0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Геритамин нео при бременност?
« -: Февруари 24, 2008, 11:04:03 am »
здравейте мами,много съм притеснена.преди два дни бях на лекар за първи път. освен фолиевата киселина ми изписа и геритамин нео. в опаковката НЯМА листовка,но за съжаление забелязах чак като се прибрах. преди малко попаднах на статия,в която обаче пише че геритамин е вреден по време на бременност. на моите хапчета пише :витамин А 1500мг RЕ/5000 IU/  витамин Е 67мг (алфа) - ТЕ/100IU/. Нормално ли е това количество?изпила съм само 4 капсули(изписани са ми по 2 на ден).Моля за бърз отговор,много съм притеснена...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Геритамин нео при бременност?
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2008, 12:41:51 pm »
Консултирай се и с друг лекар.
Някои лекари го изписват, въпреки че на доста места пише че не е добре да се приема по време на бременност в големи дози.
При бременност май се приемаше вит.А  около 800 мкг и не повече от 5000 МЕ

ПП
Виж в някоя листовка от витамини за бременни каква е дозата

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2008, 12:47:32 pm »
благодаря ти Денис :)
прочетох в библиотеката на зачатие,че вит.А при бременни се приема до 8000 ед.  ако пия по 2 на ден ги докарвам до 10000. аз и затова се шашнах. засега ги спирам,защото ме е страх много,надявам се че с 4 таблетки,не съм предизвикала нещо лошо  :(
при всички случаи ще се консултирам с втори лекар,но ме е яд много за тази лекарка,защото вече бях решила тя да ми следи бременността и ако се окаже че греши от самото начало.....ще я сменям,то е ясно  :(
*
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2008, 12:53:39 pm »
по принцип във витамините за бременност вит А няма има каротин(другата му форма) в мн малки коли4ества ,които в организма се превръ6та във вит А ,но съвсем ни6тожно коли4ество(което не е опасно за бебето) и се пият 1 на ден ,консултираи се с друг гинеколог или фармацевт да ти даде витамини  за бременност
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2008, 18:04:42 pm »
Цитат
здравейте мами,много съм притеснена.преди два дни бях на лекар за първи път. освен фолиевата киселина ми изписа и геритамин нео. в опаковката НЯМА листовка,но за съжаление забелязах чак като се прибрах. преди малко попаднах на статия,в която обаче пише че геритамин е вреден по време на бременност. на моите хапчета пише :витамин А 1500мг RЕ/5000 IU/  витамин Е 67мг (алфа) - ТЕ/100IU/. Нормално ли е това количество?изпила съм само 4 капсули(изписани са ми по 2 на ден).Моля за бърз отговор,много съм притеснена...
А защо ти ги изписа? Като профилактика ли или за конкретен проблем като поддържаща терапия /например тънък ендометриум - доколкото разбирам си в четвърта седмица и е още много рано/
Ако е за профилактика - хвърляй смело в боклука! Има други начини за набавяне на нужни витамини и то не в толкова ранен срок на бремеността. Лично аз започнах с витамините за бременни едва в четвъртия месец по изрична препоръка на наблюдаващия ме лекар.
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2008, 21:01:15 pm »
 :D вече са в коша!
няма причина,доколкото знам всичко ми е наред.първа бременност,намам стари заболявания и така...
благодаря на всички за отговорите,направо сменям лекарката,просто няма да мога да и имам доверие повече...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2008, 21:14:19 pm »
ето какво казва сайтът safefetus.com за витамин А:

The recommended dietary allowance (RDA) for normal pregnant women (by the National Academy of the Sciences) is 2700 IU/day of vitamin A. The maximum dose for pregnant women is 8000 IU/day (FDA recommendation).

Fetal Risk        
High doses of vitamin A is teratogenic causing craniofacial, musculoskeletal, urinary defects, micro-/anophthalmia, gastrointestinal atresia, facial palsy, hourglass cornea and iris, and reduplicated lens.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!