистеросалпингографията - снимка на яйчниковите тръби (HSG) е процедура, която се използва да се диагностицират проблеми на маточните фалопиевите тръби. Тя се прилага най-често за да се разбере дали тръбите на жената са частично или напълно запушени.

Защо се прави хистеросалпингографията ?
Със HSG, лекарят може да провери за запушвания или образувания в матката или тръбите. Това може да му помогне да открие причината за стерилитета или чести спонтанни аборти.
HSG се прави в специално рентгеново отделение в болница, клиника или медицински център. Най-добре е тя да се направи през първата половина( 1 до 14)на менструалния цикъл.

Процедурата:
За хистеросалпингографията (HSG), в тръбите се вкарва специална течност (контрастно вещество). Тази течност показва контрастно структурите на рентгенов екран. Тя осветява вътрeшните размери и форма..
*
« Отговор #14 -: Януари 13, 2006, 17:57:01 pm »
Рози го е написала съвсем точно.
Първо си направи хидротубация- бърза,безболезнена, не се поставя наркоза /упойка / ,дава отговор има ли проблем или не. Цена 80лв/в клиника Щерев /.
Ако при хидротубацията се установи проблем, тогава може да се наложи друга процедура за конкретизиране и отстраняване на последния