0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

:( :( :(
Здравейте. Казвам се Ива и сигурно съм най-новия член тук. Ами, предварително се извинявам ако темата се повтаря, но трябва да споделя и аз. Надявам се да ми дадете полезен съвет.
От една година се опитваме със съпруга ми да си направим бебче. Но.... не става и не става. Какво ли не ми минава през главата всеки божи ден. Все пак съм на 25г. и започвам да си втълпявам, че проблемът е в мен и няма да мога да се радвам на положителен тест. Винаги преди М. си представям как си правя тест и той е положителен. Започвам да мечтая как ще "сервирам" новината на мъжа ми, какви ще са реакциите му. А той милия иска толкова много да си имаме бебенце. Всеки път ,когато ми дойде в очите му виждам тъга, а аз се стискам за да не заридая с пълно гърло.
Е, вече ми писна от това чакане и притеснение. Ще съм ви благодарна ако ми кажете от къде да започна с изследванията и към кой специалист да се обърна.Как точно да започна да следя овулацията си. Искам поне да се успокоя, че нищо ми няма.
А този месец пак ще се моля да не ми дойде, но надали ще ме прескочи.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. :oops: :oops:
*
Първо започнете със спермограма при мъжа ти.После хормонални изследвания за тебе,които трябва да ти назначи специалист по стерилитет най-добре.
*
Ама как добре те разбирам ако знаеш... Аз съм по абсолютно същия начин и вече съм 100%убедена че никога няма да видя 2 чертички на тест за бременност,дори и да се случи имам чувството че ще разбера по съвсем друг начин...А колкото за мечтата за сервиране на новината...вече не мечтая за това...Но пуканка е права ,първо спермограма ,после хормони и тестове за ову...
Пожелавам ти въобще да не видиш лоши резултати и всичко да е наред...
Незнам вече. За спермограма моя съпруг няма да отиде. Според него той си е здрав. Ама както са казали хората"за ръкопляскане трябват две ръце". Така е и за бебеправенеДори от притеснение и стрес ме хвана розов лишей. Това е най-ужасното нещо, което съм преживяла. Сам изчезва, но след месец. Добре, че беше декември.
Имам и някакви странни болки ниско долу. И пак се започват въпросите в главата ми- дали пък не става нещо в матката?
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Незнам вече. За спермограма моя съпруг няма да отиде.

8O 8O 8O
*
Ако наистина иска ,ще му се наложи,това е първото нещо което се прави по принцип...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Незнам ...........
Трябва да го убедиш да отиде.
Кажи му, че всеки лекар първо препоръчва спермограма - за да се отхвърли вероятността, че там има проблем и едва тогава започва изследване на жената.
Почти всяка двойка започва от там, има мъже които го правят периодично/спермограма/, колкото да покажат съпричастност в борбата.
Не споменавай, че може там да има проблем, а говори за това като за нещо рутинно.

Може да разбереш дали имаш О. всеки месец като направиш ФМ, а в домашни условия като мериш БТ и правиш тестове за О.

Ориентираш ли се кога трябва да е О. при теб?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

simoni

• 352
  • искам още едно детенце!
 :wink:мга само да ви пожелая КЪСмЕТ НА ВСИчКИ ТУК!Наистина за това пиша, за да ви кажа, че дори и да имате проблем, то той ще бъде излекуван  и ви пожелавам в най- скоро време да държите в ръзе рожбите си!УСПЕХ!
Незнам ...........
Трябва да го убедиш да отиде.
Кажи му, че всеки лекар първо препоръчва спермограма - за да се отхвърли вероятността, че там има проблем и едва тогава започва изследване на жената.
Почти всяка двойка започва от там, има мъже които го правят периодично/спермограма/, колкото да покажат съпричастност в борбата.
Не споменавай, че може там да има проблем, а говори за това като за нещо рутинно.

Може да разбереш дали имаш О. всеки месец като направиш ФМ, а в домашни условия като мериш БТ и правиш тестове за О.

Ориентираш ли се кога трябва да е О. при теб?

Опитвах се , но моя М. ми е различен. Един гинеколог ми каза че мога да се ориентирам, когато започна да усещам ниско долу болка и при увеличена секреция. С това не съм съгласна, защото такива симптоми могад да съпровождат и настинка. Кажете ми моля ви как да следя ову.Опитах се да вляза в календара, но не ме пуска.
Кажете ми моля ви как да следя ову.Опитах се да вляза в календара, но не ме пуска.
Как така не те пуска? А регистрира ли се? След като се регистрираш, си влизаш с името и паролата и почваш да си нанасяш данните в календара. О се следи с мерене на бт и тестове за О. http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=88 - тук ще намериш инфо за мерене на бт. А тестовете се купуват от аптеката и се правят следобед, като започваш от около 10-12 ден от МЦ.
Успех, мила  :bighug:
Don't worry, be hippy
*
Re: Вече се чудя дали някога ще видя 2 чертички на моя тест.
« Отговор #10 -: Февруари 29, 2008, 11:23:46 am »
За спермограма моя съпруг няма да отиде. Според него той си е здрав.

8O 8O 8O И как точно разбра,че е здрав...??То да не е нещо,което има някакви симптоми като грипа примерно... 8O Извинявай,но наистина трябва да си поговориш с него по този въпрос - както са ти казали и момичетата,при жената се искат доста изследвания докато картината стане пълна,а при мъжа това е основното изследване,от което веднага става ясно какво е положението. Затова се почва от спермограма,да се елиминира евентуална причина там.

Успех ти желая в борбата за бебе! Не е лесно,знам,но не трябва да се предаваме,а да се борим за да успеем всички един ден.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #11 -: Февруари 29, 2008, 11:38:25 am »
Ама няма не искам тука, трябва да се направи спермограма. Какво значи здрав. Моя мъж също е здрав, ама има Астенозооспермия и 50% от сперматозоидите са му неподвижни. Иначе на външен вид нищо му няма, изключително здрав и мускулест. Ама нали знаеш, че това нещо не си личи. Една спермограма ще му коство половин час от времето. Без такава няма смисъл от изследвания за теб. Нали трябва да се разбере кой от двамата има проблем.

Пожелавам ти успех! И мъжа ти да се взима в ръце и да действа!
« Отговор #12 -: Февруари 29, 2008, 12:25:25 pm »
Незнам вече. За спермограма моя съпруг няма да отиде. Според него той си е здрав..
отиди в някоя клиника за стерилитет,вземи стерилно шишенце от тях,нека отдели материала вкъщи  и го занеси ти/ако той се притеснява толкова/..важно е да го занесеш до 30 минути,най-много час!направете разширена спермограма,защото на обикновената и да не покаже проблем след време пак ще ви поискат разширена..затова я направете още първия път-тя е по информативна,тъй като съдържа и морфология,даже може да поискате и биологична преживяемост да направят в лабораторията..
успех :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #13 -: Февруари 29, 2008, 14:32:26 pm »
ijjivi82,както са те посъветвали момичетата трябва задължително първо спермограма.Успех.Всичко се постига с борба.
*
« Отговор #14 -: Февруари 29, 2008, 15:03:37 pm »
 Най-важното нещо е спермограмата, ijjivi82, няма в случая "аз съм здрав". При нас година и половина опити минаха с илюзията, че проблемът е в мен. Аз вярвах, че е в мен, тъй като още от  малка цикълът ми си идваше на различни интервали от време , имах си и повишено окосмяване от дете още и т.н Ноооо след спермограмата всичко стана ясно - едва 4% с нормална морфология Моите изследвания , фоликуметрия и т.н бяха ОК
Така, че и от мен същия съвет като момичетата преди мен - първо спермограма и записване за консултация в специализирана клиника. 
« Отговор #15 -: Февруари 29, 2008, 20:25:25 pm »
Първо - спермограма. Нищо ново до тук нали? Но трябва да седнете и откровено да поговорите искате ли го и двамата и колко го искате, какво сте готови да направите, за да го получите. Защото е важно да го поискате и двамата, не само ти и не само той, да сте готови във всичко да сте заедно. Пътят е труден и не винаги успешен. Не сте нито първите, нито последните. Е, трудно е в началото да се преодолеят някои бариери и предразсъдъци, но с времето започва да не ти пука,какво хората мислят за теб. Съсредоточавш се в мечтата си и напред.
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Незнам вече. За спермограма моя съпруг няма да отиде. Според него той си е здрав. А
Айде още един...здрав.
СТРАХОТНИ СТЕ. МНОГО СТЕ МИЛИ.ВЪЗХИЩАВАМ ВИ СЕ, ЗАЩОТО МЕ ПРИЕХТЕ И МЕ СЪВЕТВАХТЕ, А ДОРИ НЕ ЗНАЕТЕ КОЯ СЪМ, НИТО ИМЕТО МИ. ВИЕ ВСИЧКИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ПО ЕДИН СЛАДЪК БЕБОК, КОЙТО ДА ВИ РАДВА. И ЗНАМ, ЧЕ СКОРО ЩЕ НИ СЕ СЛУЧИ НА ВСИЧКИ НАС.
АЙДЕ МАЛКО ДА ВИ РАЗСЕЯ. КАКТО ПИСАХ В ПЪРВАТА ТЕМА НА ФОРУМА- ОТ НЯКОЛКО ДНИ НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ТАКА, КАКТО СЪМ СИ ПО ТОВА ВРЕМЕ НА МЕСЕЦА. НИСКО ДОЛУ МЕ БОЛИ, ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ Е ИЗТРЪПНАЛА МАТКАТА, ГЛАВАТА МЕ БОЛИ, КРЪСТА МЕ СТЯГА, ОПЕРАЦИЯТА / ИМАМ ОТЗАД НАД ОПАШКАТА/ МЕ БОЛИ. АБЕ ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ЩЕ МИ ДОЙДЕ ВСЕКИ МИГ А Е МНОГО РАНО. МАТКАТА МИ ПУЛСИРА. КЪРКОРЯТ МИ ЧЕРВАТА. ГАДНО МИ Е. ДАЛИ МОЖЕ ДА ИМА НЕЩО?
*
Аз и тук ще ти кажа че ти стискам много палци...По принцип ДА! Това са възможни симптоми.. :bighug:
ijjivi82, :crossfingers:нека тези симптоми са заради :bfp: