0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тестове за ову
« -: Януари 13, 2006, 10:05:18 am »
Здравейте. Може би темата е банална, но кой тестове за овулация ползвате. Кои са най - добри и на кой ден е хубаво да се започнат. Средната дължина на цикъла ми варира от 24 до 28 дни. Най - често 25-26.
Преди време съм ползвала мисля че бяха Clear test. E неможах да го докарам до две четрички, с еднаква наситеност. Имаше втора но доста по - слаба и се подтисна.
Сега се опитвам твърдо да я "улова" мойта овулация та....затова питам.
Благодаря на всички!
Тестове за ову
« Отговор #1 -: Януари 13, 2006, 10:53:50 am »
Ето една тема, където се обсъждат марките ову тестове http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=304&highlight=%F2%E5%F1%F2%EE%E2%E5++%EE%E2%F3%EB%E0%F6%E8%FF
като се разровиш още ще намериш и другите отговори, ако нещо не откриеш питай пак  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Тестове за ову
« Отговор #2 -: Януари 13, 2006, 11:28:09 am »
Здравей.Аз миналия месец си купувах HOME TEST и да ти кажа съм по доволна от тях отколкото от clear ovu test.Цената е същата и на 2та вида.Към 11.00лева 5ову теста+1 за бременност.Показва разултата ясно и бързо до 3тата минута.Аз правех по 2 на ден за да не изпусна момента.Даже и като очаквах момента и по 3 на ден :wink: Е нацелих го,но въпреки това теста за бременност показа 1 чертичка.
Пожелавам ти да видиш по 2 чертички и на 2та вида тестове. :lol:
*
Тестове за ову
« Отговор #3 -: Януари 13, 2006, 12:01:45 pm »
Мерси, Мерси!
И в темата дето я прати Василена също пише подробно....аз меря и температерата, и на доктор мисля да ходя, затова се чудя дали и тестове да не си купя.
Хайде успешни и на вас! :lol:
*
Тестове за ову
« Отговор #4 -: Януари 13, 2006, 13:01:00 pm »
И аз ползвах Clear Ovu два поредни месеца. Добри са! Този месец си взех HOME TEST, защото нямаше от другите. И каква беше изненадата, когато отлепих стикерчето на Home Test, а отдолу лъсна D BEST..........
/ и те обаче отчетоха две еднакво наситени черти при ову потвърдено и с ехограф/

*
Тестове за ову
« Отговор #5 -: Януари 13, 2006, 13:42:57 pm »
Това, че мериш температурата е добре,но както си чела във форума,Базалната температура показва че е имало ову,,а тестовете показват че ще има ову между 24 и 36 часа след покачването на ЛХ...така че според мен продължавай  с мерене на БТ и тестове. :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Тестове за ову
« Отговор #6 -: Януари 13, 2006, 13:51:53 pm »
Цитат на: gabi
Здравейте. Може би темата е банална, но кой тестове за овулация ползвате. Кои са най - добри и на кой ден е хубаво да се започнат. Средната дължина на цикъла ми варира от 24 до 28 дни. Най - често 25-26.
Преди време съм ползвала мисля че бяха Clear test. E неможах да го докарам до две четрички, с еднаква наситеност. Имаше втора но доста по - слаба и се подтисна.
Сега се опитвам твърдо да я "улова" мойта овулация та....затова питам.
Благодаря на всички!

Ако си наясно със цервилалната слуз-ако може да я определяш,би могла  да приложиш това: когато ЦСлуз стане прозрачна и точлива(белтъкоподобна-тя е такава 4-5 дена) - започваш да използваш тестовете.
Ако все още не можеш да я определяш,обръщай повече внимание натова и в следващи месеци може да го приложиш.
АКО нямаш някакви хормонални проблеми,разбира се.
В началото изхабих доста тестове и то месеци наред докато се ориентирам.Сега са ми достатъчни само 2 (или 3).Аз дори не ги и ползвам вече.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Anonymous

Тестове за ову
« Отговор #8 -: Януари 13, 2006, 14:24:39 pm »
Само че при някой хора ЦС се появява само в деня на овулацията или деня преди нея.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Тестове за ову
« Отговор #9 -: Януари 13, 2006, 14:35:35 pm »
Цитат на: wassilena
Само че при някой хора ЦС се появява само в деня на овулацията или деня преди нея.

Да ,затова казах ако няма хормонални проблеми.
Зная,че не всеки може да го прилага.Но защо да не опита,ако всичко е наред при нея???   :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Тестове за ову
« Отговор #10 -: Януари 13, 2006, 14:47:40 pm »
Цервикалтата слуз е доста разтегливо и несигурно средство за определяне на овулацията.
Церв. слуз може да бъде оскъдна и несигурна като информация и без хормонални проблеми.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Тестове за ову
« Отговор #11 -: Януари 13, 2006, 15:51:25 pm »
Извинявай Лали,
но тук става въпрос да се използва ориентировъчно, а не чрез нея да се определя овулацията.
А и моето мнение е, че този метод може да прилага само от този,който  точно може да я определя ЦС.
Въпроса беше:кога да започна да използвам тестовете за Ову.
Първият ден на белтъкоподобна ЦС - първи ден на теста.
Ако няма хормонални проблеми-ако има този метод е неприложим.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Тестове за ову
« Отговор #12 -: Януари 13, 2006, 16:07:17 pm »
ами на въпроса кога да се започне тестването-нали на кучийките си има табличка и в зависимост от продължителността на цикъла си пише кога да се започне тестването.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Тестове за ову
« Отговор #13 -: Януари 13, 2006, 18:09:45 pm »
А за ClearPlan не открих мнения. :roll:
Добри ли са,някой знае ли?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Тестове за ову
« Отговор #14 -: Януари 13, 2006, 18:13:30 pm »
Аз ги ползвах. Показаха  ми овулация. :lol:
*

Danidan

• 1209
Тестове за ову
« Отговор #15 -: Януари 15, 2006, 11:31:29 am »
Тенкю,Лали! :D
Ще пробвам с тях другият месец.
И сори за онзи въпрос. :oops: Дано съм имала хубаво предчувствие за теб! :wink:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Тестове за ову
« Отговор #16 -: Януари 15, 2006, 11:40:43 am »
Данидан, забравила съм за кой въпрос ставаше дума :roll:  :oops:
*

Danidan

• 1209
Тестове за ову
« Отговор #17 -: Януари 16, 2006, 00:16:13 am »
Ами,писах ти на лични,но въобще не е важно. :D Поздрави! :wink:
*
Тестове за ову
« Отговор #18 -: Януари 16, 2006, 08:45:06 am »
Цитат

denis,

моля те да ми обясниш какво си имала предвид с това изречение. За какви хормонални проблеми конкретно става въпрос?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Тестове за ову
« Отговор #19 -: Януари 16, 2006, 12:34:12 pm »
Цитат на: heart
Цитат

denis,

моля те да ми обясниш какво си имала предвид с това изречение. За какви хормонални проблеми конкретно става въпрос?

Имала съм  предвид следното:Промените в ЦС (разтегливост,вискозитет,прозрачност,количество и т.н) се дължът на хормоналните промени които настъпват в тялото(естрогени-прогестерон).
Например при ановулаторен цикъл може да липсва белтъкоподобна ЦС ,както и да се появи няколко пъти по време на цикъла.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум