0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

БТ и настинка
« -: Януари 12, 2006, 14:43:17 pm »
Здравейте!

Съвсем отскоро меря БТ и все още много неща не са ми ясни, за това се обръщам към вас за мнение и съвет.

Според графиката ми очаквах днес да видя по-изявено повишение на БТ, обаче междувременно от вчера следобяд имам симптоми на разболяване (хрема и не много висока температура - 37.2). Тази сутрин видях повишението, БТ беше 37.0, но не мисля че е миродавна заради настинката. Въпросът е дали в тази ситуация ще мога да разбера имало ли е овулация и кога е била?

Изкушавам се да питам още нещо, въпреки че не знам дали е точно за тук  :oops: Ако все пак е имало овулация, настинка с такива симптоми (имам предвид без много висока температура) няма ли да попречи нещата да се случат - евентуално оплождане, успешна имплантация и по-нататъшно развитие.

И последно 3-4 сън достатъчни ли са за измерване на БТ

П.С. Малко дълго стана, за което се извинявам.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
БТ и настинка
« Отговор #1 -: Януари 12, 2006, 14:48:02 pm »
Настинката ще ти попречи евентуално да се ориентираш за овулацията, затова направи тестове.
Другото е въпрос на късмет.
БТ и настинка
« Отговор #2 -: Януари 12, 2006, 14:50:37 pm »
ТОВА е адреса на графиката ти.Доста дни преди това липсват и незнам какво да кажа. Колко ти е дължината на цикъла по принцип-защото гледам че има пад на 24-ти ден и след това се повишава?
БТ и настинка
« Отговор #3 -: Януари 12, 2006, 15:18:02 pm »
Лека настинка без висока температура мисля, че няма да попречи на каквото има да става. Във ФФ има доста "бременни" графики, докарани с болно гърло.
3-4 часа сън са на границата по правилата, но ти си знаеш какъв ти е ритъма, почиваш ли си и т.н.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
БТ и настинка
« Отговор #4 -: Януари 12, 2006, 15:24:54 pm »
Ако имаш възможност(време) мери след това и Телесната температура.
Може и с два термометъра едновременно(смешно е , но съм го правила)

:) :) :)

БТ мериш анално,нали?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
БТ и настинка
« Отговор #5 -: Януари 12, 2006, 15:36:25 pm »
Цитат на: Lali
Настинката ще ти попречи евентуално да се ориентираш за овулацията, затова направи тестове.
Другото е въпрос на късмет.

Ами, аз и тестове правя и ги отбелязвам в графиката, но сигурно не си успяла да я видиш, тъй като не бях се спавила със линка. Сега се опитах да го оправя и мисля, че вече се вижда.

Цитат на: BLACK_ROSE
Доста дни преди това липсват и незнам какво да кажа. Колко ти е дължината на цикъла по принцип-защото гледам че има пад на 24-ти ден и след това се повишава?

Липсват, просто защото преди това не съм я мерила (решението да започна да я меря беше моментно и дойде на 20-я ден от цикъла).

По принцип цикълът ми варира между 30 и 40 дни (преди да родя беше още по-нередовен, обаче сега последните 6 месеца е между 30 и 36 дни), без последния месец, който е и първи със сериозни опити за бебче, когато цикъла ми дойде на 49-я ден, за което нямам обяснение. Малко объркано стана... :oops:
Иначе в овулационния календар съм задала за средна дължина на цикъла 34 дни, което е по-скоро ориентировъчно, отколкото точно.
БТ и настинка
« Отговор #6 -: Януари 12, 2006, 15:43:04 pm »
Цитат на: denis
Ако имаш възможност(време) мери след това и Телесната температура.
Може и с два термометъра едновременно(смешно е , но съм го правила)

Тази сутрин точно това направих: премерих най-напред БТ, която беше 37.0 и веднага след това и телесната Т, която беше 36.9.

Но даже да ги меря едновременно, какви изводи мога да си правя след това?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
БТ и настинка
« Отговор #7 -: Януари 12, 2006, 16:12:45 pm »
Тази сутрин точно това направих: премерих най-напред БТ, която беше 37.0 и веднага след това и телесната Т, която беше 36.9.

Но даже да ги меря едновременно, какви изводи мога да си правя след това?[/quote]

По някакъв начин отбелязвай в графата и ТТ(когато е висока).
Разликата БТ-ТТ е 0,3 -0,5градуса (по правило 0,5 градуса).

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
БТ и настинка
« Отговор #8 -: Януари 14, 2006, 16:15:04 pm »
А възможно ли е да има пик на LH, отчетен с тестове, и въпреки това овулация да не настъпи?

Знам, че по принцип именно пикът на LH предизвиква овулацията в рамките на 24-36 часа, но все пак... От цялата тази информация, която прочетох напоследък, всичко в главата ми е страшно объркано, пълна каша...
*
БТ и настинка
« Отговор #9 -: Януари 14, 2006, 16:53:51 pm »
Цитат на: naja
А възможно ли е да има пик на LH, отчетен с тестове, и въпреки това овулация да не настъпи?

Възможно е, тогава се говори за т.н. ЛУФ синдром. Ето защо за най-точно се смята проследяването на овулацията чрез фоликуметрия и съответните хормонални изследвания. Но лично аз и на фоликуметрията не вярвам на 100% защото в месеца, в който забременях ми намекнаха, че може би имам ЛУФ синдром, защото фоликула продължи да нараства и след датата на овулацията, отчетена чрез БТ. След три седмици ми казаха, че имам кистозно жълто тяло.