0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
На 20 февруари 2008 година, в София се роди първото у нас бебе, заченато чрез новия метод за асистирано оплождане, наречен „ин-витро матурация”. Бебето се казва Даная и е родено от първи опит с ИВМ на родителите, които са с 2 годишен стерилитет и мъжки фактор.
Ин-витро матурацията е извършена от екипа на Център по репродуктивна медицина и оплождане ин-витро "София" с ръководител д-р Явор Владимиров. Центърът за първи път въвежда у нас този нов и за света метод. За сравнение, първото бебе от ИВМ в Англия се роди през октомври 2007 година, а първото ИВМ бебе в Германия е родено в края на 2006 година.
Ин-витро матурацията е метод, който може да се използва за лечение на всички форми на стерилитет, без необходимост от хормонална стимулация. Повече информация за метода можете да намерите тук: http://www.ivf.bg/?p=630.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Браво !!! Да е живо и здраво малкото съкровище и от тук нататък все по често да чуваме такива новини за деца родени по точи начин! Поздравления за екипа на
 д-р Владимиров и цялата клиниката!!!
Хубавата новина е ,днес даваха д-рВладимиров по бтв че чакат още 3 бебета по този метод,и че за в бъдище ако може ще работят по този метод,хем по сигурен,хем по евтин,защото отпадат скъпите лекарства за стимулация.Дай Боже повече родени бебета!
Супер! Дано този метод продължава категорично да се доказва (аз нали недолюбвам стимулациите ..) :D
Поздравления за екипа и дано донесат още много радост на двойки, борещи се със стерилитет!
Благодаря ти, Бени!

*
Браво, това е много добра новина, много по-щадяш жената метод, по-евтин, това е чудесна новина! Някой знае ли дали може да се приложи при жени , при които яйчниковия резерв е на изчерпване?
*
Супер,да им е живо и здраво.
Джами,знеш ли дали само там се прилага този метод.
Предполагам,че за мен това е добър вариант.Изречението че многото стимулации крият риск от  карцином искрено ме притеснява / имайки предвид,че веднъж имам такава диагноза, независимо че не я потвърдиха видни специалисти/
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Страхотна новина! :D Да е живо и здраво и бебчето, и родителите му!
Д-р Владимиров е страхотен, а радостта, която той носи огромна.
Дай Боже все повече успехи с този метод!
п.с. Аз лично ще опитам с ин витро матурация преди класическото ин витро.
Хубавата новина е ,днес даваха д-рВладимиров по бтв че чакат още 3 бебета по този метод,и че за в бъдище ако може ще работят по този метод,хем по сигурен,хем по евтин,защото отпадат скъпите лекарства за стимулация.Дай Боже повече родени бебета!

Ха, ха и мене ме снимаха докато си чаках резултатите!
Доктор Тачева беше много щастлива! Все пак само 3 месеца след английска клиника, това си е направо страхотен резултат! И каза, че вече май на ембриончетата им пускали подходяща музика (каквато предпочитат родителите), та да се чувстват като у дома си!
Браво на д-р Владимиров,продължавайте да сбъдвате мечти!!!
*
Да е жива и здрава Даная и много да радва родителите си!
Поздравления за екипа на д-р Владимиров!
Пожелавам им да правят още много хора щастливи!  :bighug:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
честито на родителите и екипа :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Поздравления за екипа на д-р Владимиров!!  :D  Честито на щастливите родители!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Поздравления за екипа на д-р Владимиров с пожелание за още много сбъднати мечти!
Честито на щастливото семейство!!!!!!!!!!!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Преди малко гледах по бТВ репортажа. Много приятни емоции почувствах докато гледах д-р Тачева и д-р Владимиров, а и малката Даная, естесвено :D

*
Да е живо и здраво детенцето!
Поздравления за екипа,продължавайте да сбъдвате мечтите ни!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Прекрасно:)
Да им е живо и здраво, палаво и да не слизат усмивките им от лицата:)

И да повлекат крак за пове4е бебета:)
БРАВО!АЗ ХОДЯ НА ИНВИТРО В ПЛОВДИВ,НО ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ СТИГНАЛА ДО ФАЗА СТИМУЛАЦИЯ И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ ПРОБВАМ ПО ТОЗИ НАЧИН.ПЪК ДАНО ДА МИ Е НА КЪСМЕТ!
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
Да е жива и здрава малката Даная и мнооого да радва мама и тати. Като я гледах каква е мишка одеве в репортажа на БТВ направо ми се напълни душата и тайничко си се помолих за себе си и за всички тук и ние да го изживеем. Браво на д-р Владимиров, и дано в най скоро време този метод да стане по-популярен и по-успеваем от класическия, та да ни е малко по-лесничко и на нас и да престанем да отлагаме процедури по "финансови" причини.

Тази сутрин д-р Владимиров и д-р Тачева бяха гости в сутрешния блок на Канал 1 :D
Благодаря ти, Бени!

*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Браво! Да е живо и здраво и дано повече бебенца се раждат чрез този метод и да радват родителите си.
А каква е цената на този метод??