0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Ин Витро с лека стимулация
« -: Януари 13, 2006, 02:02:20 am »
Здравейте момичета!
На всички започнали АРТ желая Успех!Всички го заслужавате!
Моля да споделите мненията си относно Ин Витро с лека стимулация!
Разбрах,че се практикува при жени с намален яйчников резерв,с цел по-щадяща стимулация и по-малък стрес за организма.
Риска идва от малкия брой яйцеклетки,дори до колкото разбирам става дума за  1 на брой.
Ще се радвам да споделите опита си!
:rainbow:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #1 -: Януари 13, 2006, 12:36:30 pm »
Лита, не знам какво има предвид докторът ти под лека стимулация? По каква схема и в какви дози и какви медикаменти. Обсъдихте ли го?
Късмет и ти пожелавам този опит да бъде успешен!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #2 -: Януари 14, 2006, 00:29:27 am »
Мила Cygnus!
Благодаря за отговора..
Писах ти лично съобщение.
 :balk_173:

« Отговор #3 -: Януари 14, 2006, 18:34:55 pm »
И аз се интересувам от стимулация за ин-витро и инсеминации при жени с намален яйчников резерв. Какво се препоръчва при тези случаи?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #4 -: Януари 14, 2006, 22:49:45 pm »
Мила Alia,
обещавам,че като имам повече информация ще пиша.
Отворих темата с цел да разбера дали има момичета,които реално са правили такава АРТ процедура.
:balk_159:

*
« Отговор #5 -: Януари 15, 2006, 15:01:15 pm »
И аз се интересувам от тази тема и вчера попитах лекаря си за мнението му. Той каза, че има пациентка, забременяла по този начин, но като цяло явно не е голям привърженик метода, т.к интервенцията с всичките й рискове си я има, пак се дават маса пари, а шансовете за успех са много по-малки поради броя на яйцеклетките. Ако тази една яйцеклетка не се оплоди- цялата процедура пропада. Вероятно този метод е препоръчителен при жени с противопоказания за стимулиране.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #6 -: Януари 15, 2006, 19:00:38 pm »
Andia сподели:
"...интервенцията с всичките й рискове си я има, пак се дават маса пари, а шансовете за успех са много по-малки поради броя на яйцеклетките..."

Да така е Andia,всъщност ако не се стигне до трансфер поради провалена стимулация или липса на качествен ембрион се рискуват само финансовите средствата за стимулацията.Защото при тези обстоятелства процедурата не се заплаща.
Аз лично се запознах с момиче забременяло след трансфер само на 1 яйцеклетка.Тя беше и с един яйчник.
Опитвам се да намеря логика за използването на този метод при тежки стимулации и физ.обременени жени.

*
« Отговор #7 -: Януари 16, 2006, 19:23:09 pm »
Не съм запозната какво се плаща, ако не се направи трансфера. При всички случаи плащаш наистина стимулацията, прегледите, а според мен и процедурата по ваденето на яйцеклетката. Дори и една, тя нали се вади и се слага в среда за да стане оплождането. Ами ако не стане- спестяваш само разходите по трансфера. Лабораторията има разходи и по обработка на материала на мъжа. При жени с проблеми при стимулация си струва наистина, но при другите- не знам.