Един час след това се опитваше да ни убеди, че няма смисъл от генетични изследвания след мисед в 10 седмица след ин-витро и отказа да ни назначи такива. Такива изследвания можело да назначи ако има 2-3 миседа или изразени генетични аномалии в рода. Значи трябва да чакаме, да се случи още какво ли не за да се обърне внимание и едва тогава да се търси проблем. И защо е всичко това когато ние си плащаме изследванията ....
Точно за това си говорихме снощи с мъжа ми.Защо трябва да има един , два и повече миссед-а и тогава да ти назначат тези изследвания? Защо не е прието да се правят
подобни изследвания още когато двойката реши да има дете?Не мисля , че ще е излишно да си спокоен по отношение на развитието на собственото ти бъдещо дете!Има хора , които се интерисуват и правят необходимите , но назначени изследвания , но има и други , които дори и не подозират , че може би имат проблем.
Въпреки , че в Плевен ни обясниха , че имунологични и генетични изследвания се правят след два и повече аборта , ние решихме да ги направим сега, защото не искам да има втори.
Подчертавам " подобни" , защото доколкото разбрах , подходящ момент за тях бил момента преди аборта , когато стойностите на показателите са завишени.
Генетичните показатели мисля , че са постоянна величина , но е масова практика да се правят след неуспешни бременности. Имам познати , които са били увещавани , че не са необходими , а проблема всъщност е бил точно там.