0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #1560 -: Декември 18, 2008, 12:05:17 pm »
Денис .................
Графиката ти показва проблем / ако си мерила правилно и в момента няма друга причина за това - настинка, стрес и т.н./
Когато те гледат на УЗ е редно да ти кажат какво е състоянието на матка и яйчници - размери, има ли фоликули или евентуално ЖТ, колко е дебелината на МЛигавица и т.н. Този лекар нищо такова ли не ти каза? Снимка не ти ли даде? Някъде нещо не написа ли?
Защото лично мен такъв отговор, като всичко е наред изобщо не ме задоволява  :D

ПП. Това, че не се виждат кисти е супер, но ако няма кисти и ако няма и О. - това пак е проблем.
Ох, малко се ядосах на лекаря ти.
Не е редно ти да го питаш-вината не е твоя, той трябва да ти ги каже тези неща.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1561 -: Декември 18, 2008, 12:15:08 pm »
Денис, може ......................
С какъв терм-р мериш и колко го държиш?
Ако е дигитален 2-3-4 мин след сигнала, живачен 10 мин.
Провери си терм-ра дали отчита вярно.
Може да е имало О. на 21/22 ден, но не съм много сигурна.
Необх-мо е разликата в БТ /фф:ЛФ/ да е 0,4-0,6 за да сме сигурни /по графика /, че е имало О. Ако тази разлика е по-малко - както е при теб, не е много сигурно, че е имало О./или може да е имало, но може и да не е имало/
Струва ми се има проблем с измерването.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1562 -: Декември 18, 2008, 12:18:26 pm »
Уж съм .......
Според мен О. е била на 12/13 ден от МЦ
Графиката ти е добре до тук
Дано да е станало

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #1563 -: Декември 18, 2008, 13:25:40 pm »
Денис .................
Графиката ти показва проблем / ако си мерила правилно и в момента няма друга причина за това -
Цистит.....това е причината.Казах и го на лекарката.И затова не обърна внимание на температурата ми.Забравих да го спомена, съжалявам. И благодаря . :)
« Отговор #1564 -: Декември 18, 2008, 14:08:29 pm »
Благодаря Денис!!!
Проверявала съм термометъра, меря орално, но все пак отново ще проверя, може да съм объркала нещо аз :?
*
« Отговор #1565 -: Декември 18, 2008, 18:03:51 pm »
Здравей,Денис.
Този месец уж графиката ми започна добре,но както виждаш температурата не се повиши достатъчно след предполагаемата О.Но пък ми идва на време все едно,че на 15-16 ден от МЦ съм имала О.Имала ли съм О според теб? Как ти се струва графиката ми този месец като цяло?
[/URL]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1566 -: Декември 18, 2008, 18:53:45 pm »
Здравей,Денис.
..................
Може да е имало О. на 15 ден от МЦ, но разликата в БТ е малка.
Причината може да е по-ниско ниво на прогестерона.
Ако пак се повтори, добре е да се провери / с помоща на лекар , с УЗ и изследвания/ дали наистина има О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #1567 -: Декември 18, 2008, 19:13:14 pm »
Благодаря ти Денис!
А Дуфастона ,който пих от 15 до 25 ден на МЦ не регулира ли нивото на прогестерона или дозата му е била малка 2х1 на ден ?
[/URL]
« Отговор #1568 -: Декември 19, 2008, 10:29:08 am »
Здравей Денис, графиката ми тоя месец е полудяла.
Реших да не пия Клостил бегита.От всичко, което прочетох досега ми стана ясно, че вредата е повече от ползата.Ще си дам малко почивка от изследвания и лекари.
От другия месец ще сменя термометъра, защото имам чувството че има проблем с него.Имам две котета дето обичат да спят на нощното ми шкафче и най често сутринта термометъра е на земята.За капак на всичко от два дни имам телесна температура между 37 и 37.2 най вече следобед.
Кажи на теб как ти изглеждат нещата.
« Отговор #1569 -: Декември 19, 2008, 13:41:49 pm »
 Здравей Денис ! Пак съм с молба към теб ,да ми погледнеш графиката и да дадеш мнение! Сега съм на дуфастон , а от следващия МЦ започвам от 5 до 10 ден костилбегит по половин таблетка вечер ! Доки каза че добре вървят нещата и ще наблудаваме как действа костилбегита! Това е от мен ! Благодаря предварително!  :)
« Отговор #1570 -: Декември 19, 2008, 15:29:20 pm »
Аз да попитам ако някой е наясно  :oops: Дуфастон и Утрогестан се пият горе-долу между 16 и 25 ден, но ако има бременност не трябва да се спира от веднъж,нали? :balk_80: Някъде бях чела, че ако се спре рязко, можело да доведе до отлепване на плацентата?...Моля, за съветче  :bighug:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1571 -: Декември 19, 2008, 16:32:05 pm »
Благодаря ти Денис!
А Дуфастона ,който пих от 15 до 25 ден на МЦ не регулира ли нивото на прогестерона или дозата му е била малка 2х1 на ден ?
Да, регулира прогестерона и подобрява функцията на ЖТ.
Дано следващият МЦ да е с по-висока БТ.  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1572 -: Декември 19, 2008, 16:36:40 pm »
Здравей Денис, ..........
Според мен в дните 21-23 може да е имало О. /липсва стойност на 23 и не съм сигурна кога точно може да е била О./
Тази по-висока ТТ е навярно от О.
След О. ТТ се повишава с 0,5-до 1,0 градус.
Тази ТТ едва ли е от настинка  :D
Дано пък да е станало, въпреки че си се отказала  :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1573 -: Декември 19, 2008, 16:52:43 pm »
Аз да попитам .....................
Няма такова нещо  :D
Ако е писано да става - нищо не може да му попречи  :D
Тези 2 медикамента, подобряват функцията на ЖТ, което 'изхранва' ембриона.
Когато се назначава някое от тези лекарства още няма плацента, така че няма как тя да се отлепи

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #1574 -: Декември 19, 2008, 16:58:23 pm »
Denis,ВЕЛИКОЛЕПНА си!  :bighug: Много благодаря за помощта  :balk_81:

« Отговор #1575 -: Декември 20, 2008, 09:40:47 am »
Здравей Денис,не се надявам, за да не се разочаровам, но все пак вътрешно ми се иска да е станало.
 Днес пак имам ТТ 37.2, но БТ е паднала.На какво може да се дължи това?
« Отговор #1576 -: Декември 20, 2008, 09:51:26 am »
Здравей, kifli4ka!
И аз погледнах графиката ти и ме озадачи това,че си написала,"няма фоликул".На преглед ли си ходила и доки ли ти е казал така,защото в този случай ще имаш липса на овулация?Дано не греша, но нека да видим и denis какво ще ти каже  :wink: Тя все пак е факир в тази област и помага на всички нас  :bighug: Успех!

« Отговор #1577 -: Декември 20, 2008, 10:07:14 am »
Здравей Плами,на 17 ден бях на лекар и тя ми каза, че имам фоликул 12 мм и тъй като е минал 14 ден, няма да имам овулация.На това основание и графиката ми от предния месец жената заключи, че нямам овулация и ми изписа Клостил, без много много да му мисли.Имала съм предвид, че няма доминантен фоликул, а не че няма въобще.
« Отговор #1578 -: Декември 20, 2008, 10:41:25 am »
Kiflichka, миналия месец и на мен ми казаха,че имам фоликул от 10 до 12 мм на 13 ден.Това не означава,че няма да имаш овулация, а просто,че може да е късна овулация,което според доки не било много хубаво,защото можело да е некачествена яйцеклетка :(.Най-лесния начин е да видиш дали си имала е  ако имаш двуфазност на графиката и високата темература е между 11-14 дни, значи има ову  :wink: Така,че спокойно  :balk_602: Една моя приятелка забременя на 22 ден от цикъла и всичко беше ОК.Просто е въпрос на късмет.А относно Клостила-имаш ли изследване за проходимост на тръбите???Ако не-задължително е!Иначе няма смисъл.Аз първия месец бях на Клостил, но не ми понасяше и започнах Серофен.Много рядко може да го намериш,защото не се вкарва в БГ, но е значително по-добър!Провери в темата, където момичета подаряват лекарства, които няма да им трябват повече.Препоръчвам ти го!Много ще се радвам ако мога да помогна  :balk_64:
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 10:45:17 am от plamitoto »

*
« Отговор #1579 -: Декември 20, 2008, 10:58:34 am »
И все пак въпреки наличието и на други средства за комуникация и аз да си питам тук.:D  Денис, един поглед и върху моята графика- всъщност рано еоще за коментар сериозне но все пак... Днес БТ ми спадна чак до 36  5 и всъщност не си мисля нищо, сигурно е инцидентно , защото и в предишни Мц почти през цялото време БТ е висока. Като за начало може ли един коментар пък натътк ще видим...  :wink:
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 11:08:46 am от fanta_24 »