0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вижте моята графика
« -: Февруари 20, 2008, 19:16:17 pm »
Днес бях на преглед, който установи, че на 15-ден от цикъла моята овулация вече е настъпила, за мое огромно съжаление. Миналата седмица бях на преглед и тогава доктора ми каза, че не се визуализира доминантен фоликул в никой от яйчниците. Аз така се стресирах, само това ми лисваше да чуя. Той ми каза да не правя тест за О, всичко най-добре се виждало на УЗ. Отщя ми се секс и всичко. Едвам си мерих и температурата. Но сега какво излезе?!?! Никакво покачване не съм засякла, а дори ми е минала овулацията. Какво става?!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Вижте моята графика
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2008, 07:48:10 am »
Провери си терм-ра, може да се е повредил.
Бт се покачва след О. от 1 до 5 дни -така че има време, не се притеснявай.
Отбележи си в графиката кога е била О.
Ако може да си позволиш да те гледат всеки Мц на УЗ- да, това е най-добрият начин за установяване на О.
Но, ако нямаш тази възможност - тестове + БТ.

ПП. С какъв терм-р мериш и колко време го държиш?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2008, 08:57:19 am »
denis  меря с Термовал - електронен. Държа го до след звуковия сигнал.
Доктора не ми каза кога точно е била овулацията, така че мога просто ориентировъчно да отбележа.
Тези прегледи не мога да си ги позволя всеки цикъл /по 20 лв. УЗ/, така че преминавам на по-малко сигурния вариант. Каза да правим секс от 12 до 17 ден на цикъла и това е.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2008, 13:00:42 pm »
Сравни терм-ра с живачен, притеснявам се да не се е повредил или да се е изтощила батерията /за всеки случай/ :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2008, 13:44:37 pm »
Тази проверка на термометрите мога да я направя по всяко време, нали?
Сега след овулацията, каква трябва да бъде ориентировъчно моята БТ? Преди 6 месеца мерих с живачен и тогава не се покачи с повече от 36,9. Сигурно това е индивидуално и нормално.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2008, 08:05:37 am »
За да е сигурно, че е имало О. Бт трябва да е над 37,0./за теб, за този МЦ/
Ако е по-ниско- пак може да е имало О. но не е много сигурно.
Да, по всяко време може да сравниш терм-ра дали отчита вярно.
Слагаш двата под мишниците и засичаш- за дигиталният 2-3-4 мин след сигнала за живачният 10 мин.
Който отчита по-висока Т. той мери точно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2008, 12:40:43 pm »
denis днес измерих по подобен /дигиталния след сигнала и живачния 5 минутна засечка по часовник/ начин, само че анално и двете стойности бяха едни и същи. А и днес вече БТ ми е 36,9. Но довечера ще направя точно това, което си ми описала и пак ще пиша.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2008, 17:14:13 pm »
Браво покачва се БТ - това е чудесно...може терм-ра да си е бил наред, но трябваше да се провери /редно е когато има съмнение/  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Февруари 23, 2008, 10:28:03 am »
Снощи направих точно това, което ми описа. И резултата беше минимална разлика, в полза на дигиталния - отчете 36,3, а живачния 36,1. Но днес БТ падна до 36,7  :(, което не знам какво означава. Нещо не съм в ред, нали?
*
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2008, 22:00:02 pm »
Здравей, Сасано!
БТ може да се мени 5-6 дни след ОВУ. Така че не се притеснявай за сега. Успех и дано се похвалиш скоро с + резолтат :crossfingers:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2008, 12:23:41 pm »
5% от жените не реагират с покачване на БТ след О., остава да си от тях  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Февруари 25, 2008, 08:41:18 am »
ООО и такава статистика ли има, добре че винаи има изключения. Ами вече не знам от кои съм, днес БТ е 37,00. Наистина не знам на какво се дължат тези варираши стойности. :ask:
« Отговор #12 -: Март 17, 2008, 11:13:57 am »
От няколко дни започнах с тестовете за О., от днес ги правя и сутрин и вечер - с около 12 часа разлика. Правя си и снимки - ще покажа лентичките колко са отрицателни, за сега надявам се. И да повторя как правя теста, дали съм на правилния път - сутрин пробата е от второто пишкане към 7-8 часа, първото е към 6 часа, когато си метя БТ. А вечер тествам към 18 часа,като преди това не към пила вода след 15 часа.
*
« Отговор #13 -: Март 17, 2008, 16:07:36 pm »
Прави си тестовете по един път на ден, няма смисъл от повече. Колко дни ти е цикъла? Имаш ли си някъкви симптоми по които да си осещаш овулацията?
« Отговор #14 -: Март 17, 2008, 16:44:04 pm »
Май нямам признаци...не знам дали се брои болка в яйчника, до сега веднъж съм го забелязала, та не знам дали е случайно.
« Отговор #15 -: Март 20, 2008, 12:14:25 pm »
Ще видя ли две чертички на теста за овулация скоро? :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Март 21, 2008, 13:47:00 pm »
Продължавай с тестовете - БТ пада, това означава, че О наближава.
Само не се отчайвай   :D - до тук графиката ти е добре, не показва проблем

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Март 21, 2008, 14:30:28 pm »
denis може и глупаво да прозвучи въпроса са ми, но все пак: ако ми е студено в леглото/както беше днес/ или топло, това отразява ли се на БТ и за това да ми е по-ниска днес БТ - 36,40?

От днес усещам и някаква болка /като леко пробождане в дясно/, дали това не са някакви признаци на предстояща овулация? Миналият месец имах подобни в ляво..., в яйчника който се оказа, че е овулирал според УВЗ.
« Последна редакция: Март 21, 2008, 14:43:48 pm от sasano »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Март 22, 2008, 15:51:03 pm »
Графиката ти до тук е добре - не показва все още да е имало О., но тя най-вероятно предстои. Продължавай с тестовете.

За болките - миналият МЦ болката може да е показала О., но този МЦ може да показва и проблем /това е само пример/ - болката не може да те ориентира какво става.

Ако ти е студено - може БТ да е малко по-ниска /но не повече от 0,1-максимум 0,2/. Когато ти е топло - това правило не е много показателно.
Това зацапване малко ме притеснява- консултирай се с лекар ако пак се повтори.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #19 -: Март 24, 2008, 08:37:23 am »
Това беше лентичката от снощи.
Днес вече има две чертички - най-накрая. Сега остава и БТ да се покачи.